Bio Rex

När biografen Bio Rex blev färdig 1936 var den en av stadens modernaste och största. Under åren blev bio Rex en viktig flaggskeppsbiograf för både inhemska och utländska premiärföreställningar.

I början av 2000-talet verkade Bio Rex i ca tio år som beställningsbiograf och också som forum för många filmfestivaler. Nu återvänder den regelbundna bioverksamheten i den omsorgsfullt och skonsamt renoverade biografsalongen och dess foajéer.

Hyr utrymmen

Seminarium? Party? Lansering? Kvällsfest? Bio Rex sal och foajé i Glaspalatset kan hyras också för privata tillställningar.

Biografen är en tekniskt välutrustad sluttande salong med 554 sittplatser. Längst bak i salen finns separata två och fyra personers loger.

Bio Rex arkitektoniskt unika, rymliga och ljusa foajéer kan hyras tillsammans med biografsalongen eller separat.

Inre foajén, foajé 1

  • sittande middag 130 pers.
  • cocktailbjudning 350 pers.
  • seminarium/konferens 150 pers.

Yttre foajén, foajé 2

  • sittande middag 110 pers.
  • cocktailbjudning 150 pers.
  • seminarium/konferens 100 pers.

För uthyrning av Bio Rex lokaler svarar Restaurang Glaspalatset: biorex@ravintolalasipalatsi.fi, +358 20 742 4220

Förfrågningar om Bio Rex evenemangsverksamhet: producent Marjo Sahi, marjo.sahi@amosrex.fi, +358 50 466 2370

Korjaamo Kino svarar för veckoslutens filmrepertoar på Bio Rex.

Blåsigt och ödsligt, även om deltagarna är lite fler? Icke så på Glaspalatstorget. Stans trivsammaste torg kan hyras för öppna publikevenemang, från några timmar till flera dagar. Också delar av torget kan hyras.

Den uthyrbara ytan är omkring 1 300 kvadratmeter stor. På torget finns därtill två uteserveringsområden, en skorsten och fem kupoler som är omåttligt populära bland både stadsborna och turisterna. Torget hyrs ut tomt och utan evenemangsteknik, konstruktioner eller möblemang. Torget har el- och vattenuttag som lämpar sig för evenemang. Användning debiteras enligt förbrukningen.

Förfrågningar om torghyrning: producent Marjo Sahi, marjo.sahi@amosrex.fi, +358 50 466 2370