Undrar du över något, t. ex. om förköpta biljetter, museibesöket eller utställningarna? På den här sidan har vi samlat svar till frågor som ofta ställs.

Information för ditt besök på Amos Rex: Mu­sei­be­sö­ket under co­ro­na­ti­den

Biljetter

Du kan köpa en biljett till Amos Rex på nätet eller vid ingången. Vi säljer biljetter i vår egen webbshop. Genom att köpa en biljett på förhand på nätet slipper du köa och kan komma och se utställningen vid just den tidpunkt du själv vill. Också för dem som har ett museikort lönar det sig att skaffa sig en biljett på förhand på nätet.

Biljetten bör köpas i vår shop minst 2 timmar före den besökstidpunkt du har valt. Biljetter kan köpas också vid ingången, men förbered dig på att tvingas köa.

 

Priser och öppettider

Ja. Om ert sällskap anländer till Amos Rex med biljetter köpta på förhand på nätet, bör även alla som är yngre än 18 år ha en biljett. Välj alternativet barnbiljett (0–17 år) 0,00 € i webbshoppen. Det är alltid kostnadsfritt inträde för personer under 18 år.

Ja, Museikortet gäller. Det går att köpa eller förnya Museikortet vid ingången, så kortet behöver inte vara i kraft då förhandsbiljetten bokas. Vi rekommenderar att också museikortsinnehavare bokar sin biljett på förhand. Biljetter kan också köpas vid ingången.

 

Kom inte till museet om du är sjuk, eller tror att du utsatts för coronavirus.

Vid sjukdomsfall ersätter vi biljetten eller erbjuder möjlighet att flytta besöket. Skicka ett meddelande till adressen museum@amosrex.fi före den ankomsttid som står på biljetten.

Nej. Museikortet kan köpas eller förnyas i biljettkassan och i Amos Rex Shop.

Biljetten bokas för en viss dag, och ankomsttiden gäller med en halvtimmes noggrannhet. Du kan anlända när som helst inom en halvtimme efter den ankomsttid du valt, till exempel 11.00–11.30. Vid biljettkassan byts förhandsbiljetten mot ett inträdesklistermärke.

Besökstiden är inte begränsad – stanna så länge du vill.

Obs. Den sista timmen museet är öppet för dagen är ett undantag. Biljetten ska lösas ut senast 45 minuter innan museet stängs (vardagar senast kl. 19.15, lö–sö kl. 16.15).

Ja, biljetter säljs också vid ingången. Genom att köpa biljett på förhand undviker du köande och kan besöka museet vid den tidpunkt du själv vill.

Biljetterna till utställningen Underjorden säljs i omgångar:

12.4. inleds försäljningen av biljetter för tidpunkter t.o.m. slutet av maj
3.5. inleds försäljningen av biljetter för tidpunkter t.o.m. dagen göre midsommarafton, 23.6.
31.5. inleds försäljningen av biljetter för tidpunkter t.o.m. 21.8.

Det kan också hända att den tidpunkt du valt är fullbokad. Det kan finnas biljetter till ett annat klockslag eller en annan dag. En del av biljetterna reserveras också för försäljning vid dörren.

Amos Rex är stängt på tisdagar. Se våra öppettider och undantagen från dessa:
Amos Rex öppettider

Ja, det får man. I Amos Rex visas utställningen Underjorden 2.4.–21.8.2022 och basutställningen med verk från Sigurd Frosterus konstsamling.

På Glaspalatsets torg visas Tadashi Kawamatas skulpturala installation Boet 7.5.–4.9.2022. Det är fritt inträde till utomhusutställningen.

Museibesök och utställningen

Utställningen Underjorden har en rekommenderad rutt. Du hittar den i utställningsbroschyren som finns i museet och på webben:

Utställningsbroschyren för Underjorden

Det går bra att avvika från rutten om det är trängsel någonstans. Följ ändå de angivna riktningarna in och ut ur rummen.

Stanna så länge du vill! Besökstiden är inte begränsad.

Observera:
Dagens sista timme är ett undantag, för besökarna måsta avlägsna sig när museet stängs. Biljetten ska lösas ut senast 45 minuter innan museet stängs (vardagar senast kl. 19.15, lö–sö kl. 16.15).

Ja, utställningen är barnvänlig, men vissa verk kan vara utmanande eller kräva förberedelser. Läs de utförliga innehållsanmärkningarna här: Planering av besöket

Barnen har också en egen utställningskarta. Läs mer: Amos Rex för barn

Det är tillåtet att fotografera utan blixt. Ta hänsyn till de andra besökarna – många störs av telefonskärmarnas starka ljus. Minska skärmens ljusstyrka och kom ihåg att stänga av blixten också om du videofilmar.

Att använda stativ är förbjudet utan särskilt tillstånd.

Ta kontakt med Amos Rex kommunikationsavdelning angående tillstånd: Kontaktuppgifter till kommunikationsavdelningen.

Det är för att skydda konstverken som stora väskor och ryggsäckar inte är tillåtna på utställningarna. Även om man gör sitt yttersta för att vara försiktig, finns det alltid en risk att större väskor stöter i någonting. Då ryggsäckar och väskor placeras i de avgiftsfria förvaringsskåpen, undviker vi att utställningens värdefulla föremål utsätts för fara.

Inte heller små ryggsäckar får bäras på ryggen i utställningssalarna, men de kan bäras på magen eller i handen.

Läs mer: Museets regler

För att garantera konstverkens säkerhet är det förbjudet att äta och dricka i utställningssalarna. Vätskor, mat och fett som lossnar från fingertopparna kan skada de värdefulla föremålen.

Läs museets regler

Ja, man får amma på utställningen. Dessutom finns det ett skötrum vid förvaringsskåpen.

Information om utställningarna Underjorden och Tadashi Kawamata: Boet är tillgänglig på finska, svenska och engelska. Många i personalen talar också andra språk – alla bär en skylt där språkkunskaperna uppges.

Grupper kan vid behov boka en guidning också på ryska, estniska, franska, tyska, italienska, spanska och japanska.

Man kan inte klättra upp till eller gå in i Tadashi Kawamatas Boet. Bäst syns verket från Glaspalatsets torg eller från grannbyggnadernas övre våningar.

Läs mer om verket: Tadashi Kawamata: Boet

Hela Amos Rex är tillgänglighetsanpassat. Den hinderfria ingången är vid Glaspalatsets torg; huvudingångens dörrar är tunga och inte automatiska. Till utställningsutrymmena kommer man med den hinderfria hissen. Utställningssalarnas dörrar är automatiska och det finns inga trappor eller trösklar inne i museet. Hinderfri toalett finns på utställningsvåningen -1.
I Amos Rex gäller Funktionshinderskortet.

Museets detaljerade tillgänglighetsuppgifter finns här: Tillgänglighet och hinderfrihet.

Se också:
Autismvänliga anvisningar till stöd för museibesöket
Planering av besöket: utställningsspecifik information

Utförliga innehållsanmärkningar och information om utställningens verk är samlade på webbsidan om utställningens innehåll: Till stöd för besök.

De autismvänliga anvisningarna för besöket erbjuder ingående information om hur man kommer till museet, hur det är att vara i Amos Rex och vem man träffar i museet. På webbsidan finns också bilder av våra utrymmen.

Läs mer: Autismvänliga anvisningar till stöd för museibesöket.

Museibesök under coronatiden

Vi ber för tillfället inte om coronapasset. På grund av de nya rekommendationerna i södra Finland är coronapasset tillfälligt upphävt.

Vi förutsätter att alla som har fyllt 12 år använder munskydd på museet.

Vi förutsätter det inte just nu. Men om du inte kan hålla avstånd till andra på museet rekommenderar vi att du bär munskydd.

Läs anvisningarna för museibesöket under coronatiden.

Guidning och grupper

För att boka en guidning för din grupp (1–15 personer) fyller du i en förfrågningsblankett på vår webbplats eller kontaktar Amos Rex guidetjänst per epost eller telefon.

 

Guidningarna som är öppna för alla hittar du här: Evenemang i Amos Rex

Ja. Om ni planerar ett självständigt besök kan ni kontakta museets guidebokning angående besökstider:
Guidebokning
tel. 09 6844 4633, öppen må, on och to kl. 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Ytterligare information om skol- och daghemsgruppers besök: Skolor och daghem-sidan

Nej. Endast Amos Rex egna guider får guida i museet. Om ni besöker museet självständigt som grupp, får du inte guida gruppen i museet, utan måste göra det före och efter besöket. Vi ordnar gärna guidningar på olika språk för er grupp.

Fråga mer:

 

Vi erbjuder guidningar på finska, svenska och engelska samt på förfrågan på ryska, estniska, franska, tyska, italienska, spanska och japanska.

Läs mer om guidningar: Guidningar för grupper

Guidebokning tel. 09 6844 4633
Öppen må, on och to kl. 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Kundser­vice

Kundservice
Vardagar kl. 13–14
museum@amosrex.fi
09 6844 460

Information för ditt besök på Amos Rex: