Birger Carlstedt, Mouvement tournant, 1954. Kuva: Stella Ojala

Miltä vihreä tuoksuu? Minkävärinen on piikikäs? Kuulostaako punainen iloiselta vai surulliselta?

Ihmiselle tyypillinen piirre on etsiä samaistuttavia ja ymmärrettäviä elementtejä ympäristöstään. Myös taiteesta. Siksi esimerkiksi abstrakti, eli ei-esittävä taide, voi olla haastavaa kohdata. Miten katsoa jotain, joka ei tarkoituksellisesti näytä miltään olemassa olevalta? Voimmeko kokea taiteen äärellä iloa tai surua, vaikka teoksessa ei esiinny tunnetta esittävää hahmoa tai tilannetta?

Oppaan teettämien tehtävien avulla aktivoidaan näkö, kuulo, tunto ja tuoksu -aistit, näin avaten taiteen kokemisen mahdollisuuksia. Voit olla taiteen aktiivinen harrastaja tai sitä vieroksuva, taidepajan sisältö sopii kaikille ja kaikenikäisille!

Pajatyöskentelyn jälkeen tutustumme näyttelyyn, jossa ryhmä pääsee oppaan johdolla tutustumaan Birger Carlstedtin laajaan tuotantoon, aistit avoimina! Näyttelyn Le Chat Doré -kahvilarekonstruktiossa voitte piipahtaa taidepajan jälkeen, vaikkapa kahvilla tai viinilasillisella!

Kahvilaan voi tilata ennakkoon tarjoiluja yli 8 hengen ryhmille.

Kesto 1,5 h
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko Enintään 25 henkilöä / opas
Hinta 250e / lauantaisin 300e / pyhänä 300e + pääsyliput

 

 

Lähetä tiedustelu oheisella lomakkeella, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Taidepajatiedustelu

  • Etu- ja sukunimi
  • 25 henk. / opas
  • Ehdota mielellään useampaa kuin yhtä ajankohtaa, niin osaamme palata ehdotuksilla.
  • Mitä enemmän taidepajaohjaajamme tietää ryhmästänne etukäteen, sitä paremmin hän pystyy ottamaan osallistujia huomioon!

Mahdolliset kysymykset: opasvaraus@amosrex.fi

Danske Bank <3 Studio Rex

Pääyhteistyökumppanina Danske Bank mahdollistaa taidemuseon Studio Rex -taidepajan. Studio Rex sijaitsee museon ytimessä. Se on turvallinen tila, jossa kävijät voivat uppoutua näyttelyihin astetta syvemmin taidepajojen avulla, pitää hauskaa varattavissa juhlapaketeissa ja osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Studio Rex pyrkii tekemään taiteesta helpommin lähestyttävää – tavoite, joka on lähellä sekä Amos Rexin että Danske Bankin sydäntä!