Pohditko jotain lippuihin, museovierailuun tai näyttelyihin liittyen? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: Museo­vie­rai­lu korona-aikana

Liput

Lippuja Amos Rexiin myydään sekä netissä että paikan päällä.

Suosittelemme lämpimästi hankkimaan liput ennakkoon netistä, sillä Hiljainen paraati -näyttelyyn pääsee vain rajallinen määrä kävijöitä kerralla. Museoon ei välttämättä pääse sisään juuri haluamanaan ajankohtana ilman nettilippua. Myös museokorttilaisten ja alle 18-vuotiaiden kannattaa hankkia liput etukäteen verkosta. Kun hankit lippusi netistä, saavu museoon Kampin puolelta, Lasipalatsin aukion esteettömän sisäänkäynnin kautta. Nettiliput tarkistetaan tällä sisäänkäynnillä.

Lippuja myydään myös museolla Mannerheimintien pääsisäänkäynnin lippukassalla. Suosituimpina aikoina, kuten viikonloppuisin on usein jonoa. Jos näyttelyn kapasiteetti on täynnä, joudumme rajoittamaan lipunmyyntiä. Näyttelyyn kuitenkin otetaan tasaisin väliajoin lisää kävijöitä pienissä erissä.

Lippuja voi varata samalle päivälle lyhyellä varoitusajalla, mikäli lippuja on jäljellä. Emme peri nettilipuista varaus- tai käsittelymaksuja.

Osta liput

Tarvitsevat, vaikkakin kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät meille ilmaiseksi. Hiljainen paraati -näyttelyyn pääsee kerralla tavallista vähemmän kävijöitä, joten suosittelemme varaamaan kaikille liput netistä ennen vierailua.

Jos seurueenne saapuu Amos Rexiin nettilipuilla, myös kaikille alle 18-vuotiaille tulee hankkia lippu lippukaupastamme. Valitse lipputyyppi lapset ja nuoret (0–17 v.) 0,00 €.

Osta liput

Kyllä, Museokortti käy. Museokortin voi myös ostaa tai uusia paikan päällä, eli museokortin ei tarvitse olla voimassa, kun museokorttilipun varaa.

Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon netistä myös museokortilla, sillä Hiljainen paraati -näyttelyyn pääsee vain rajallinen määrä kävijöitä kerralla. Emme peri nettilipuista palvelu- tai varausmaksuja.

Paikan päällä voit myös jonottaa ostamaan lippuja museon pääovilla.

Ei tarvitse. Museokortin voi uusia tai hankkia museolla Amos Rex Shopissa tai museon lippukassalla.

Voit hankkia kerralla maksimissaan 6 nettilippua per tilaus.

Lippukaupasta katsomasi ajankohta voi olla täynnä. Toiselta kellonajalta tai päivältä voi löytyä vielä tilaa! Lippuja voi varata samalle päivälle lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli lippuja on jäljellä.

Lippuja voi ostaa myös paikan päältä, mutta saatat joutua jonottamaan. Paikan päällä on varattu vain pieni määrä lippuja ostettavaksi.

Amos Rex on kiinni tiistaisin. Katso aukioloaikamme sekä poikkeukset niihin: Amos Rexin aukioloajat

Nettiliput valitaan tietylle saapumisajalle. Saapumisaikoja on tarjolla 20 minuutin välein. Nettilippu on lunastettavissa 20 minuutin sisällä siihen merkitystä kellonajasta. Esimerkiksi klo 11.00 lipun voit lunastaa klo 11.00–11.20 välillä.

Nettilipun kanssa saavutaan museoon Kampin suunnalta Lasipalatsinaukion puoleisesta ovesta. Sisällä aulassa on nettilippujen oma tarkistuspiste. Lipun QR-koodi skannataan ja samalla saat päivän pääsylipputarran. Jos sinulla on museokortti-nettilippu, luetaan tarkastuspisteellä myös museokortti. Nettilipun tarkistuspisteelle on yleensä muutaman seurueen jono kerrallaan.

Huom. Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 40 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 19.20, la–su klo 16.20 mennessä).

Ethän tule museoon sairaana. Sairastapauksessa hyvitämme ostoksen tai siirrämme lippujen saapumisaikaa. Lähetä meille viesti osoitteeseen museum@amosrex.fi ennen lippuusi merkittyä saapumisajankohtaa.

Voit. Lippuja myydään myös paikan päällä Mannerheimintien puoleisen sisäänkäynnin lippukassalla.

Suosittelemme kuitenkin hankkimaan liput ennakkoon netistä, jolloin pääset vierailulle juuri haluamanasi ajankohtana. Tässä näyttelyssä jonottaminen lippukassalla etenee hitaasti, koska näyttelyyn pääsee vain rajallinen määrä kävijöitä kerralla sisään.

Emme peri nettilipuista varaus- tai käsittelymaksuja, joten esimerkiksi myös museokorttilippu on verkkokaupassamme ilmainen.

Ennakkoon ostetulla nettilipulla et jumiudu pitkiin jonoihin. Nettilipulla museoon saavutaan Kampin puolelta, Lasipalatsin aukion esteettömästä sisäänkäynnistä. Sisällä aulassa on nettilipuille oma tarkistuspiste, jossa voi olla pientä jonoa. Mikäli tarkistuspisteelle on pientä jonoa, se liikkuu nopeasti. Nettilipulla kuitenkin varmistat sisäänpääsysi näyttelyyn haluamanasi ajankohtana.

Ilman nettilippua näyttelyyn pääsee sisään jonottamalla museon pääovilla. Käytä Mannerheimintien puoleista sisäänkäyntiä, jos aiot ostaa pääsylippusi vasta paikan päältä. Vielä emme osaa arvioida, millaiseen jonotusaikaan kannattaa varautua.

Kyllä pääsee. Amos Rexissä on esillä Hans Op de Beeck: Hiljainen paraati 21.9.2022–26.2.2023 sekä Sigurd Frosterus -kokoelman pysyvä ripustus.

Museovierailu ja näyttely

Hans Op de Beeckin Hiljainen paraati -näyttelyyn pääsee vain rajallinen määrä ihmisiä sisään kerralla. Kapasiteetti on noin 170 kävijää tunnissa. Näyttelyssä kuljetaan kapeita polkuja pitkin teosten välissä ja näyttelyssä on vähän tilaa kulkea.

Hankithan siis lippusi näyttelyyn ennakkoon netistä – myös Museokortilla ja kaikille alle 18-vuotiaille. Lippuja myydään myös museolla Mannerheimintien pääsisäänkäynnin lippukassalla. Suosituimpina aikoina, kuten viikonloppuisin on usein jonoa. Jos näyttelyn kapasiteetti on täynnä, joudumme rajoittamaan lipunmyyntiä. Näyttelyyn kuitenkin otetaan tasaisin väliajoin lisää kävijöitä pienissä erissä.

Näyttelyssä ei ole kiertosuuntaa.

Hiljainen paraati -näyttely on kokonaisvaltainen installaatiopuisto, jossa kuljetaan kapeilla poluilla teosten välissä. Puistomaisilla poluilla on vain vähän tilaa kulkea, joten mikäli jossakin osiossa on ruuhkaa, voit vierailla toisella puolella näyttelyä ensin. Teoksia ei tarvitse nähdä missään tietyssä järjestyksessä, joten kulje vapaasti, mutta pysy poluilla.

Viivy niin kauan kuin viihdyt! Näyttelyssä vierailemisen kestoa ei ole rajoitettu.

Huomaathan:

Hans Op de Beeckin Hiljainen paraati -näyttelyn rajallisen kävijäkapasiteetin vuoksi näyttelyssä voi vierailla päivän pääsylipputarralla vain kerran, eli museosta ei ole mahdollista poistua välissä vaikkapa kahville ja palata uudelleen samalla pääsylipulla.

Päivän viimeinen tunti on poikkeus: vieraiden on poistuttava, kun museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 40 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 19.20, la–su klo 16.20 mennessä).

Sopii! Näyttelyssä ei ole lapsille sopimatonta sisältöä, mutta se voi olla tunnelmaltaan jännittävä ja kysymyksiä herättävä. Lue tarkemmat sisältöhuomaukset täältä: Vierailun tueksi näyttelyn sisältöhuomautukset

Hiljainen paraati -näyttely on kokonaisvaltainen maailma, joka koostuu taiteilijan harmaista veistoksista ja installaatioista. Näyttelyssä kuljetaan polkuja pitkin, polulta ei saa siirtyä lähemmäksi teoksia. Näyttelyssä on paljon houkuttelevia ja kutsuvia teoksia sekä niiden rakenteita, joihin ei saa koskea, vaikka niihin ylettäisikin.

Lue lisää: Amos Rex lapsille

Museolla ja näyttelyssä valokuvaaminen on sallittua ilman salamaa. Huomioithan muut kävijät – monia häiritsee puhelimen näytön kirkas valo. Säädä siis kännykkäsi näyttö himmeälle ja jos otat videokuvaa, muista laittaa salamavalo silloinkin pois päältä.

Huomioithan näyttelyssä ympäröivän tilan ja muut kävijät ottaessasi kuvia. Näyttelyssä kuljetaan kapeilla poluilla teosten välissä; saatat epähuomiossa horjahtaa päin teosta tai toista kävijää. Ethän poistu poluilta, mene teosten lähelle, koske teoksia tai kurkottele kohti teoksia kuvatessasi.

Kamerajalustan kanssa kuvaaminen on kielletty ilman erillistä lupaa.

Kuvauslupia varten otathan yhteyttä Amos Rexin viestintään: Viestinnän yhteystiedot

Näyttelytilojen lattia on rakennettu yksittäisistä puupalikoista. Nastakengät naarmuttavat herkkää puulattiaamme, joten jätäthän nastakengät maksuttomiin lokeroihin tai vartioimattomaan naulakkoon.

Nastakengät tulee riisua ennen näyttelytilaan menoa. Suosittelemme tuomaan mukanasi omat sisätossusi, mutta saat tarvittaessa meiltä lainaksi siniset suojatossut vierailun ajaksi.

Hiljainen paraati -näyttelyn kapeilla poluilla on vain vähän tilaa kulkea. Suosittelemme, että jätät lastenvaunut vierailun ajaksi säilytykseen lokeroalueen takaseinustalle. Alueella on pieni lastenvaunun kuvake seinässä. Huomaa, että hätäpoistumistien eteen ei voi jättää vaunuja. Jos sinulla on kantoreppu, pyydämme kantamaan pientä lasta etupuolella näyttelyssä.

Vaunut saa myös ottaa mukana näyttelykäynnille, mutta tyhjentäkää vaunut suurimmista kantamuksista. Museolla on tarjolla myös lainattavat rattaat. Kysy niitä henkilökunnaltamme, he auttavat mielellään.

Näyttelyyn ei saa viedä suuria laukkuja ja siellä ei saa kantaa reppua selässä teosten turvallisuuden vuoksi. Vaikka olisimme kuinka varovaisia, ison laukun kanssa voi huomaamatta osua johonkin. Kun reput ja laukut jätetään maksuttomiin lokeroihin, voimme ennaltaehkäistä näyttelyn arvokkaita esineitä vaarantavia tilanteita.

Pieniä reppuja ei myöskään saa kantaa selässä näyttelyssä, vaan ne on otettava eteen tai käteen kannettavaksi.

Lue lisää: Museon säännöt

Näyttelyssä ei saa syödä tai juoda teosten turvallisuuden vuoksi. Nesteet, ruoka-aineet ja jopa sormenpäistä irtoava rasva ovat vaaraksi arvokkaille esineille.
Lue lisää: Museon säännöt

Näyttelyssä saa imettää. Löydät rauhallisen tilan Sigurd Frosterus -kokoelmasalista ja suosittelemme imettämään siellä, tai taidepajatila Studio Rexissä. Lisäksi lastenhoitohuone löytyy tarvittaessa ala-aulasta lokeroiden vierestä.

Näyttelyiden tiedot ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Moni henkilökunnastamme puhuu myös muitakin kieliä – näet kunkin henkilökuntakyltistä, millä kaikilla kielillä heidän kanssaan voi asioida.

Erilaiset porukat ja ryhmät voivat halutessaan varata opastuksen näyttelyyn myös venäjäksi, viroksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Hiljainen paraati -näyttely on näyttelysaliin rakennettu puisto, jossa kuljetaan poluilla teosten välissä. Polkujen varrella on neljä harmaata sohvaa, joille voit istua. Sohvat näyttävät samalta kuin näyttelyn teokset, joihin ei saa koskea. Erotat sohvat, joille saa istua siitä, että ne ovat tyhjiä.

Näyttelyyn ei voi tuoda lainattavia tuoleja.

Amos Rex on saavutettava. Hiljainen paraati -näyttelyssä kannattaa ennakoida seuraavat kaksi asiaa:

  1. Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon netistä, jos tarvitset esteetöntä asiointia. Näyttelyyn pääsee rajattu määrä kävijöitä kerralla sisään, joten lippukassalle voi kertyä erityisesti suosittuina hitaita ja pitkiä jonoja. Nettilipulla pääset sisään valitsemanasi ajankohtana. Myös Museokortilla tulee hankkia maksuton lippu netistä.
  2. Hiljainen paraati on kokonaisvaltainen, näyttelysaliin rakennettu puisto, jossa kuljetaan teosten välissä polkuja pitkin. Polkujen leveys on 180 senttiä. Polut ovat museon näyttelysalin lattiaa ja ne on reunustettu kivillä ja soralla. Polut mutkittelevat ja kaartelevat, eikä niiltä saa poiketa.

Amos Rexin esteetön sisäänkäynti sijaitsee Lasipalatsin aukiolla; pääovet ovat painavat eivätkä ne ole automaattisia. Näyttelytiloihin voi kulkea esteettömällä hissillä. Ovet näyttelytiloissa ovat automaattisia eikä sisätiloissa ole portaita tai kynnyksiä. Esteettömät WC:t sijaitsevat näyttelykerroksessa -1.

Amos Rex on vammaiskorttikohde. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Museon laajemmat saavutettavuustiedot löydät täältä: Saavutettavuus ja esteettömyys.

Katso myös:
Autismiystävälliset ohjeet museovierailun tueksi
Vierailun tueksi: näyttelykohtaiset tiedot

Tarkemmat sisältöhuomautukset ja tiedot näyttelyn teoksista löydät kokoamaltamme sisältöhuomautusten sivulta: Vierailun tueksi sisältöhuomautukset.

Olemme koonneet autismiystävälliset ohjeet auttamaan vierailun suunnittelua ja ennakointia. Kuvaus on kaikille, jotka kaipaavat yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi siitä, miten museoon tullaan, keitä siellä kohtaa ja mitä siellä on. Löydät sivuilta myös kuvia tiloistamme. Lue lisää: Autismiystävälliset ohjeet museovierailulle.

Opastukset ja ryhmät

Hiljainen paraati -näyttelyssä tarjoamme ryhmille Amos Rexin taidepajoja ja intro-opastuksia, joiden lopuksi opas ohjaa osallistujia porrastetusti näyttelyyn. Näyttelyssä ei ole mahdollista vierailla ryhmänä, sillä näyttelyssä kuljetaan kapeilla poluilla teosten välissä eli siellä on vain vähän tilaa kulkea.

Voit varata intro-opastuksen tai taidepajan omalle porukallesi tai ryhmällesi (1–15 henkilöä) joko täyttämällä tiedustelulomakkeen sivuillamme tai ottamalla yhteyttä Amos Rexin opasvaraukseen mailitse tai soittamalla.

 

Avoimet yleisöopastukset, joihin voit hankkia yksittäisiä lippuja, löydät täältä: Tapahtumat Amos Rexissä

Kyllä. Huomioithan, että Hiljainen paraati -näyttelyssä ei voi vierailla ryhmänä. Näyttely on kokonaisvaltainen installaatiopuisto, jossa on kapeita polkuja eli siellä on vain vähän tilaa kulkea. Tarjoamme ryhmille Amos Rexin taidepajoja ja intro-opastuksia, joiden lopuksi opas ohjaa osallistujia porrastetusti näyttelyyn.

Lisätietoja koulu- ja päiväkotiryhmien vierailuista: Kouluille ja päiväkodeille

Ei saa. Vain Amos Rexin omat oppaat saavat opastaa ryhmiä museossa.

Tämänhetkisessä Hiljainen paraati -näyttelyssä ei voi vierailla ryhmänä. Näyttely on kokonaisvaltainen installaatiopuisto, jossa on kapeita polkuja eli siellä on vain vähän tilaa kulkea. Tarjoamme kuitenkin ryhmille Amos Rexin taidepajoja ja intro-opastuksia, joiden lopuksi opas ohjaa osallistujia porrastetusti näyttelyyn.

Lisätietoa ryhmien vierailusta: Ryhmille varattava intro-opastus ja taidepaja

 

Tarjoamme opastuksia paikan päällä ja etänä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä tiedusteltaessa venäjäksi, viroksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Lue lisää opastuksista: Opastukset ryhmille

Opasvaraus 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Museovierailu koronan aikana

Emme juuri nyt edellytä koronapassia vierailun ehtona.

Koronapassi on otettu pois käytöstä Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän uusien suositusten perusteella 4.2.2022 alkaen. Mikäli suositukset muuttuvat, arvioimme tilanteen uudelleen

Amos Rexissä ei juuri nyt edellytetä kasvomaskin käyttöä. Kuitenkin jos museolla on ruuhkaa, suosittelemme laittamaan kasvomaskin päälle.

Ohjeet museovierailulle korona-aikana.

Asiakaspalvelu

Ota meihin yhteyttä!

09 6844 460
Asiakaspalvelun puhelin on avoinna arkisin klo 13–14
museum@amosrex.fi