Petri Ala-Maunus, History and Utopia of Landscape, öljy kankaalle, 2018-2019. Kuva: Jussi Tiainen

Amos Rexissä on vieraillut ensimmäisen toimintavuoden aikana yli puoli miljoonaa museovierasta. 30.8.2018 auenneen avajaisnäyttely teamLabin lisäksi Amos Rex on esitellyt näyttelyissään René Magritten, Studio Driftin ja Ars Fennica -ehdokkaat. Kävijöitä oli yhteensä 503 700 ensimmäisen vuoden aikana.

Yleisö äänesti Petri Ala-Maunuksen Ars Fennica -näyttelyn suosikiksi

Amos Rexin ensimmäinen vuosi päättyy Ars Fennica -näyttelyn yleisön suosikin julkistukseen. Yhteensä 77 300 kävijää vieraili Amos Rexin ensimmäisessä kesänäyttelyssä. Näyttelyn kävijät ovat saaneet äänestää suosikkiteostaan lasikuulilla humoristista kuularataa pitkin.

Ars Fennica 2019 -näyttelyn yleisön suosikki on Petri Ala-Maunus. Amos Rex palkitsee suosikin ostamalla taiteilijalta teoksen oman kokoelmaansa.

“Olen todella iloinen, että yleisö on pitänyt töistäni. Tuntuu isolta tunnustukselta, että tällaisten supertaiteilijoiden joukossa tulee valituksi yleisön suosikiksi. Minua ilahduttaa myös, että näin kävi nimenomaan maalauksilla, kun niin pitkään on nykytaiteen yhteydessä puhuttu maalauksen kuolemasta,” kommentoi Ala-Maunus.

Baselin Tinguely-museon johtaja Roland Wetzelin päätöksellä varsinainen Ars Fennica -palkinto myönnettiin elokuussa kuvataiteilija Ragnar Kjartanssonille.

Amos Rex sulkeutuu 8.9. näyttelyvaihdon ajaksi ja avautuu jälleen 11.10. näyttelyllä ”Birger Carlstedt: Kultainen kissa”. Suuressa retrospektiivisessä näyttelyssä pääsee levähtämään Birger Carlstedtin suunnittelemassa kieltolain aikaisessa kahvilassa. Helsingin Unioninkadulla toiminut Le Chat Doré -kahvila on rekonstruoitu näyttelyyn.