Amos Rex Generation 2020 näyttely tekemistä Helsinki

Battle 101: katutanssin lyhyt oppimäärä

Generation 2020 -näyttelyn tapahtumallinen teos esitetään striiminä Bio Rexistä. Teokseen voi osallistua hakemalla mukaan tanssibattleen, ohjeet löydät alempaa.  

Johan Högsten Battle 101: katutanssin lyhyt oppimäärä esitetään livestriiminä 24.5. klo 15–16.30.

Tämä ei ole kurssi eikä tästä ei saa todistusta. Battle 101: katutanssin lyhyt oppimäärä on livestriimin kautta koettava tapahtumallinen teos, jossa pääsemme nauttimaan Suomen kovimpien katutanssijoiden taidoista ja tiedoista sekä oppimaan jotain uutta katutansseista ja hip hop -kulttuurista.

Battle 101:ssa tutustumme hip hopin yhteen piirteeseen: taidoilla kilpailemiseen. Teoksen ydin on Hip Hop 2vs2 battle, jossa Suomen hip hopin huippuosaajat tanssivat sekä yhdessä että vastakkain. Tärkeintä ei ole voitto, vaan vuorovaikutus, liikkeen flow ja hetkeen heittäytyminen. Striimin aikana yleisö pääsee myös tuomarin paikalle äänestämään omaa suosikkiaan. Battlen lisäksi striimissä esitellään katutanssi- ja klubityylejä, kuten break, house, vogue, popping.

Tapahtumassa saamme myös tietoa hip hop -kulttuurista, josta katutanssi kumpuaa. Breakdance on yksi hip hopin neljästä elementistä, joihin kuuluu myös DJ:aus, MC:aus (räppi) sekä graffitit. Hip hop -kulttuuri on musta kulttuuri, jonka alkuperä tulee tiedostaa ja sitä tulee kunnioittaa sen parissa vieraillessa. Tapahtumassa tutustutaankin hip hop -kulttuurin juuriin, hip hopin poliittisuuteen sekä aktiiviseen antirasismiin.

Tapahtuma on ilmainen ja se on suomeksi. Striimin pariin löydät tapahtumapäivänä tällä sivulla.
Teos on osa viime vuonna Amos Rexissä järjestettyä Generation 2020 -näyttelyä.

Hip Hop 2vs2 Battle

8 kutsuvierasta + 8 esikarsittua osallistujaa
Battlen kulku: Pari muodostetaan yhdestä kutsuvieraasta ja yhdestä videokarsinnan kautta valitusta tanssijasta. Näin syntyy 8 paria, jotka turnauksenomaisesti battlaavat kohti finaalia ja voittoa.

  • Tuomarit: Johan Högsten, Marika Peura + striimin yleisö
  • MC: Simeoni Juoperi
  • DJ: Jeffrey Kam
  • Kutsuvieraat: TBA
  • Palkinto: Voittaja palkitaan 100 euron palkintosummalla ja hän saa valita antirasistisen tai mielenterveystyötä nuorten parissa tekevän järjestön, jolle Amos Rex lahjoittaa 1000 euroa.

Hae mukaan battleen!

Haluatko hakea mukaan battleen?

Kenelle?

Battle 101 on kaiken ikäisille tanssijoille. Tanssibattleen osallistuu kahdeksan kutsuttua tanssijaa ja kahdeksan avoimen videokarsinnan kautta valittua tanssijaa. Ala-ikäisiltä tanssijoilta pyydämme huoltajan kirjallisen luvan osallistua tapahtumaan ja live-striimiin.

Kuinka osallistun?

Ilmoittaudu avoimeen videokarsintaan alla olevan lomakkeen kautta 12.5. mennessä. Liitä lomakkeeseen linkki 45–60 sekunnin, vapaasti kuvattuun freestyle-tanssivideoon sekä henkilökuva (.jpg, 1–5Mt) itsestäsi.

Valitse seuraavista kappaleista kohta, johon tanssit:

Mukaan valittavat tanssijat valitsee tanssitaiteilija Johan Högsten. Jatkoon päässeille ilmoitetaan viimeistään 17.5. ja tanssijoiden nimet julkistetaan Amos Rexin nettisivuilla.

Tämän jälkeen sinun tarvitsee päästä Helsinkiin Amos Rex museolle maanantaina 24.5. klo 13–17!

 

 

Battle 101 -osallistuminen / Battle 101: anmälning

  • Voit ladata videon myös Vimeoon tai Youtubeen ja jakaa siihen linkin alla - silloin sinun ei tarvitse lähettää meille videotiedostoa. / Du kan också ladda upp videon till Vimeo eller Youtube och dela länken - då behöver du inte skicka en videofil till oss.
    Ala-ikäisiltä edellytetään tämän lisäksi huoltajalta kirjallinen lupa, joka pyydetään videokarsinnan jälkeen. / Minderåriga behöver dessutom skriftligt tillstånd av en vårdnadshavare, tillståndet lämnas in efter videouttagningen.