Pohditko jotain lippuihin, museovierailuun tai näyttelyihin liittyen? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: Museo­vie­rai­lu korona-aikana

Liput

Varmistaaksemme kaikkien turvallisuuden, museoon pääsee ainoastaan ennakkoon verkosta varatulla vierailuajallaKun museovierailu varataan etukäteen, voimme paremmin valvoa kävijämääriä ja pitää vierailun turvallisena kaikille.  

Lippuja ei toistaiseksi myydä paikan päällä, mutta vierailuajan liput maksetaan kassalla.

Varaa vierailuaika

Itse varaaminen ei maksa. Liput lunastetaan ja maksetaan paikan päällä museon kassalla.

Kyllä, Museokortti käy, mutta myös Museokortin haltijoiden tulee varata museovierailunsa verkosta. Museokortin voi tarvittaessa ostaa tai uusia paikan päällä, eli museokortin ei tarvitse olla voimassa, kun näyttelyvierailun varaa.

Varaa vierailu

Kyllä, myös kaikille alle 18-vuotiaille tulee varata vierailu varausjärjestelmästä. Valitse 0 € -lipputyyppi.

Varaa vierailu

Älä tule museoon sairaana, tai jos epäilet altistuneesi virukselle.

Huomioithan, että kesän vierailuvaraukset eivät ole henkilökohtaisia. Voit antaa oman varauksesi läheisellesi.

Huomioithan lisäksi, että mikäli antamasi lippu ei ole täysihintainen vaan johonkin alennusryhmään kuuluva, tulee myös lipun saajalla olla voimassa oleva alennukseen oikeuttava kortti, esim. Museokortti tai opiskelijakortti.

Ei tarvitse. Museokortin voi uusia tai hankkia museolla. 

Museovierailu valitaan tietylle päivälle ja saapumisaika valitaan tunnin tarkkuudella. Mikäli varauksesi on valittu klo 11–12 tunnille, voit saapua milloin tahansa tämän tunnin sisällä vaikka klo 11.45. Ennakkolippu vaihdetaan kassalla päivän sisäänpääsytarraan. Saapumisaika ei vaikuta vierailun kestoon. Toiveemme vierailun kestoksi on n. tunti, jotta seuraaville vapautuu tilaa.

Huom. Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 45 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 17.15, la–su klo 16.15 mennessä).

Toistaiseksi lippuja ei myydä paikan päällä. Vierailuaika varataan etukäteen ja liput maksetaan kassalla vierailun yhteydessä. Varaa museovierailu täällä: Varaa vierailu

Tiistaina 4.5. voi varata lippuja ajalle 12.5.–31.5.

Tiistaina 25.5. tulee varattavaksi liput ajalle 2.6.–2.8.

Tiedotamme, mikäli tilanteeseen tulee muutoksia.

Mikäli etsimääsi aikaa ei kyseisenä päivänä näy, ei se ole enää vapaana ja liput ovat siltä aikaikkunalta loppu. Varausjärjestelmä näyttää vain vapaana olevat ajat.

Kyllä pääsee. Amos Rexissä on tänä kesänä kolme näyttelyä, joista Blick on nähtävillä 22.8. asti ja Between us 5.9. asti.

Museovierailu

Näyttelyt voi kokea missä tahansa järjestyksessä! Korona-tilanteen vuoksi näyttelyssä kannatta valita reitti sen mukaan missä on väljintä.

Haluamme keskellä koronavirus-pandemiaa tehdä kaikkemme, että näyttely voidaan pitää auki ja että mahdollisimman moni pääsisi katsomaan sen paikan päälle. Haluamme suojella museokävijöidemme ja henkilökuntamme terveyttä edellyttämällä kaikilta yli 12-vuotiailta kasvomaskin käyttöä museon tiloissa. Tarjoamme kasvomaskin osana museolipun hintaa, ja meillä on lainattavia visiirejä niille, jotka eivät pysty käyttämään kasvomaskia terveydellisistä syistä.

Ohjeet museovierailulle korona-aikana.

Kasvomaskin edellyttäminen kaikilta yli 12-vuotiailta on nykyisten tutkimuksien ja suosituksien mukaan tehokkain tapa turvata henkilökuntamme ja kävijöidemme turvallisuus. Tarjoamme kasvomaskin osana museolipun hintaa, ja meillä on lainattavia visiirejä niille, jotka eivät pysty käyttämään kasvomaskia terveydellisistä syistä. Amos Rex on yksityinen museo ja tämän vuoksi museo voi määritellä säännöt, joita museon tiloissa tulee noudattaa. Seuraamme koronatilannetta ja kun tilanne jälleen paranee, voimme keventää turvallisuustoimenpiteitä ja muuttaa ohjeistusta.

Ohjeet museovierailulle korona-aikana.

Näyttelyyn ei saa viedä suuria laukkuja ja siellä ei saa kantaa reppua selässä teosten turvallisuuden vuoksi. Vaikka olisimme kuinka varovaisia, ison laukun kanssa voi huomaamatta osua johonkin. Kun reput ja laukut jätetään maksuttomiin lokeroihin, voimme ennaltaehkäistä näyttelyn arvokkaita esineitä vaarantavia tilanteita.

Museon säännöt

Näyttelyssä ei saa syödä tai juoda teosten turvallisuuden vuoksi. Nesteet, ruoka-aineet ja jopa sormenpäistä irtoava rasva ovat vaaraksi arvokkaille esineille. Eväitä saa nauttia taidepajatila Studio Rexissä, kun tila on vapaana.

Museon säännöt

Vain Amos Rexin omat oppaat saavat opastaa ryhmiä museossa. Varaa opastus.

Ohjeita vierailulle Amos Rexissä: