Undrar du över något, t. ex. om förköpta biljetter, museibesöket eller utställningarna? På den här sidan har vi samlat svar till frågor som ofta ställs.

Information för ditt besök på Amos Rex: Mu­sei­be­sö­ket under co­ro­na­ti­den

Biljetter

Du kan boka ditt museibesök i förväg men du kan också köpa biljetter på plats.

Museibesök kan bokas på nätet och biljetter betalas i kassan vid besöket.

Du kan köpa din biljett också på museet men det kan finnas en kort väntetid för att besöka utställningarna utan en förbokad besökstid.

Priser och öppettider

Boka museibesök i förväg

Biljettförbokningsschemat är:

Datum för besöket Biljettbokning börjar
1.6–1.8. 25.5
2.8–5.9. 15.6

 

Blick utställningen tar slut den 22 augusti. Between us och Sigurd Frosterus samlingen visas tills den 5 september. Mer info om Bill Viola utställningens biljetter kommer i september.

Ja, du kan besöka med Museikortet. Alla som besöker bör ha en förköpt biljett. Vid behov kan du köpa eller förnya ditt Museikort på plats.

Boka ett besök

Ja, om ditt grupp har 0–18-åringar och du har dig själv valde förbokade biljetter. Välj 0 € biljetten i webbutiken.

Kom inte till museet om du känner dig sjuk eller om du misstänker att du har utsatts för coronaviruset.  Biljetter byts inte ut till en ny tid. Biljetten är inte personlig, du kan ge din egen biljett till en vän. Observera att om biljetten tillhör en rabattgrupp, måste den som använder biljetten också ha ett giltigt kort som berättigar till rabatten, t.ex. ett Museikort eller ett studentkort.

Biljettsystemet som skapats på grund av coronasituationen förbrukar fortfarande en stor del av våra resurser, och vi kan därför inte hantera förändringar just nu. Vi utvecklar vårt system för att möjliggöra utbyten i framtiden. Om du inte kan komma under den tid som anges på din biljett kan du ge biljetten till en vän. Observera att om biljetten hör till en rabattgrupp, måste den som använder biljetten också ha ett giltigt kort som berättigar till rabatten, t.ex. ett Museikort eller ett studentkort.

Förköpta biljetter säljs för en viss dag och ankomsttimme. Till exempel: om du har valt kl. 11–12 så kan du anlända när som helst inom denna timme, fast kl. 11:45. Förköpta biljetten byts ut i kassan mot dagens entréklistermärke. Ankomsttiden påverkar inte besökets längd. Vi önskar att du tar i beaktande andra besökare och den rekommenderad tiden för besöket är en timme.

Notera att dagens sista timme är ett undantag eftersom museet stänger. Biljetten för den sista timmen på dagen måste användas senast 45 minuter innan museet stänger (vardagar kl. 17:15, lö-sö kl. 16:15).

Museibesöket

Du kan uppleva utställningen i valfri ordning! På grund av coronasituationen rekommenderar vi att du väljer en rutt utifrån var det finns mest utrymme.

Vi vill på grund av coronaviruspandemin göra allt för att museet ska kunna hålla öppet och så många som möjligt se utställningen på plats. Vi vill skydda våra museibesökare och vår personal och förutsätter därför att alla besökare över 12 år bär ansiktsmask inne i museets lokaler. Vi erbjuder en ansiktsmask som ingår i biljettpriset för museibesöket, och lånar ut visir till dem som inte kan bära ansiktsmask av hälsoskäl. Läs anvisningarna för museibesöket under coronatiden.

Att förutsätta att alla personer över 12 år bär ansiktsmask är enligt de senaste forskningsresultaten och rekommendationerna det effektivaste sättet att skydda vår personal och våra besökare från smitta. Vi erbjuder alla besökare en ansiktsmask. Masken ingår i priset för museibiljetten, och till dem som inte kan bära ansiktsmask av hälsoskäl lånar vi ut visir. Amos Rex är ett privatägt museum och därför kan museet avgöra vilka regler som gäller i dess utrymmen. Vi följer med coronavirusläget och när situationen igen blir bättre kan vi lätta på säkerhetsåtgärderna och ändra våra anvisningar.

Läs anvisningarna för museibesöket under coronatiden.

På grund av konstverkens säkerhet är det inte tillåtet att ta med stora väskor till utställningen eller bära en ryggsäck på ryggen. Även när man är extremt försiktig kan man oavsiktligt slå på något med en stor väska. Genom att lämna ryggsäckar och väskor i gratis skåp kan vi förhindra situationer som är farliga för föremålen på utställningen.

Läs museets regler

Man får inte äta eller dricka i utställningen av säkerhetsskäl. Vätskor, livsmedel och till och med fett som lossnar från fingertopparna utgör en fara för de värdefulla föremålen.

Läs museets regler

Endast Amos Rex egna guider får guida grupper i museet.

Det är möjligt att boka tid för besök tillsammans med en grupp utan guidningObservera att en enskild gruppmedlem inte får guida vid gruppbesök  eget initiativutan en eventuell guidning bör ske före eller efter utställningsbesöketBoka tid för en gruppvisning eller boka en guidning. 

Boka en guidning

Utställningens gamla, sköra föremål tål bara en begränsad mängd ljus för att de inte ska ta skada, och kunna beskådas ännu av kommande generationer. Ljuset tär på föremålen och därför är det inte heller tillåtet att använda blixt när man fotograferar dem.

Information för ditt besök på Amos Rex: