Amos Rex Generation 2020 näyttely tekemistä Helsinki

Battle 101: grundkurs i gatudans

Detta deltagarbaserade verk är en del av Generation 2020-utställningen och presenteras nu som en livestream från Bio Rex. Du kan delta i verket genom att ansöka till battlen, instruktionerna finns nedan.

Livestream från Bio Rex i Amos Rex på 24.5 kl. 15.00–16.30.

Det här är ingen kurs och det ges inga intyg för den. Battle 101: grundkurs i gatudans (2021) är ett deltagarbaserat verk som kan upplevas via en livestream. Här får vi får se prov på Finlands häftigaste gatudansares skicklighet och kunskap och lära oss något nytt om gatudans och hiphopkultur.

På Battle 101 får vi bekanta oss med ett av hiphopens särdrag: att tävla i skicklighet. Verkets kärna är Hip Hop 2vs2 battle, där toppförmågorna inom finländsk hiphop dansar både tillsammans och mot varandra. Men i Battle 101 är det viktigaste inte segern, utan interaktionen, flowen i rörelsen och leva sig in i ögonblicket. Under livestreamen får publiken agera domare och rösta på sina egna favoriter. Förutom battlen presenteras också olika gatudans- och klubbstilar, som break, house, vogue och popping.

Verket är en del av Generation 2020-utställningen som hölls på Amos Rex förra året.

Hip Hop 2vs2 Battle

8 inbjudna gäster + 8 deltagare från uttagningen

Såhär går det till:

Par bildas av en inbjuden gäst och en dansare som valts genom videouttagningen. På så sätt bildas 8 par som battlar i en turnering på väg mot finalen – och segern.

  • Domare: Johan Högsten, Marika Peura + streampubliken
  • MC: Simeoni Juoperi
  • DJ: Jeffrey Kam
  • Inbjudna gäster: TBA
  • Pris: Vinnaren får ett pris på 100 euro och får välja ut en organisation som gör antirasistiskt arbete eller mentalvårdsarbete bland ungdomar som Amos Rex donerar 1000 euro till.

Delta i videouttagningen till dansbattlen

För vem?

Battle 101 är till för dansare av alla åldrar. I dansbattlen deltar åtta inbjudna dansare och åtta dansare som valts genom en öppen videouttagning. För minderåriga dansare behövs skriftligt tillstånd av en vårdnadshavare för att de ska kunna delta i evenemanget och livestreamen.

Hur deltar jag?

Anmäl dig till den öppna videouttagningen genom att fylla i blanketten här nedan och skicka in en visningslänk till en kort, 45–60 sekunder lång, fritt filmad freestyle dansvideo och ett foto på dig (jpg, 1–5Mb) senast 12.5.

Du kan fritt välja vilken del du vill dansa till från någon av de här bitarna:

Deltagarna väljs av danskonstnären Johan Högsten.

De som blir valda får meddelande om det senast 17.5. Samma dag publiceras Battle 101-dansarnas namn på Amos Rex webbplats.

Efter det måste du kunna ta dig till Helsingfors och Amos Rex-museet måndag 24.5 ca kl. 13–17!

 

Battle 101 -osallistuminen / Battle 101: anmälning

  • Voit ladata videon myös Vimeoon tai Youtubeen ja jakaa siihen linkin alla - silloin sinun ei tarvitse lähettää meille videotiedostoa. / Du kan också ladda upp videon till Vimeo eller Youtube och dela länken - då behöver du inte skicka en videofil till oss.
    Ala-ikäisiltä edellytetään tämän lisäksi huoltajalta kirjallinen lupa, joka pyydetään videokarsinnan jälkeen. / Minderåriga behöver dessutom skriftligt tillstånd av en vårdnadshavare, tillståndet lämnas in efter videouttagningen.