La Malédiction The Curse Kirous Förbannelsen 1931

För lärare

Hej lärare! På den här sidan hittar du Amos Rex utbud just för din grupp: guidade visningar, fördjupande konstverkstäder och hjälpmaterial till besök på egen hand. Mera information om hur ni anländer till museet hittar du på den här sidan.

Informationsträffar för lärare hålls 1–3 gånger per år. Du kan ansluta dig till vår postningslista för skolor via blanketten nedan (breven är huvudsakligen på finska, men våra konstfostrare pratar också svenska).
* Dessa fält måste fyllas i


Välkommen till Amos Rex!

P.S. Museet är splitternytt, så vi ber er ha tålamod och ge oss respons! Våra mål är att utveckla Amos Rex till ett fantastiskt besöksmål för skolgrupper, att ge eleverna upplevelser och stöda lärarna i deras arbete. Ris och ros kan skickas till: museum@amosrex.fi. Tack! <3

Grupper som kommer på egen hand

Under Magritte och Studio Drift utställningarna tar vi tyvärr inte emot grupper som besöker museet på egen hand (gäller också vuxengrupper, inte bara skolor). Detta beror på verkens väldigt stränga säkerhetsregler. Se nedan för information om våra guidade visningar och konstverkstäder.

Det här är ett undantag, och vi önskar er varmt välkomna till de följande utställningarna – med eller utan guide!

Guidningar

Amos Rex visning

Kom och lär dig mera om det splitternya Amos Rex! Under den här rundvandringen får gruppen en introduktion till de pågående utställningarna och arkitekturen. I guidningen ingår de pågående utställningarna och koncis information om museets historia och arkitektur. Guiden uppmuntrar till ett undersökande förhållningssätt och till att diskutera det man har sett och upplevt. Kan bokas för grupper i alla åldrar!

Längd cirka 45 min.
Språk finska, svenska, engelska (ryska, franska, tyska, spanska, japanska)
Gruppstorlek en grupp per guide (om ni är mer än 25 personer rekommenderar vi två guider)
Pris 50 € (bara vardagar)

 

Boka här

Ar­ki­tek­tur­run­da

På arkitekturrundan får du lära känna Amos Rex och Glaspalatset genom berättelsen om museibyggnaden. Här möts det splitternya Amos Rex och en av Helsingfors gamla pärlor. Visningen rör sig utomhus och inomhus (inte i utställningarna). Guidning kan bokas för grupper i alla åldrar.

Längd cirka 45 min.
Språk finska, svenska, engelska (ryska, franska, tyska, spanska, japanska)
Gruppstorlek en grupp per guide (om ni är mer än 25 personer rekommenderar vi två guider)
Pris 50 € (bara vardagar)

 

Boka här

Konstverkstäder

Studio Drift X Magritte

Magrittes sätt att studera vardagliga föremål och fenomen i ny dager är ett tema som också återkommer i Studio Drifts verk. Den här intressanta kombinationen av utställningar och likheterna mellan dem utforskas i Studio Rex från och med mars. I konstverkstaden får du göra en egen konstnärlig studie och skapa något helt nytt och förunderligt av något vanligt och alldagligt.

 

Längd cirka 1,5 h
Språk finska, svenska, engelska
Gruppstorlek 25 personer
Pris 70 € (endast vardagar)

 

Nyckelord: abstrakt, teckning, väcka fantasin, rörlig skulptur

I konstverkstaden skapas en rörlig skulptur som ett grupparbete; vi närmar oss skulpturen på olika sätt och utforskar den med penna och papper. Om ni vill kan gruppen ta med sig lätta vardagliga föremål eller skräp, till exempel fruktpåsar, godispapper, post it-lappar, en tråd som lossnat från en skjorta … Det betydelselösa föremålet får nytt liv, och gruppen skapar samtidskonst på ett roligt sätt!

I konstverkstaden ingår ett guidat besök på båda utställningarna, där gruppen studerar Studio Drifts verk och några av René Magrittes målningar mer ingående.

Konstverkstaden anpassas enligt gruppens ålder och krav!

 

Så här bokar du

Skolorna kan boka konstverkstaden för perioden 11.3 – 17.5.2019,
under vardagar (utom tisdagar):

kl. 10:00–11:30
kl. 11:45–13:15
kl. 13:30–15:00

Kvällstider och veckoslut är också tillgängliga.

Förfrågningar enligt följande:
1. Skicka e-post till adressen opasvaraus@amosrex.fi med rubriken ”Flygande konstverkstad” och uppge gärna ett telefonnummer som du kan nås på.
2. Föreslå gärna flera tidpunkter som passar din grupp.
3. Vänta på att vårt bokningsteam kontaktar dig!
OBS! Gruppens maximistorlek är 25 elever. Om gruppen är större rekommenderar vi bokning av två guider. När det gäller skolgrupper kan vi flexa, men 27 elever är den absoluta övre gränsen för en grupp.