Pohditko jotain lippuihin, museovierailuun tai näyttelyihin liittyen? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: Museo­vie­rai­lu korona-aikana

Liput

Amos Rexiin voi ostaa lipun netistä ja ovelta. Myymme lippuja oman verkkokauppamme kautta. Myös museokorttilaiset voivat hankkia liput etukäteen verkosta.

Lippu tulee ostaa lippukaupastamme vähintään 2 tuntia ennen haluamaasi vierailuajankohtaa. Lippuja saa ja voi ostaa myös ovelta.

Osta liput

 

Tarvitsevat, vaikkakin kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät meille ilmaiseksi.

Jos seurueenne saapuu Amos Rexiin ennakkoon verkosta ostetuilla lipuilla, myös kaikille alle 18-vuotiaille tulee lunastaa lippu lippukaupastamme. Valitse lasten lippu (0–17 v.) 0,00 €.

Alle 18-vuotiaat pääsevät meille aina ilmaiseksi.

Osta liput

Kyllä, Museokortti käy. Museokortin voi tarvittaessa ostaa tai uusia paikan päällä, eli museokortin ei tarvitse olla voimassa, kun näyttelyvierailun varaa.

Suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon myös, kun vierailet meillä museokortilla. Lippuja saa myös ovelta.

Älä tule museoon sairaana, tai jos epäilet altistuneesi koronavirukselle. Sairastapauksessa hyvitämme ostoksen tai siirrämme lippujen saapumisaikaa. Lähetä meille viesti osoitteeseen museum@amosrex.fi ennen lippuusi merkittyä saapumisajankohtaa.

Ei tarvitse. Museokortin voi uusia tai hankkia museolla lippukassalla ja Amos Rex Shopissa.

Liput valitaan tietylle päivälle ja saapumisaika valitaan puolentunnin tarkkuudella. Voit saapua mihin aikaan vain seuraavan 30 min aikana valitsemastasi vierailuajasta, eli esimerkiksi välillä 11.00–11.30. Ennakkolippu vaihdetaan kassalla päivän sisäänpääsytarraan.

Museovierailun aikaa ei ole rajoitettu – viivy niin kauan kuin haluat.

Huom. Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 45 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 19.15, la–su klo 16.15 mennessä).

Voit. Lippuja myydään myös ovella. Kuitenkin ostamalla lipun ennakkoon netistä vältyt mahdollisilta jonoilta ja pääset vierailulle juuri haluamanasi aikana.

Lippukaupasta katsomasi puolituntinen voi olla täynnä. Toiselta kellonajalta tai päivältä voi löytyä vielä tilaa! Lippuja voi ostaa myös ovelta paikan päällä.

Amos Rex on kiinni tiistaisin. Katso aukioloaikamme sekä poikkeukset niihin: Amos Rexin aukioloajat

Kyllä pääsee. Amos Rexissä on esillä Maanala-ryhmänäyttely 2.4.–21.8.2022 sekä Sigurd Frosterus -kokoelman pysyvä ripustus.

Lasipalatsin aukiolla on esillä Tadashi Kawamatan ulkonäyttely ja veistoksellinen installaatio Pesä 7.5.–4.9.2022 eikä sinne tarvitse hankkia lippuja.

Museovierailu ja näyttely

Maanala-näyttelyssä on suositeltu kiertosuunta. Löydät sen näyttelyesitteestä paikan päältä ja verkosta täältä:

Maanalan gallery guide

Mikäli jossakin osiossa on ruuhkaa, voit hyvin poiketa reitiltä. Huomioi kuitenkin huoneiden sisään ja ulos kulkemisen suunnat.

Viivy niin kauan kuin viihdyt! Näyttelyssä vierailemisen kestoa ei ole rajoitettu.

Huomaathan:
Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä vieraiden on poistuttava, kun museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 45 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 19.15, la–su klo 16.15 mennessä).

Sopii! Muutamat teokset voivat olla haastavia, tai vaativat erityistä valmistautumista. Lue tarkemmat sisältöhuomaukset täältä: Vierailun tueksi näyttelyn sisältöhuomautukset

Lapsille on myös oma näyttelykartta, jonka voi ladata ennakkoon netistä tai lainata paikan päällä. Lue lisää: Amos Rex lapsille

Valokuvaaminen on sallittua ilman salamaa. Huomioithan muut kävijät – monia häiritsee puhelimen näytön kirkas valo. Säädä siis kännykkäsi näyttö himmeälle ja jos otat videokuvaa, muista laittaa salamavalo silloinkin pois päältä.

Kamerajalustan kanssa kuvaaminen on kielletty ilman erillistä lupaa.

Kuvauslupia varten otathan yhteyttä Amos Rexin viestintään: Viestinnän yhteystiedot

Näyttelyyn ei saa viedä suuria laukkuja ja siellä ei saa kantaa reppua selässä teosten turvallisuuden vuoksi. Vaikka olisimme kuinka varovaisia, ison laukun kanssa voi huomaamatta osua johonkin. Kun reput ja laukut jätetään maksuttomiin lokeroihin, voimme ennaltaehkäistä näyttelyn arvokkaita esineitä vaarantavia tilanteita.

Pieniä reppuja ei myöskään saa kantaa selässä näyttelyssä, vaan ne on otettava eteen tai käteen kannettavaksi.

Lue lisää: Museon säännöt

Näyttelyssä ei saa syödä tai juoda teosten turvallisuuden vuoksi. Nesteet, ruoka-aineet ja jopa sormenpäistä irtoava rasva ovat vaaraksi arvokkaille esineille.
Lue lisää: Museon säännöt

Näyttelyssä saa imettää. Lisäksi lastenhoitohuone löytyy tarvittaessa lokeroiden vierestä.

Maanala ja Tadashi Kawamata: Pesä -näyttelyiden tiedot ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Moni henkilökunnastamme puhuu myös muitakin kieliä – näet kunkin henkilökuntakyltistä, millä kaikilla kielillä heidän kanssaan voi asioida.

Erilaiset porukat ja ryhmät voivat halutessaan varata opastuksen näyttelyyn myös venäjäksi, viroksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Amos Rexissä kulkeminen on saavutettavaa. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee Lasipalatsin aukiolla; pääovet ovat painavat eivätkä ne ole automaattisia. Näyttelytiloihin voi kulkea esteettömällä hissillä. Ovet näyttelytiloissa ovat automaattisia eikä sisätiloissa ole portaita tai kynnyksiä. Esteettömät WC:t sijaitsevat näyttelykerroksessa -1.

Amos Rex on vammaiskorttikohde.

Museon laajemmat saavutettavuustiedot löydät täältä: Saavutettavuus ja esteettömyys.

Katso myös:
Autismiystävälliset ohjeet museovierailun tueksi
Vierailun tueksi: näyttelykohtaiset tiedot

Tarkemmat sisältöhuomautukset ja tiedot näyttelyn teoksista löydät kokoamaltamme sisältöhuomautusten sivulta: Vierailun tueksi sisältöhuomautukset.

Olemme koonneet autismiystävälliset ohjeet auttamaan vierailun suunnittelua ja ennakointia. Kuvaus on kaikille, jotka kaipaavat yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi siitä, miten museoon tullaan, keitä siellä kohtaa ja mitä siellä on. Löydät sivuilta myös kuvia tiloistamme. Lue lisää: Autismiystävälliset ohjeet museovierailulle.

Kyllä on.
Kaikissa teoksen osissa on alla tukevat, kantavat puurakenteet, joihin huonekalut on huolellisesti kiinnitetty ruuveilla. Lisäksi kaikki huonekalujen liimasaumat on varmistettu ruuveilla.

Teoksessa käytetyt kalusteet haketetaan ja toimitetaan rinnakkaispolttolaitoksille korvaamaan fossiilisia polttoaineita. Teoksen rakentaminen, purku ja materiaalien kierto ovat myös osa Kawamatan taiteellista prosessia.

Lue lisää teoksesta: Tadashi Kawamata: Pesä

Teoksessa käytetyt kalusteet on kerätty kaupunkilaisilta yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa keväällä 2022. Keräyksessä kaupunkilaiset lahjoittivat tarpeettomiksi käyneitä, rikkinäisiä tai ehjiä kalusteita itse juuri Kawamatan taideteoksen materiaaliksi. Lahjoitettujen kalusteiden ei tarvinnut olla ehjiä. Teoksessa on myös kalusteita, jotka olivat jo valmiiksi rikki tai osin vioittuneita, joten niiden aika käyttöesineenä oli kiertonsa päässä.

Lue lisää teoksesta: Tadashi Kawamata: Pesä

Tadashi Kawamatan Pesä-teoksen sisään ei pääse eikä sinne voi kiivetä. Näet teoksen parhaiten Lasipalatsin aukiolta tai esimerkiksi naapurissa olevista rakennuksista korkeammista kerroksista.

Lue lisää teoksesta: Tadashi Kawamata: Pesä

Museovierailu koronan aikana

Emme juuri nyt edellytä koronapassia vierailun ehtona.

Koronapassi on otettu pois käytöstä Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän uusien suositusten perusteella 4.2.2022 alkaen. Mikäli suositukset muuttuvat, arvioimme tilanteen uudelleen

Amos Rexissä ei juuri nyt edellytetä kasvomaskin käyttöä. Kuitenkin jos museolla on ruuhkaa, suosittelemme laittamaan kasvomaskin päälle.

Ohjeet museovierailulle korona-aikana.

Opastukset ja ryhmät

Voit varata opastuksen omalle porukallesi tai ryhmällesi (1–15 henkilöä) joko täyttämällä tiedustelulomakkeen sivuillamme tai ottamalla yhteyttä Amos Rexin opasvaraukseen mailitse tai soittamalla.

 

Avoimet yleisöopastukset, joihin voit hankkia yksittäisiä lippuja, löydät täältä: Tapahtumat Amos Rexissä

Kyllä. Kun suunnittelette omatoimiryhmän vierailua Amos Rexiin, voitte tiedustella vierailuaikaa museon opasvarauksesta:
Opasvaraus
puh. 09 6844 4633, avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Lisätietoja koulu- ja päiväkotiryhmien vierailuista: Kouluille ja päiväkodeille

Ei saa. Vain Amos Rexin omat oppaat saavat opastaa ryhmiä museossa.

Jos vierailet museolla ryhmäsi kanssa itsenäisesti, museolla ei saa opastaa ryhmää ja kaikki opastukset on tällöin tehtävä ennen museoon saapumista tai museovierailun jälkeen. Järjestämme mielellämme ryhmällenne opastuksen eri kielillä.

 

Tarjoamme opastuksia paikan päällä ja etänä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä tiedusteltaessa venäjäksi, viroksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Lue lisää opastuksista: Opastukset ryhmille

Opasvaraus 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu
09 6844 460
Avoinna arkisin klo 13–14
museum@amosrex.fi

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: