Konsertti 19.8.2021

Kaija Saariaho ja Jean-Baptiste Barrière:
Ekstasis

Torstaina 19.8.2021. klo 21.00
Ovet klo 20.30
Bio Rex, Amos Rex

Tämä visuaalinen konsertti tarjoaa kuuden teoksen kokonaisuuden lauluäänelle, soittimille, elektroniikalle ja videolle. Teoksista kolme on Kaija Saariahon ja kolme Jean-Baptiste Barrièren musiikkia.

Ekstasis-kokonaisuus on tulos 20 vuotta kestäneestä musiikin ja kuvan vuorovaikutuksen taiteellisesta tutkimustyöstä: Teoksissa akustiset soittimet punoutuvat saumattomasti elektroniikkaan, joka aukeaa sekä reaaliaikaisena esityksenä että videoina, luoden yhtenäisen, eri aisteihin levittäytyvän elämyksen.

Jean-Baptiste Barrièren visuaalisen käsittelyn lähtökohtana ja erityispiirteenä on musiikillisen partituurin saumaton yhteys videotyöskentelyyn. Barrière luo musiikin kautta kuvitteellisia metaforia, jatkeita tai kommentteja musiikkiin ja sen luomiin äänikuviin.

Toinen keskeinen lähtökohta on reaaliaikainen kuvankäsittely – Barrière käyttää kameroita, jotka seuraavat ja vangitsevat esiintyjien eleitä ja ilmaisua ja kuljetettavat kohti abstraktia kuvamaailmaa. Värien ja tekstuurien interpolaatiot havainnollistavat musiikin sisäisiä rakenteita, ja yhdistävät dynaamisesti musiikin ja kuvan.

Liput

Amos Rex on konserttipäivänä poikkeuksellisesti auki klo 21.00 saakka. Voit vierailla ennen konserttia Kaija Saariahon ja Raija Malkan Blick-näyttelyssä. Museolippu ei sisälly Ekstasis-konserttilippuun. Museolipun voit ostaa erikseen Amos Rexin kassalta.

Konsertti on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

Ekstasis-konsertin ohjelma

Kaija Saariaho:  

  • Nocturne sooloviululle
  • NoaNoa huilulle ja elektroniikalle, Camilla Hoitenga, huilu
  • Lonh sopraanolle ja elektroniikalle

Jean-Baptiste Barrière:

  • Crossing the Blind Forest huiluille ja elektroniikalle
  • Violance viululle, puheäänelle ja elektroniikalle
  • Ekstasis sopraanolle ja elektroniikalle

Esiintyjät:

Aliisa Neige Barrière, viulu
Camilla Hoitenga, huilut
Raphaële Kennedy, sopraano

Liput

Osta liput konserttiin

Varausmaksu 10 € sisältää narikan.
Max. 5 lippua / tilaus

Numeroimattomat paikat.
Konserttivieraiden narikka on Bio Rexin kerroksessa.

Edellytämme kasvomaskin käyttöä konsertissa ja museon tiloissa.

Amos Rex on konserttipäivänä poikkeuksellisesti auki klo 21.00 saakka. Voit vierailla ennen konserttia Kaija Saariahon ja Raija Malkan Blick-näyttelyssä.Museolippu ei sisälly Ekstasis-konserttilippuun. Museolipun voit ostaa erikseen Amos Rexin kassalta.

Esteettömyys ja saavutettavuus:
Esteetön sisäänkäynti Lasipalatsin aukion kautta. Esteettömät hissit löydät Amos Rex Shop museokaupan aulasta. Bio Rexin salissa on loiva portaikko. Pyörätuolipaikat sijaitsevat ylätasanteella oven edessä, ennen portaikkoa. Esteettömät vessat ovat Lasipalatsin ravintolan puolella – kulku hissikäytävän kautta. Konsertissa ei ole väliaikaa.

Raija Malka & Kaija Saariaho: Blick
20210/05 AMOS REX, Raija Malka & Kaija Saariaho, Helsinki