Taidepajat

Muinaisen Egyptin uskon mukaan, taivaalla asuu tähtipeitteinen ja suojelevainen jumalatar Nut. Iltaisin Nut nielaisee auringon, ja aamuisin synnyttää sen uudestaan. Näin päivä vaihtuu yöhön, ja yö taas päivään.

Egyptin loisto -näyttelyn taidepajassa haetaan inspiraatiota muinaisegyptiläisistä tarinoista, hahmoista ja uskomuksista, ja luodaan oma nykyaikainen suojelusamuletti. Amuletin voi kantaa museosta mukaan omaan kotiisi tai antaa sen jollekin tärkeälle henkilölle. Taidepajaohjaaja kannustaa osallistujia tutkimaan ja pohtimaan muinaisia jumalia ja demoneja, elämänkatsomusta ja myyttejä. Mikä tuntuu täysin vieraalta? Entä missä löytyykin jotain tuttua ja samaistuttavaa? Mitä voi itse ammentaa muinaisten egyptiläisten ajattelutavoista?

Taidepaja sopii kaikenikäisille, sisältö räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaan. Paja koostuu taidepajatyöskentelystä sekä opastetusta kierroksesta näyttelyssä. Tervetuloa mukaan maagiselle matkalle!

Kesto 1,5 h
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko Enintään 10 henkilöä / opas
Hinta 250 € + pääsyliput (saatavilla vain arkisin)

 

 

Juhlat

Tule viettämään unohtamattomat juhlat, muinaisen Egyptin maailmassa!

Juhlapajaan kuuluu oppaan vetämä kierros Egyptin loisto -näyttelyyn. Tällä aikamatkalla tutustutaan hieman hassuihinkin hahmoihin. Tapaat kosmeettisen Kalapaletin, joka pröystäilee iällään, ja kissamuumion, jonka mielestä eläimistä pitäisi tehdä nykyajan kuninkaita. Juhlapajaan kuuluu myös ohjattua taidepajatoimintaa, jossa osallistujat pääsevät tekemään oman nykyaikaisen suojelusamuletin. Amuletin voi tehdä joko päivän sankarille, pitää itsellään, tai antaa jollekin läheiselle.

Lopuksi jää aikaa makoilla muinaisegyptiläisen taivaan alla, katsoa tarinaa taivaan jumalatar Nutin matkasta, leikkiä, juoda limua ja tehdä hattaraa. Taidepaja Studio Rexiin saa tuoda omia eväitä, lainaamme tarvittavat astiat, kahvinkeittimet ja hattarakoneet.

aikuiset 300 € + pääsyliput (saatavilla vain arkisin)

Kesto 2 h
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko Enintään 10 henkilöä / opas
Hinta lapset 250 € (saatavilla vain arkisin)

 

 

Danske Bank <3 Studio Rex

Pääyhteistyökumppanina Danske Bank mahdollistaa taidemuseon Studio Rex -taidepajan. Studio Rex sijaitsee museon ytimessä. Se on turvallinen tila, jossa kävijät voivat uppoutua näyttelyihin astetta syvemmin taidepajojen avulla, pitää hauskaa varattavissa juhlapaketeissa ja osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Studio Rex pyrkii tekemään taiteesta helpommin lähestyttävää – tavoite, joka on lähellä sekä Amos Rexin että Danske Bankin sydäntä!