Kevään 2019 ohjelma

Amos Rex: Fantômas

Yksi 1910-luvun merkittävimmistä rikoselokuvasarjoista Bio Rexissä

René Magritten näyttelyn aikana Amos Rex esittää Louis Feuilladen ohjaaman Fantômas-elokuvien sarjan kokonaisuudessaan. Esityksiä on joka maanantai 11. maaliskuuta saakka. Ranskankieliset elokuvat on tekstitetty englanniksi.

Esityksiin on vapaa pääsy.

 Fantômas I: In the Shadow of the Guillotine (À l’ombre de la guillotine, 1913), 58 min
11.2.2019 klo 17

Fantômas II: Juve vs. Fantômas (Juve contre Fantômas, 1913), 64 min
18.2.2019 klo 17

Fantômas III: The Murderous Corpse (Le Mort Qui Tue, 1913), 95 min
25.2.2019 klo 17

Fantômas IV: Fantômas vs. Fantômas (Fantômas contre Fantômas, 1914), 61 min 4.3.2019 klo 17

Fantômas V: The False Magistrate (Le Faux Magistrat, 1914), 75 min
11.3.2019 klo 17

 

Korjaamo Kino: Twisted Visions

Elokuvasarja tutkii, miltä viime vuosikymmenten elokuvan surrealismi voisi näyttää

Amos Rexin Magritte-näyttelystä alkuinnoituksensa saanut elokuvasarja Twisted Visions tuo valkokankaalle kummia tapauksia ja elokuvallisia muodonmuutoksia.

Surrealismi yleensä ja Magritten teokset erityisesti luottavat vahvojen, hätkähdyttävien kuvien voimaan. Twisted Visions -sarjan elokuvissa kuvat muuntuvat uusiksi, hahmot ja tilanteet toisiksi. Nykyisyyden, historian ja tulevaisuuden, toden ja ei-toden väliin nivoutuu useita, joskus katsojan eksyttämään pyrkiviä kerroksia. Sarjan on kuratoinut kertomuksentutkija ja elokuvakirjoittaja Tytti Rantanen.

Liput ja lisätiedot elokuvista Korjaamo Kinon sivuilta.

Amiina: Fantômas Ki­no­kon­sert­ti

6.4.2019 klo 19

Islantilainen jousikvartetti Amiina säestää unohtumattomalla tavalla mykkäelokuvaklassikon Juve vs. Fantômas (1913) näytöksen Bio Rexissä. Amiinan eteerinen musiikki saa täydellistä kaikupohjaa saavuttamatonta mestaririkollista Fantômasta ympäröivästä surreaalisesta ja salaperäisestä tunnelmasta. Kinokonsertti esitettiin ensi kertaa vuonna 2013 Théâtre du Châtelet’ssa Pariisissa mykkäelokuvasarjojen 100-vuotisjuhlissa, maineikkaan elokuvasäveltäjä Yann Tiersenin kutsusta.

Liput ja lisätiedot elokuvista Korjaamo Kinon sivuilta.

Bio Rex

Elokuvateatteri Bio Rex oli valmistuessaan 1936 yksi kaupungin modernimmista ja suurimmista. Vuosien varrella siitä tuli tärkeä lippulaivateatteri niin kotimaisille kuin ulkomaisille ensi-iltanäytöksille.

Ennen nyt tehtyä kunnostusta Bio Rex toimi reilut kymmenen vuotta tilausteatterina ja myös monen elokuvafestivaalin foorumina. Nyt säännöllinen elokuvatoiminta palaa huolella ja hellävaraisesti entisöityyn elokuvateatteriin ja sen lämpiöihin.

Vuokraa tiloja

Seminaari? Bileet? Julkistus? Iltajuhlat? Lasipalatsissa sijaitsevaa Bio Rex -salia lämpiöineen vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin.

Bio Rexin elokuvasali on tekniikaltaan hyvin varusteltu 554-paikkainen nousevan katsomon sali. Katsomon lisäksi salin perällä on erillisiä kahden ja neljän hengen aitioita.

Bio Rexin arkkitehtuuriltaan ainutlaatuiset avarat ja valoisat lämpiöt ovat vuokrattavissa yhdessä elokuvasalin kanssa tai erikseen.

Sisälämpiö, lämpiö 1

  • istuva illallinen 130 hlöä
  • cocktailtilaisuus 350 hlöä
  • seminaari/kokous 150 hlöä

Ulkolämpiö, lämpiö 2

  • istuva illallinen 110 hlöä
  • cocktailtilaisuus 150 hlöä
  • seminaari/kokous 100 hlöä

Bio Rexin tilamyynnistä vastaa Ravintola Lasipalatsi: biorex@ravintolalasipalatsi.fi, +358 20 742 4220

Bio Rexin tapahtumatoimintaan liittyvät kyselyt: tuottaja Marjo Sahi, marjo.sahi@amosrex.fi, +358 50 466 2370

Korjaamo Kino vastaa viikonloppuisin Bio Rexissä toteutettavasta elokuvaohjelmistosta.

Tuulista ja autiota, vaikka osallistujia olisi vähän enemmänkin? Ei Lasipalatsin aukiolla. Kaupungin viihtyisin aukio on vuokrattavissa yleisölle avoimiin tapahtumiin muutamasta tunnista aina useampaan päivään. Aukiota voi vuokrata myös pienemmissä osissa.

Vuokrauskäytössä on noin 1300 m2, jonka lisäksi aukiolla on kaksi terassialuetta, savupiippu sekä viisi kaupunkilaisten ja turistien rakastamaa betonilaattapäällysteistä kupolia. Muilta osin aukio vuokrataan vuokrausalaltaan tyhjänä ilman tapahtumatekniikkaa, rakenteita tai kalusteita. Aukiolta löytyy tapahtumakäyttöön soveltuvat sähkö- ja vesipisteet, joiden käytöstä veloitetaan kulutuksen mukaan.

Aukion vuokraukseen liittyvät kyselyt: tuottaja Marjo Sahi, marjo.sahi@amosrex.fi, +358 50 466 2370