Pohditko jotain lippuihin, museovierailuun tai näyttelyihin liittyen? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: Museo­vie­rai­lu korona-aikana

Liput

Amos Rexiin pääsee nyt sekä ennakkoon verkosta varatulla vierailuajalla että ostamalla lipun ovelta.

Vierailuaika varataan ennakkoon verkossa ja lippu maksetaan paikan päällä vierailun yhteydessä. Kun museovierailu varataan etukäteen, pääset sisään näyttelyyn juuri haluamanasi aikana.

Voit varata vierailun myös samalle päivälle.

Lippuja saa ja voi ostaa myös ovelta, mutta saatat joutua odottamaan hetkisen näyttelyihin pääsyä, jos tuntikohtainen vierailukapasiteetti on juuri silloin täynnä.

Varaa vierailuaika

Itse varaaminen ei maksa. Liput lunastetaan ja maksetaan paikan päällä museon kassalla.

Varaa vierailuaika

Kyllä, Museokortti käy. Museokortin voi tarvittaessa ostaa tai uusia paikan päällä, eli museokortin ei tarvitse olla voimassa, kun näyttelyvierailun varaa.

Varaa vierailu

Jos seurueenne saapuu Amos Rexiin ennakkovarauksilla, myös kaikille alle 18-vuotiaille tulee varata vierailu varausjärjestelmästä. Valitse 0 € -lipputyyppi. Lippuja saa myös ovelta, mutta näyttelyihin pääsyä saattaa joutua odottamaan hetkisen ilman ennakkovarausta.

Varaa vierailu

Älä tule museoon sairaana, tai jos epäilet altistuneesi virukselle.

Huomioithan, että kesän vierailuvaraukset eivät ole henkilökohtaisia. Voit antaa oman varauksesi läheisellesi.

Huomioithan lisäksi, että mikäli antamasi lippu ei ole täysihintainen vaan johonkin alennusryhmään kuuluva, tulee myös lipun saajalla olla voimassa oleva alennukseen oikeuttava kortti, esim. Museokortti tai opiskelijakortti.

Ei tarvitse. Museokortin voi uusia tai hankkia museolla.

Museovierailu valitaan tietylle päivälle ja saapumisaika valitaan tunnin tarkkuudella. Mikäli varauksesi on valittu klo 11–12 tunnille, voit saapua milloin tahansa tämän tunnin sisällä vaikka klo 11.45. Ennakkolippu vaihdetaan kassalla päivän sisäänpääsytarraan. Saapumisaika ei vaikuta vierailun kestoon. Toiveemme vierailun kestoksi on n. tunti, jotta seuraaville vapautuu tilaa.

Huom. Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 45 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 17.15, la–su klo 16.15 mennessä).

Voit, lippuja myydään myös ovella. Ilman ennakkoon varattua vierailua saatat joutua odottamaan hetkisen näyttelyyn pääsyä, jos tuntikohtainen vierailukapasiteetti on täynnä.

Varaa museovierailu täällä: Varaa vierailu

Voit nyt varata vierailuaikoja mille vain päivälle kesän 2021 näyttelyihin.

Huomaathan, että Blick päättyy 22.8., mutta Frosterus-kokoelma ja Between us ovat esillä 5.9. asti.

Mikäli etsimääsi aikaa ei kyseisenä päivänä näy, ei se ole enää vapaana ja liput ovat siltä aikaikkunalta loppu. Varausjärjestelmä näyttää vain vapaana olevat ajat.

Amos Rex on kiinni tiistaisin.

Kyllä pääsee. Amos Rexissä on tänä kesänä kolme näyttelyä, joista Blick on nähtävillä 22.8. asti ja studionäyttely Between us ja Sigurd Forsterus -kokoelman esillepano 5.9. asti.

Museovierailu

Näyttelyt voi kokea missä tahansa järjestyksessä! Korona-tilanteen vuoksi näyttelyssä kannatta valita reitti sen mukaan missä on väljintä.

Haluamme keskellä koronavirus-pandemiaa tehdä kaikkemme, että näyttely voidaan pitää auki ja että mahdollisimman moni pääsisi katsomaan sen paikan päälle. Haluamme suojella museokävijöidemme ja henkilökuntamme terveyttä edellyttämällä kaikilta yli 12-vuotiailta kasvomaskin käyttöä museon tiloissa. Tarjoamme kasvomaskin osana museolipun hintaa, ja meillä on lainattavia visiirejä niille, jotka eivät pysty käyttämään kasvomaskia terveydellisistä syistä.

Ohjeet museovierailulle korona-aikana.

Kasvomaskin edellyttäminen kaikilta yli 12-vuotiailta on nykyisten tutkimuksien ja suosituksien mukaan tehokkain tapa turvata henkilökuntamme ja kävijöidemme turvallisuus. Tarjoamme kasvomaskin osana museolipun hintaa, ja meillä on lainattavia visiirejä niille, jotka eivät pysty käyttämään kasvomaskia terveydellisistä syistä. Amos Rex on yksityinen museo ja tämän vuoksi museo voi määritellä säännöt, joita museon tiloissa tulee noudattaa. Seuraamme koronatilannetta ja kun tilanne jälleen paranee, voimme keventää turvallisuustoimenpiteitä ja muuttaa ohjeistusta.

Ohjeet museovierailulle korona-aikana.

Näyttelyyn ei saa viedä suuria laukkuja ja siellä ei saa kantaa reppua selässä teosten turvallisuuden vuoksi. Vaikka olisimme kuinka varovaisia, ison laukun kanssa voi huomaamatta osua johonkin. Kun reput ja laukut jätetään maksuttomiin lokeroihin, voimme ennaltaehkäistä näyttelyn arvokkaita esineitä vaarantavia tilanteita.

Museon säännöt

Näyttelyssä ei saa syödä tai juoda teosten turvallisuuden vuoksi. Nesteet, ruoka-aineet ja jopa sormenpäistä irtoava rasva ovat vaaraksi arvokkaille esineille. Eväitä saa nauttia taidepajatila Studio Rexissä, kun tila on vapaana.

Museon säännöt

Opastukset ja ryhmät

Opastuksia rajoittaa parhaillaan korona-ajana rajoitukset. Tällä hetkellä opastuksia järjestetään sekä etänä että paikan päällä ryhmille ja pienemmille porukoille.

Kesän 2021 opastukset ryhmille ja porukoille:

Varaa opastus

Opasvaraus 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Tarjoamme opastuksia paikan päällä ja etänä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä tiedusteltaessa venäjäksi, viroksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Lue lisää opastuksista:

Opastukset kesällä 2021

Opasvaraus 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Vain Amos Rexin omat oppaat saavat opastaa ryhmiä museossa.

Jos vierailet museolla ryhmäsi kanssa itsenäisesti, museolla ei saa opastaa ryhmää ja kaikki opastukset on tällöin tehtävä ennen museoon saapumista tai museovierailun jälkeen. Järjestämme mielellämme ryhmällenne opastuksen eri kielillä.

Kysy lisää:
Varaa opastus.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu
09 6844 460
Avoinna arkisin klo 13–14
museum@amosrex.fi

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: