Konstverkstad

Konstverkstäder ordnas inte för tillfället på grund av det rådande coronavirusläget.

Enligt den forntida egyptiska tron bor vår skyddsgudinna Nut uppe på den stjärnbeströdda himlen. Om kvällarna sväljer Nut solen, och om morgnarna föder hon den på nytt. Så byts dagen mot natt, och natten åter mot dag.

I konstverkstaden som utgör en del av utställningen Egyptens prakt kan man söka inspiration ur de forntida egyptiska berättelserna, gestalterna och trosföreställningarna, och skapa en egen nutida skyddsamulett. Amuletten kan du ta med dig hem för att ge den till någon för dig viktig person. Konstverkstaden uppmuntrar besökaren till att utforska och fundera över de forntida gudarna och demonerna, livsåskådningen och myterna. Finns det något som känns alldeles främmande? Hittar du sådant som känns bekant och som du kan identifiera dig med? Vad kan vi anamma av de forna egyptiska tänkesätten?

Konstverkstaden lämpar sig för alla åldrar, innehållet skräddarsys enligt behov. Verkstaden består av skapande verksamhet samt ett guidat besök i utställnigen.

Välkommen med på en magisk resa!

Längd 1,5 h
Språk finska, svenska, engelska
Gruppstorlek Rekommendation högst 6 personer / guide
Pris 250 € (endast vardagar) + inträdesbiljetter

 

Boka

Fest

Det går inte att boka fester för tillfället, på grund av coronavirus-situationen.

Längd 2 h
Språk finska, svenska, engelska
Gruppstorlek Max 10 personer / guide
Pris Barn 250 € (endast vardagar)
Vuxna 300 € (endast vardagar) + inträdesbiljetter

 

Danske Bank <3 Studio Rex

Som huvudsamarbetspartner stöder Danske Bank konstverkstaden Studio Rex. Studio Rex finns i centrum av museet. Det är ett säkert utrymme, där besökare kan försjunka i utställningarna ett stycke djupare: i konstverkstäder, fester och olika evenemang och tillställningar.

Studio Rex strävar till att konst ska vara lätt att närma sig – ett syfte som står nära både Amos Rex och Danske Banks hjärta!