Oliko surrealistinen suuntaus vain miestaiteilijoiden valtakuntaa? Voiko naisen vartaloa käyttää kuvissa samalla tavalla kuin piippua tai omenaa? Mitä kuvan merkityksessä tapahtuu, kun siinä silputaan ihmisvartaloa osiin?

Lauantaina 20. huhtikuuta tutustutaan Magritte -näyttelyyn – feministisellä näkökulmalla! Kierroksella on mukana kaksi opasta, jotka kannustavat osallistujia tutkimaan uusin, kriittisin näkökulmin yhdessä valikoituja Magritte -teoksia, ja liittymään keskusteluun. Opastuksella varmistetaan kuitenkin, että kaikilla on yhteinen turvallinen tila; olet myös lämpimästi tervetullut vain kuuntelemaan ja oleskelemaan.

Amos Rex haluaa esitellä suurta taidetta, mutta myös haastaa taidehistorian perintöä ja osallistua kriittiseen keskusteluun. Tule sinäkin taiteen äärelle haastamaan sitä mitä näet!

Opastukselle pääset ostamalla lipun ennakkoon. Lipun hinta sisältää pääsylipun, ja voit kierroksen jälkeen jäädä vielä vapaasti kiertämään museossa. Opastus pidetään suomeksi, mutta oppaalle voi esittää kysymyksiä myös ruotsiksi tai englanniksi.

Ajankohta: 20.4. klo 13

Hinta: 5e (sis. opastuksen ja sisäänpääsylipun)

Kesto: 60min