Studio Drift X Magritte

Magrittes sätt att studera vardagliga föremål och fenomen i ny dager är ett tema som också återkommer i Studio Drifts verk. Den här intressanta kombinationen av utställningar och likheterna mellan dem utforskas i Studio Rex från och med mars. I konstverkstaden får du göra en egen konstnärlig studie och skapa något helt nytt och förunderligt av något vanligt och alldagligt.

Nyckelord: abstrakt, teckning, väcka fantasin, rörlig skulptur

 

Vuxna

I konstverkstaden skapas en rörlig skulptur som ett grupparbete; vi närmar oss skulpturen på olika sätt och utforskar den med penna och papper. Om du vill kan du ta med dig ett eget lätt vardagligt föremål eller ett skräp, till exempel en fruktpåse, en post it-lapp, en tråd som lossnat från en skjorta … Det betydelselösa föremålet får nytt liv, och du får skapa samtidskonst med din grupp!

I konstverkstaden ingår ett guidat besök på båda utställningarna, där gruppen studerar Studio Drifts verk och några av René Magrittes målningar mer ingående.

Konstverkstaden passar såväl konstentusiaster som sådana som känner sig främmande för konst. Kom med och utmana dig själv och njut av att skapa!

Längd cirka 1,5h
Språk finska, svenska, engelska
Gruppstorlek max. 25 personer
Pris 300 € (helger 350 €) + inträdesbiljetter

 

Boka

Barn

I konstverkstaden skapas en rörlig skulptur som ett grupparbete, och skulpturen utforskas med penna och papper. Om du vill kan du ta med dig ett eget lätt vardagligt föremål eller ett skräp, till exempel en fruktpåse eller godispapper. Det betydelselösa föremålet får nytt liv, och gruppen får skapa samtidskonst tillsammans – på ett roligt sätt!

I konstverkstaden ingår ett guidat besök på båda utställningarna, där gruppen studerar några av René Magrittes målningar och Studio Drifts verk mer ingående.

Konstverkstaden passar alla åldrar och färdighetsnivåer!

Längd cirka 1,5h
Språk finska, svenska, engelska
Gruppstorlek max. 25 personer
Pris 200€ (vardagar)

 

Boka

Danske Bank <3 Studio Rex

Som huvudsamarbetspartner stöder Danske Bank konstverkstaden Studio Rex. Studio Rex sitter i centrum av museet. Det är ett säkert utrymme, där besökare kan försjunka sej i utställningarna ett stycke djupare: i konstverkstäder, fester och olika evenemang och tillställningar.

Studio Rex strävar till att konst ska vara lätt att närma sej – ett syfte som står nära både Amos Rex och Danske Banks hjärta!