Taidepajat

Sanoja taiteesta vai sanataidetta? Aakkoset koostuvat 29 yksittäisistä kirjaimista, jotka yksinään merkitsevät harvoin kovinkaan paljon. Yhdistämällä vain muutama, voidaan kuitenkin saada aikaan tärkeitä merkityksiä ja suuria tunteita. Samalla tavalla, kuin yhdistämällä materiaaleja eri tavoin, saadaan aikaan taideteos.

Generation 2020 -näyttelyssä käsitellään isoja aiheita ja tunteita, laidasta laitaan. Mitä tapahtuu, kun sanallistamme sen mitä taide meissä herättää? Onko se reaktio taidetta jo itsessään, ja voiko sitä kuvittaa sanoilla?

Taidepajassa tutkitaan teosten elämänkaarta: miten idea syntyy ja muuttuu taiteeksi, ja miten taas teos välittyy ajatukseksi katsojalleen. Ohjatussa työskentelyssä luodaan sanataidetta ja vieraillaan näyttelyssä.

Taidepaja sopii kaikenikäisille, sillä sisältö ja tehtävät sovelletaan ryhmän kirjoitustaitojen ja iän mukaan.

Taidepajaan kuuluu näyttelykierros sekä oppaamme vetämää taidepajaohjelmaa Studio Rex -tilassa.

 

Kesto n. 90 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko Yksi luokka / opas (jos yli 25 henk. suosittelemme kahta opasta)
Hinta 70 € (vain arkisin)

 

 

Taidetestaajat 

Taidetestaajat on valtava valtakunnallinen hanke, joka on jo kolmen vuoden ajan vienyt kaikki Suomen 8. luokkalaiset kulttuurielämyksille ympäri maata – testaamaan taidetta. Projekti on Suomen Kulttuurirahaston, Svenska kulturfondenin ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton tarjoama. Tutustu taidetestaajien arviointeihin.

Oletko tulossa meille Taidetestaajat –vierailulle? Lataa alla oleva materiaalipaketti:

 

FOCT (Future of Collective Thinking)

Maaliskuun ja huhtikuun ajan Amos Rexin museovieraat pääsevät seuraamaan taidetestaajien työskentelyä Studio Rexissä, jossa jokainen heistä muokkaa ja muovailee Generation 2020 -näyttelyn taiteilija Minea Långin FOCT -teosta. Teos kertoo muuttuvia näkökulmia nuorten todellisuudesta, ja antaa taidetestaajille ja heidän taidekäsityksilleen tilaa ja valtaa muutoin tarkkaan kuratoidussa museoympäristössä.

Työryhmässä: Heidi Bergström, Niko Hallikainen, Matias Heinonen, Minea Lång, Reino Pirttijärvi, Paavo Räihä, Lotta Räsänen, Maija Suominen, Topias Toppinen

Työryhmä kiittää: Punavuoren Rauta Oy, Otto Färm, Juuso Pikkarainen, Anna Kirvesniemi, Amy Burgess / Podify, Mediastadi, TeaK / VÄS

Danske Bank <3 Studio Rex

Pääyhteistyökumppanina Danske Bank mahdollistaa taidemuseon Studio Rex -taidepajan. Studio Rex sijaitsee museon ytimessä. Se on turvallinen tila, jossa kävijät voivat uppoutua näyttelyihin astetta syvemmin taidepajojen avulla, pitää hauskaa varattavissa juhlapaketeissa ja osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Studio Rex pyrkii tekemään taiteesta helpommin lähestyttävää – tavoite, joka on lähellä sekä Amos Rexin että Danske Bankin sydäntä!