Taidepajat

Sanoja taiteesta vai sanataidetta? Aakkoset koostuvat 29 yksittäisistä kirjaimista, jotka yksinään merkitsevät harvoin kovinkaan paljon. Yhdistämällä vain muutama, voidaan kuitenkin saada aikaan tärkeitä merkityksiä ja suuria tunteita. Samalla tavalla, kuin yhdistämällä materiaaleja eri tavoin, saadaan aikaan taideteos.

Generation 2020 -näyttelyssä käsitellään isoja aiheita ja tunteita, laidasta laitaan. Mitä tapahtuu, kun sanallistamme sen mitä taide meissä herättää? Onko se reaktio taidetta jo itsessään, ja voiko sitä kuvittaa sanoilla?

Taidepajassa tutkitaan teosten elämänkaarta: miten idea syntyy ja muuttuu taiteeksi, ja miten taas teos välittyy ajatukseksi katsojalleen. Ohjatussa työskentelyssä luodaan sanataidetta ja vieraillaan näyttelyssä.

Taidepaja sopii kaikenikäisille, sillä sisältö ja tehtävät sovelletaan ryhmän kirjoitustaitojen ja iän mukaan.

Kesto 1,5 h
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko Enintään 10 henkilöä / opas
Hinta 250e / lauantaisin 300e / pyhänä 300e + pääsyliput

 

 

Juhlat

Amos Rexin juhlapajat ovat tauolla Generation 2020 -näyttelyn ajan, mutta palaavat jälleen syksyllä 2020!

Danske Bank <3 Studio Rex

Pääyhteistyökumppanina Danske Bank mahdollistaa taidemuseon Studio Rex -taidepajan. Studio Rex sijaitsee museon ytimessä. Se on turvallinen tila, jossa kävijät voivat uppoutua näyttelyihin astetta syvemmin taidepajojen avulla, pitää hauskaa varattavissa juhlapaketeissa ja osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Studio Rex pyrkii tekemään taiteesta helpommin lähestyttävää – tavoite, joka on lähellä sekä Amos Rexin että Danske Bankin sydäntä!