La Malédiction The Curse Kirous Förbannelsen 1931

Opettajille

Hei opettaja/ohjaaja! Tältä sivulta löydät Amos Rexin palvelut juuri sinun ryhmääsi varten: opastettuja kierroksia, apumateriaalia omatoimivierailulle, sekä syventäviä taidepajakokonaisuuksia. Lisätietoa saapumisesta museolle löydät tältä sivulta.

Opettajille suunnattuja infotilaisuuksia järjestetään 1 – 3 kertaa vuodessa. Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua Amos Rexin kouluille tarkoitetulle postituslistalle.
* pakollinen kenttä


Tervetuloa Amos Rexiin!

PS. Museo on ihan uunituore, joten pyydämme kärsivällisyyden lisäksi myös palautetta! Tavoitteenamme on kehittää Amos Rexistä loistava vierailukohde kouluryhmille, luoda elämyksiä oppilaille ja tukea opettajia työssään. Risuja ja ruusuja voi lähettää osoitteeseen: museum@amosrex.fi. Kiitos! <3

Omatoimivierailu

Valitettavasti emme voi teosturvallisuussyistä vastaanottaa omatoimiryhmiä René Magritte ja Studio Drift -näyttelyiden aikana (koskee myös aikuisryhmiä, ei ainoastaan koululaisia). Katsokaa alla lisätietoja meidän opastuksista ja taidepajoista, joita toivomme että pystytte varaamaan.

Kyseessä on poikkeus, ja toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi seuraaviin näyttelyihin – joko oppaan kanssa tai ilman!

Opastukset

Amos Rex -opastus

Tulkaa tutustumaan upouuteen Amos Rexiin, astetta syvemmin! Kierroksella opas tutustuttaa ryhmän taloon ja sen sisältöihin. Opastukseen kuuluu näyttely, Sigurd Frosterus -kokoelmanäyttely sekä tiivistetysti museon historiaa ja arkkitehtuuria. Ammattiopas kannustaa oppilaita tutkivaan lähestymistapaan ja keskustelemaan näkemästään ja kokemastaan.

Kesto n. 45 min
Kielet Suomi, Ruotsi, Englanti (Venäjä, Ranska, Saksa, Espanja, Japani)
Ryhmäkoko Yksi luokka / opas (jos yli 25 henk. suosittelemme kaksi opasta)
Hinta 50 € (vain arkisin)

 

Varaa

Ark­ki­teh­tuu­ri­kier­ros

Arkkitehtuurikierroksella tutustutaan Amos Rexiin ja Lasipalatsiin rakennuksen tarinan kautta. Uusi kohtaa vanhan Helsingin ydinkeskustassa. Kierros kulkee ulko- ja sisätiloissa (ei näyttelyissä), ja on varattavissa kaiken ikäisille.

Kesto n. 45 min
Kielet Suomi, Ruotsi, Englanti (Venäjä, Ranska, Saksa, Espanja, Japani)
Ryhmäkoko Yksi luokka / opas (jos yli 25 henk. suosittelemme kaksi opasta)
Hinta 50 € (vain arkisin)

 

Varaa

Taidepajat

Studio Drift X Magritte

Magritten tapa tutkia arkisia esineitä ja asioita uudessa valossa on teema, joka toistuu myös Studio Driftin teoksissa. Tätä mielenkiintoista näyttelykombinaatiota ja niiden yhteneväisyyksiä makustellaan Studio Rexissä maaliskuusta alkaen. Taidepajassa ryhmä tekee oman taiteellisen tutkielman, ja luo jotain täysin uutta ja ihmeellistä jostain tavallisesta ja jokapäiväisestä.

Kesto n. 1,5 h
Kielet Suomi, Ruotsi, Englanti
Ryhmäkoko 25 oppilasta
Hinta 70 € (vain arkisin)

 

Avainsanat: abstrakti, piirtäminen, liikkuva veistos, mielikuvituksen herättäminen

Taidepajassa rakennetaan yhdessä liikkuva veistos, jota tutkitaan piirtäen. Ryhmä voi halutessaan tuoda mukaan taidepajaan omia kevyitä arkisia esineitä tai roskia, esimerkiksi hedelmäpusseja, karkkipapereita, post-it lappuja, suttupaperia, kangaspaloja… Merkityksetön esine saa uutta elämää, ja ryhmä luo yhdessä nykytaidetta – hauskalla tavalla!

Taidepajan aikana vieraillaan oppaan johdolla molemmissa näyttelyissä, jossa tarkastellaan lähemmin valikoituja René Magritten maalauksia ja Studio Driftin teoksia.

Taidepaja on sovellettavissa erilaisten ja eri ikäisten ryhmien tarpeisiin.

Varaa taidepaja

Yllä kuvattu taidepaja on varattavissa kouluille aikavälillä 11.3. – 17.5., arkisin (tiistaita lukuun ottamatta):

klo 10:00 – 11:30
klo 11:45 – 13:15
klo 13:30 – 15:00

Myöhäisempiä aikoja, sekä viikonloput, ovat myös saatavilla.

Tiedustele taidepajaa näin:
1. Lähetä sähköposti osoitteeseen opasvaraus@amosrex.fi otsikolla ”Lentävä taidepaja” ja lisää viestiin mielellään puhelinnumero josta sinua voi tavoittaa.
2. Ehdota mielellään useampaa sopivaa ajankohtaa.
3. Odota opasvaraustiimimme yhteydenottoa!

HUOM! Ryhmäkoon maksimimäärä on 25 oppilasta. Jos ryhmässä on enemmän, suosittelemme varaamaan kaksi opasta. Kouluryhmien kohdalla voimme joustaa jonkin verran, mutta 27 oppilasta on ehdoton yläraja yhdessä ryhmässä.