Opettajille

 

Hei opettaja/ohjaaja! Tällä sivulla on Amos Rexin palvelut juuri sinun ryhmääsi varten: opastetut kierrokset, apumateriaalit omatoimivierailulle, sekä syventävät taidepajakokonaisuudet. Lisätietoa saapumisesta museolle saat tältä sivulta.

Järjestämme opettajille suunnattuja infotilaisuuksia 1–3 kertaa vuodessa. Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua Amos Rexin kouluille tarkoitetulle postituslistalle.
* pakollinen kenttä


Tervetuloa Amos Rexiin!

PS. Tavoitteenamme on kehittää Amos Rexistä loistava vierailukohde kouluryhmille, luoda elämyksiä oppilaille ja tukea opettajia työssään. Risuja ja ruusuja voi lähettää osoitteeseen: museum@amosrex.fi. Kiitos! <3

Ars Fennica

Syksyn lukukausi on mahdollista aloittaa vierailemalla Ars Fennica -näyttelyssä. Ars Fennica on pohjoismaiden suurin taidepalkinto. Ehdokkaat vuoden 2019 Ars Fennica -palkinnon saajiksi ovat Petri Ala-Maunus (Suomi), Miriam Bäckström (Ruotsi), Ragnar Kjartansson (Islanti), Aurora Reinhard (Suomi) sekä Egill Sæbjörnsson (Islanti).

Jokaisella näyttelyvierailijalla on myös yksi ääni annettavanaan Ars Fennica -yleisöäänestyksessä. Yleisöäänestys tapahtuu kuularadan muodossa Studio Rex taidepajassa.

Näyttely on avoinna 19.6. – 8.9.2019.

Opastukset

Opastettu kierros

Tervetuloa tutustumaan Amos Rexiin ja pohjoismaiseen taiteeseen, astetta syvemmin! Ammattiopas kannustaa oppilaita tutkivaan lähestymistapaan ja keskustelemaan näkemästään ja kokemastaan.

Kierroksen päätteeksi jokaisella oppilaalla on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan, Ars Fennica -yleisöäänestyksessä.

 

Kesto n. 45 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti (venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko Yksi luokka / opas (jos yli 25 henk. suosittelemme kahta opasta)
Hinta 50 € (vain arkisin)

 

Varaa

Intro

Intro tarjoaa ryhmälle lyhyen esittelyn museoon ja näyttelyihin, jolloin jää enemmän aikaa itsenäiseen kiertelyyn ja tutkiskeluun. Ilmoittakaa varauksen yhteydessä, mikäli teitä kiinnostaa jokin tietty aihe tai osuus museosta, niin oppaamme ottaa sen mahdollisuuksien mukaan huomioon!

Kesto n. 20 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti (venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko Yksi luokka / opas (jos yli 25 henk. suosittelemme kahta opasta)
Hinta 30 € (vain arkisin)

 

Varaa

Amos Rex 20180620 Bio Rex, Helsinki

Ark­ki­teh­tuu­ri­kier­ros

Arkkitehtuurikierroksella tutustutaan Amos Rexiin ja Lasipalatsiin rakennuksen tarinan kautta. Uusi kohtaa vanhan Helsingin ydinkeskustassa. Kierroksen aikana ei vierailla näyttelytiloissa, joten se on mahdollista varata myös museon aukioloaikojen ulkopuolella!

 

Kesto n. 45 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti (venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko Yksi luokka / opas (jos yli 25 henk. suosittelemme kahta opasta)
Hinta 50 € (vain arkisin)

 

Varaa

Oma­toi­mi­vie­rai­lu

Pyydämme kaikkia ryhmiä varaamaan vierailunsa etukäteen. Se onnistuu helposti meidän verkkolomakkeen kautta, tai soittamalla opasvaraukseen. Opasvarauspuhelin on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13–16 (numero: 09 68444633).

Koululaiset ja heidän opettajansa/ohjaajansa, toisen asteen kouluihin saakka, pääsevät aina ilmaiseksi museoon.

Jos sinulla on voimassaoleva ryhmävaraus, olet tervetullut suunnittelemaan vierailua ilmaiseksi. Silloin saat lipun alakerran ryhmäpisteen kassalta, kertomalla joko vierailun ajankohdan tai varausnumeron.

Taidepajat

Taidepajat ovat varattavissa jälleen lokakuusta alkaen, Birger Carlstedt -näyttelyn yhteydessä. Ars Fennica -näyttelyn aikana taidepaja Studio Rex on auki yleisölle näyttelyn yleisöäänestyspaikkana.