Undrar du över något, t. ex. om förköpta biljetter, museibesöket eller utställningarna? På den här sidan har vi samlat svar till frågor som ofta ställs.

Information för ditt besök på Amos Rex: Mu­sei­be­sö­ket under co­ro­na­ti­den

Biljetter

Du kan köpa en biljett till Amos Rex på nätet eller vid ingången. Vi säljer biljetter i vår egen webbshop. Genom att köpa en biljett på förhand på nätet slipper du köa och kan komma och se utställningen vid just den tidpunkt du själv vill. Också för dem som har ett museikort lönar det sig att skaffa sig en biljett på förhand på nätet.

Biljetten bör köpas i vår shop minst 12 timmar före den besökstidpunkt du har valt. Biljetter kan köpas också vid ingången, men förbered dig på att tvingas köa.

 

Priser och öppettider

Om ert sällskap anländer till Amos Rex med biljetter köpta på förhand på nätet, bör även alla som är yngre än 18 år ha en biljett. Välj barnbiljett (0–17 år) 0,00 €. Personer under 18 år har alltid kostnadsfritt inträde hos oss.

Vi rekommenderar att också museikortsinnehavare skaffar sin biljett på förhand. Välj museikortsbiljett i biljettförsäljningen, 0,00 €.

Utan förhandsbiljett kan du bli tvungen att köa vid ingången.
Boka ett besök

Kom inte till museet om du är sjuk, eller om du tror att du har utsatts för virus. Vi krediterar förhandsköpet om du blivit sjuk. Sänd oss ett meddelande till adressen museum@amosrex.fi före den ankomsttid som står på biljetten. Ankomsttiden kan inte ändras.

Lägg märke till att biljetterna inte är personliga. Du kan ge din egen reservation till en anhörig. Om den biljett du ger bort inte är en fullprisbiljett utan hör till en rabattgrupp, bör också den som får biljetten ha ett giltigt kort som berättigar till ifrågavarande rabatt, till exempel ett Museikort eller ett studentkort.

Biljetterna väljs för en speciell dag och ankomsttiden gäller med en halv timmes noggrannhet. Du kan anlända när som helst under de följande 30 minuterna räknat från den angivna ankomsttiden på din biljett, det vill säga till exempel mellan 11–11.30. Förhandsbiljetten byts vid kassan mot ett inträdesklistermärke som gäller den dagen.

OBS. Dagens sista timme är ett undantag eftersom museet stänger. Biljetter till den sista timmen för dagen bör inlösas senast 45 minuter innan museet stänger (vardagar kl. 19.15, lör–sön senast kl. 16.15).

Det går bra. Biljetter säljs också vid ingången, men förbered dig på att tvingas köa. Genom att köpa en biljett på förhand undviker du köande och kan besöka museet vid den tidpunkt du själv vill.

Det är möjligt att en viss halvtimme är fullbokad. Det kan finnas bättre plats vid ett annat klockslag eller en annan dag. Biljetter har också reserverats för köp vid ingången.

Dessutom säljs Amos Rex inträdesbiljetter i perioder:
Från och med 13.9. kan du köpa biljetter till besök 22.9–31.10.
Fr.o.m. 1.10. kan du köpa biljetter för besök 1.11–30.11.
Fr.o.m. 1.11. kan du köpa biljetter för besök 1.12–31.12.

Vi informerar närmare om biljetterna för 2022 vid en senare tidpunkt. Bill Viola: Inner Journey visas fram till 27.2.2002.

Från och med 13.9. kan du köpa biljetter till besök 22.9–31.10.
Fr.o.m. 1.10. kan du köpa biljetter för besök 1.11–30.11.
Fr.o.m. 1.11. kan du köpa biljetter för besök 1.12–31.12.

Vi informerar närmare om biljetterna för 2022 vid en senare tidpunkt. Bill Viola: Inner Journey visas fram till 27.2.2002.

Museibesök och utställningen

Bill Viola: Utställningen Inner Journey har en rekommenderad riktning för hur man ska röra sig. Du hittar den på utställningsobjekten:

 

Om det uppstår trängsel någonstans kan du gott avvika från rutten. Lägg ändå märke till riktningarna för ingång och utgång som finns angivna i rummen.

Det finns ingen tidsbegränsning för besöket.

Alla verk på utställningen är videor. De är inte avsedda att ses på från början till slut, utan du kan själv välja hur länge du vill titta på dem. Att se alla videor från början till slut tar över två timmar.

OBS. Dagens sista timme är ett undantag eftersom museet stänger. Biljetter till den sista timmen för dagen bör inlösas senast 45 minuter innan museet stänger (vardagar kl. 19.15, lör–sön senast kl. 16.15).

Det finns inget direkt olämpligt för barn på utställningen, men många verk kan vara skrämmande för de minsta och känsligaste barnen. Det är mycket dunkelt i utställningsutrymmena och det ingår spännande ljud i vissa verk. I många av verken ingår halv- eller helnakna personer.

Läs mer:

 

Utställningen är genomgående mycket dunkel för att ljus inte ska rymma in i rummen där videoverken finns. Videorna syns mycket bättre i dunkelt ljus.

Fotografering utan blixt är tillåten. Ta hänsyn till de övriga besökarna – många blir störda av ljuset från telefonskärmen. Ställ in ljuset på din mobilskärm på dunkelt, och om du filmar en video så kom ihåg att koppla loss blixten.

För en del av dem som lider av någon form av autism kan utställningen vara fullkomligt lämplig, för andra kan det vara tvärtom. Bekanta dig med vårt museum och med utställningen på förhand här för att bättre kunna avgöra om museibesöket ställer hinder i vägen för dig.

Autismvänliga ansvarnings sida beskriver vad du kan förvänta dig under ditt museibesök på Amos Rex. Det är avsett för alla som vill få lite mer information för att förbereda och planera för sitt museibesök. Var kan du köpa dina biljetter, hur går du in och vem träffar du i museet? Läs den här sidan innan ditt besök.

 

På grund av konstverkens säkerhet är det inte tillåtet att ta med stora väskor till utställningen eller bära en ryggsäck på ryggen. Även när man är extremt försiktig kan man oavsiktligt slå på något med en stor väska. Genom att lämna ryggsäckar och väskor i gratis skåp kan vi förhindra situationer som är farliga för föremålen på utställningen.

Läs museets regler

Man får inte äta eller dricka i utställningen av säkerhetsskäl. Vätskor, livsmedel och till och med fett som lossnar från fingertopparna utgör en fara för de värdefulla föremålen.

Läs museets regler

Endast Amos Rex egna guider får guida grupper i museet.

Det är möjligt att boka tid för besök tillsammans med en grupp utan guidningObservera att en enskild gruppmedlem inte får guida vid gruppbesök  eget initiativutan en eventuell guidning bör ske före eller efter utställningsbesöketBoka tid för en gruppvisning eller boka en guidning. 

Boka en guidning

Museibesök under coronatiden

Vi har för tillfället inte tagit coronapasset i bruk.

Vi vill göra vårt allt för att utställningen ska kunna hållas öppen och så många som möjligt se den på plats även under pandemiperioden. Vi erbjuder ansiktsmasker som ingår i priset för museibiljetten, och vi kan låna ut visir till dem som inte kan använda ansiktsmask av hälsoskäl. Amos Rex är ett privatmuseum och därför kan museet definiera de regler som man bör efterfölja i museets utrymmen. Vi följer med pandemisituationen och om läget blir bättre igen, kan vi lätta på våra säkerhetsåtgärder och ändra våra instruktioner.

Läs anvisningarna för museibesöket under coronatiden.

Att förutsätta att alla personer över 12 år bär ansiktsmask är enligt de senaste forskningsresultaten och rekommendationerna det effektivaste sättet att skydda vår personal och våra besökare från smitta. Vi erbjuder alla besökare en ansiktsmask. Masken ingår i priset för museibiljetten, och till dem som inte kan bära ansiktsmask av hälsoskäl lånar vi ut visir. Amos Rex är ett privatägt museum och därför kan museet avgöra vilka regler som gäller i dess utrymmen. Vi följer med coronavirusläget och när situationen igen blir bättre kan vi lätta på säkerhetsåtgärderna och ändra våra anvisningar.

Läs anvisningarna för museibesöket under coronatiden.

Information för ditt besök på Amos Rex: