Amos Rex öppnar torsdagen den 11.2 för förbokade besök

Den unika utställningen Egyptens prakt öppnar igen torsdagen den 11.2. Vi tar emot enbart förhandsbokade besök för att säkerställa allas trygghet: biljetter säljs på nätet, och guidade visningar går också att boka. Biljetter säljs inte på plats. Biljettförsäljningen öppnar onsdagen 10.2. och biljetter finns alltid tillgängliga för två veckor framåt. De som anländer med museikortet, ICOM och presskortet måste också boka ett besök i förväg.

Biljetter säljs med en viss ankomsttid så att antalet besökare kan kontrolleras exakt. Kapaciteten per timme är mycket måttlig, så att vi kan säkerställa ett säkert avstånd på 2 meter mellan besökare. Kapaciteten justeras vid behov. Biljetter kan köpas för upp till fem personer åt gången. Guidade turer och konstverkstäder kan bokas för grupper på mindre än 10 personer. Det är inte möjligt att besöka i grupp på egen hand.

Amos Rex nya utökade öppettider är från 11.2 framåt kl. 11–20 på vardagar (stängt på tisdagar) och 11–17 på helger. Museibutiken är öppen 10–17 på vardagar fram till onsdagen den 10.2 och därefter i enlighet med museets öppettider. Utställningen Egyptens prakt är öppen till 21.3.

Läs svar till frågor som ofta ställs: Frågor och svar.

Instruktioner

Under den pågående coronaviruspandemin vill vi göra allt för att du kan se den unika utställningen Egyptens prakt. Därför har vi begränsat antalet besökare i museet. Vi förutsätter vi att alla bär ansiktsmask i museet. Kravet gäller alla personer över 12 år. Om du inte har en egen ansiktsmask erbjuder vi gratis en sådan som en del av biljettpriset. Vi lägger speciell uppmärksamhet vid museets städning och hygien. Tvål, handdesinfektion och handdukar finns till gästernas förfogande på många ställen. Om du hostar eller nyser, gör det i en engångsnäsduk eller i armvecket. Vi rekommenderar också att ladda ner coronaspårningsappen i din telefon. Tillsammans gör vi ett tryggt museibesök.

Vänligen följ dessa instruktioner under ditt besök på Amos Rex:

 

  • Använd en ansiktsmask på museets lokaler (över 12 år).
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk.
  • Använd handdesinfektionsmedel när du kommer till museet.
  • Tvätta händerna regelbundet och ordentligt.
  • Hosta och nys i näsduk eller i armvecket.
  • Använd helst kontaktlös betalning.
  • Håll ett tryggt avstånd till andra.
  • Använd helst kontaktlös betalning. Om du har ett Museikort kan du ladda ner Museikort-appen på din telefon. Använd appen för att läsa QR-koden vid biljettkassan för att registrera ditt besök.
  • Notera att garderoben är stängd. En garderob med självbetjäning finns i museets aula. Vi har låsbara förvaringsskåp i bruk.
  • Notera att på grund av verkens säkerhet får man inte ta med sig följande till utställningssalen: stora väskor, vätskor, paraplyer, kamerastativ eller selfiepinnar. Jackor bör lämnas i garderåben då det regnar. Läs mer om museets regler.

 
Undrar du över något, till ex. om förköpta biljetter, museibesöket eller utställningen Egyptens prakt? Vi samlat svar till frågor som ofta ställs: