Pohditko jotain lippuihin, museovierailuun tai näyttelyihin liittyen? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: Museo­vie­rai­lu korona-aikana

Liput

Amos Rexiin voi ostaa lipun netistä ja ovelta. Myymme lippuja oman verkkokauppamme kautta.  Myös museokorttilaisten kannattaa hankkia lippu etukäteen verkosta.

Lippu tulee ostaa lippukaupastamme vähintään 2 tuntia ennen haluamaasi vierailuajankohtaa. Lippuja saa ja voi ostaa myös ovelta, mutta varauduthan jonottamaan.

Tarvitsevat. Jos seurueenne saapuu Amos Rexiin ennakkoon verkosta ostetuilla lipuilla, myös kaikille alle 18-vuotiaille tulee lunastaa lippu lippukaupastamme. Valitse lasten lippu (0–17 v.) 0,00 €. Alle 18-vuotiaat pääsevät meille aina ilmaiseksi.

Hanki liput

Kyllä, Museokortti käy. Museokortin voi tarvittaessa ostaa tai uusia paikan päällä, eli museokortin ei tarvitse olla voimassa, kun näyttelyvierailun varaa.

Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon myös, kun vierailet meillä museokortilla. Lippuja saa myös ovelta.

Älä tule museoon sairaana, tai jos epäilet altistuneesi virukselle. Sairastapauksessa hyvitämme ostoksen tai siirrämme lippujen saapumisaikaa. Lähetä meille viesti osoitteeseen museum@amosrex.fi ennen lippuusi merkittyä saapumisajankohtaa.

Ei tarvitse. Museokortin voi uusia tai hankkia museolla lippukassalla ja Amos Rex Shopissa.

Liput valitaan tietylle päivälle ja saapumisaika valitaan puolentunnin tarkkuudella. Voit saapua mihin aikaan vain seuraavan 30 min aikana valitsemastasi vierailuajasta, eli esimerkiksi välillä 11.00–11.30. Ennakkolippu vaihdetaan kassalla päivän sisäänpääsytarraan.

Huom. Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 45 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 19.15, la–su klo 16.15 mennessä).

Voit. Lippuja myydään myös ovella. Ostamalla lipun ennakkoon vältyt jonottamiselta ja pääset vierailulle haluamanasi aikana.
Osta liput täältä:

Juuri sen hetkinen puolituntinen voi olla täynnä. Toiselta kellonajalta tai päivältä voi löytyä vielä tilaa. Lippuja on myös varattu ovelle ostettavaksi.

Lisäksi ennakkoliput tulee ostaa 2 tuntia ennen vierailuaikaa.

Amos Rex on kiinni tiistaisin. Bill Viola: Inner Journey on esillä 27.2.2022 asti.

Museo saattaa olla silloin kiinni tai ajankohta on myyty loppuun. Amos Rex on kiinni tiistaisin. Katso aukioloaikamme ja poikkeukset niihin: Amos Rexin aukioloajat

Bill Viola: Inner Journey on esillä 27.2.2022 asti.

Kyllä pääsee. Amos Rexissä on nyt esillä Bill Viola: Inner Journey -näyttely sekä Sigurd Frosterus -kokoelman ripustus.

Museovierailu ja näyttely

Bill Viola: Inner Journey -näyttelyssä on suositeltu kiertosuunta. Löydät sen näyttelyesitteestä paikan päältä ja verkosta täältä:

 

Mikäli jossakin osiossa on ruuhkaa, voit hyvin poiketa reitiltä. Huomioi kuitenkin huoneiden sisään ja ulos kulkemisen suunnat.

Näyttelyssä vierailemisen kestoa ei ole rajoitettu.

Näyttelyn teokset ovat kaikki videoita. Niitä kaikkia ei ole tarkoitettu katsottavaksi alusta loppuun, vaan voit katsella niitä mistä kohtaa tahansa itsellesi sopivan ajan. Kaikkien videoiden katsominen alusta loppuun veisi yli kaksi tuntia.

Huom. Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 45 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 19.15, la–su klo 16.15 mennessä).

Näyttelyssä ei ole suoraan sopimatonta sisältöä lapsille, mutta moni teos saattaa olla pelottava pienimmille tai herkille. Näyttelytiloissa on hyvin hämärää sekä teoksissa on jännittävät äänet. Monissa teoksissa esiintyy kokonaan tai osittain alastomia henkilöitä.

Jotta vierailunne sujuisi mahdollisimman hyvin, olemme myös koonneet näyttelyyn oman lasten kartan. Se löytyy lasten sivuilta alta sekä niitä voi lainata museolta paikan päältä.

 

Vierailun suunnittelun tueksi kootulta sivulta löydät myös tarkemmat sisältöhuomautukset teoksista:

 

Näyttely on hyvin hämärä kauttaaltaan, jotta valoa ei vuotaisi videoteosten huoneisiin. Videot näkyvät paljon paremmin hämärässä ympäristössä.

Valokuvaaminen on sallittua ilman salamaa. Huomioithan muut kävijät – monia häiritsee kännykän näyttöjen valo. Säädä kännykkäsi näyttö himmeälle ja mikäli otat videokuvaa, muista ottaa salamavalo silloinkin pois.

Osalle autisminkirjoon kuuluvalle näyttely voi olla täysin sopiva, osalle puolestaan ei. Käy tutustumassa ennakkoon museomme ja kyseiseen näyttelyyn täältä, jotta osaatte paremmin arvioida, onko vierailukohde esteetön sinulle.

Olemme koonneet autismiystävälliset ohjeet auttamaan vierailun suunnittelua ja ennakointia. Kuvaus on kaikille, jotka kaipaavat yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi siitä, miten museoon tullaan, keitä siellä kohtaa ja mitä siellä on.

 

Näyttelyyn ei saa viedä suuria laukkuja ja siellä ei saa kantaa reppua selässä teosten turvallisuuden vuoksi. Vaikka olisimme kuinka varovaisia, ison laukun kanssa voi huomaamatta osua johonkin. Kun reput ja laukut jätetään maksuttomiin lokeroihin, voimme ennaltaehkäistä näyttelyn arvokkaita esineitä vaarantavia tilanteita.

Museon säännöt

Näyttelyssä ei saa syödä tai juoda teosten turvallisuuden vuoksi. Nesteet, ruoka-aineet ja jopa sormenpäistä irtoava rasva ovat vaaraksi arvokkaille esineille. Eväitä saa nauttia taidepajatila Studio Rexissä, kun tila on vapaana.

Museon säännöt

Museovierailu koronan aikana

Kyllä, tarkistamme koronapassin kaikilta yli 16-vuotiailta vierailta, noudatamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistusta.

  • Koronapassi tarkastetaan museon lipunmyynti aulassa ja toivotte, että lataat tai tulostat koronapassin valmiiksi ennen vierailuasi.
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi koronapassin tarkistuksen yhteydessä. Emme kerää henkilötietoja.

Edellytämme, että kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät maskia museovierailulla.

Haluamme keskellä koronavirus-pandemiaa tehdä kaikkemme, että näyttely voidaan pitää auki ja että mahdollisimman moni pääsisi katsomaan sen paikan päälle. Haluamme suojella museokävijöidemme ja henkilökuntamme terveyttä.

Tarjoamme kasvomaskin osana museolipun hintaa, ja meillä on lainattavia visiirejä niille, jotka eivät pysty käyttämään kasvomaskia terveydellisistä syistä.

Ohjeet museovierailulle korona-aikana.

Opastukset ja ryhmät

Opastuksia rajoittaa parhaillaan korona-ajana rajoitukset. Tällä hetkellä opastuksia järjestetään paikan päällä ryhmille ja pienemmille porukoille.

Varaa opastus

Opasvaraus 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Tarjoamme opastuksia paikan päällä ja etänä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä tiedusteltaessa venäjäksi, viroksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Lue lisää opastuksista:

Opastukset ryhmille

Opasvaraus 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Vain Amos Rexin omat oppaat saavat opastaa ryhmiä museossa.

Jos vierailet museolla ryhmäsi kanssa itsenäisesti, museolla ei saa opastaa ryhmää ja kaikki opastukset on tällöin tehtävä ennen museoon saapumista tai museovierailun jälkeen. Järjestämme mielellämme ryhmällenne opastuksen eri kielillä.

Kysy lisää:
Varaa opastus.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu
09 6844 460
Avoinna arkisin klo 13–14
museum@amosrex.fi

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: