Aikataulu

TAUKO
30:00 min

Elokuvanäytös: Omer Fast, 5000 Feet is the Best 2011 30:00 min
Timo Wright: Kinokonsertti, jossa esiintyy Ex Nihilo Ensemble
Ex Nihilo 2018 8:20 min
Embrace 2017 4:34 min
Solace 2017 13:22 min
Null Statue 2016 8:00 min
A Feast with King Midas 2014 3:45 min
Event 2012 3:47 min

 

AV-Arkki

Omer Fast: 5000 Feet is the Best, 2011, 30:00 min

Lyhytelokuva perustuu kahteen syyskuussa 2010 lasvegasilaisessa hotellissa nauhoitettuun tapaamiseen Predator-lennokkikuljettajan kanssa. Kameran edessä kuljettaja suostui keskustelemaan työhönsä liittyvistä teknisistä seikoista ja päivittäisistä rutiineistaan. Kameran ollessa sammutettuna hän lyhyesti ja epävirallisesti kuvaili toistuvia tapauksia, joissa miehittämätön lentolaite oli tulittanut sekä sotilaita että siviilejä kohti – ja niitä psykologisia vaikeuksia, joita hän tämän seurauksena oli kokenut – ennen kuin keskeytti haastattelun.

Sen sijaan, että videossa etsittäisiin asianmukaisia uutisia tai dokumentaarista kuvamateriaalia tätä muokattua tarinaa vahvistamaan, elokuva on tarkoituksellisen oudosti roolitettu ja harhaanjohtava. Siinä seurataan lennokkikuljettajaa esittävää näyttelijää, joka istuu vastahakoisena haastateltavana hämärässä hotellissa. Haastattelu keskeytyy jatkuvasti näyttelijän poiketessa sivupoluille, jotka vievät katsojan mutkittelevalle matkalle ympäri Las Vegasia. Nopein takaumin kerrotut tarinat muodostavat kiertelevän juonen, joka kuitenkin palaa aina silloin tällöin lentäjän ääneen ja sumennettuihin kasvoihin, sekä hänen keskeneräiseen kertomukseensa.

Omer Fast syntyi Jerusalemissa vuonna 1972. Hän on suorittanut englanninkielen kandidaatin tutkinnon Tufts Universityssä ja kuvataiteen kandidaatin tutkinnon Boston Museum School of Fine Artsissa. Maisteriksi hän valmistui Hunter Collegesta, City University of New Yorkista. Päätettyään opintonsa vuonna 2000 Fast on osallistunut yli 150:een kansainväliseen näyttelyyn, mukaan lukien yksityisnäyttelyt museoissa kuten Whitney Museum New Yorkissa, Moderna Museet Tukholmassa, Dallas Museum of Art ja Museum of Modern Art Wienissä.

Timo Wright: Kinokonsertti, jossa esiintyy Ex Nihilo Ensemble

Mediataiteilija Timo Wright esittää osana Rex Festiä kinokonsertin, jossa esitellään hänen uusimpia kokeellisia lyhytelokuvia. Wrightin elokuvia yhdistää klassinen läpisoitettu musiikki.  Musiikki on varta vasten sävelletty ja nauhoitettu kutakin elokuvaa varten, mitä voi pitää poikkeuksellisena Suomessa.

Wrightin elokuviensa teemat liittyvät elämän luomiseen ja loppumiseen, luopumisen tärkeyteen sekä pyrkimykseen hyväksyä oma kuolevaisuutemme.

Esitystä varten on koottu pieni orkesteri, johon kuuluu niin harpisti kuin baritoni- ja kurkkulaulaja. Illan keskeisimmät elokuvat ovat mm. Slamdancessa ja IDFA:ssa näytetty Ex Nihilo, kokeellinen dokumentti, joka kertoo Huippuvuorilla olevasta siemenpankista, yrityksestä, joka pakastaa aivoja, sekä korealaisesta huippurobotista. Solace on kokeellinen dokumenttielokuva, jota varten Wright on pyytänyt erilaisia ihmisiä itkemään kameran edessä.

Ex Nihilo, 2018, 8:20 min

Embrace, 2017, 4:34 min

Solace, 2017, 13:22 min

Null Statue, 2016, 8:00 min

A Feast with King Midas, 2014, 3:45 min

Event, 2012, 3:47 min

Lisätietoja: www.timowright.com  //   timo@timowright.com