Ge­ne­ra­tion 2023 -ryh­mä­näyt­te­lyn avoin haku on päättynyt

Generation 2023 -ryhmänäyttelyn avoin haku on päättynyt 15.11.2021.

Amos Rexin monialaiseen näyttelyyn voivat hakea Suomessa toimivat 15–23-vuotiaat taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneet nuoret tekijät.

Generation 2023 -näyttelyn hakuaika alkoi 1.10. Näyttelyn osallistujat valitaan teosehdotusten perusteella. Voit ehdottaa näyttelyyn enintään kolmea teosta tai teossarjaa. Ehdotus voi olla maalaus, piirustus, peli, nettipohjainen teos, performanssi, video, tanssiesitys, valokuva, käsityö, ääniteos – tai mitä tahansa intohimolla tehtyä. Hakea voit yksin tai ryhmänä. Mikäli haette työryhmänä, tulee jokainen työryhmän jäsen ilmoittaa hakemuksessa. Töiden ei tarvitse olla hakuvaiheessa valmiita, kunhan sinulla on niille selkeä työsuunnitelma ja kustannusarvio.

Ge­ne­ra­tion -2023 ryh­mä­näyt­te­ly

Näyttelyyn valitut tekijät julkistetaan huhtikuussa 2022 Amos Rexin verkkosivuilla www.amosrex.fi.

Teokset näyttelyyn valitsee raati, jota johtaa ohjaaja ja koreografi Ima Iduozee. Raatiin kuuluu lisäksi Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio, kuratointitiimin jäsenet Anastasia Isakova, Krista Mamia ja Laura Porola, sekä Generation 2020 -näyttelyn taiteilijat Alex Luonto ja Anna-Karoliina Vainio.

Generation 2023 avataan Amos Rexissä huhtikuussa 2023. Kolmen vuoden välein järjestettävän näyttelyn kunnianhimoisena tavoitteena on esitellä nuorten tekijöiden taidetta.

Hakulomake ja -ohjeet:

  • Voit hakea näyttelyyn yksin tai työryhmänä. Hakijan sekä jokaisen työryhmän jäsenen tulee olla vuosina 1998–2006 syntyneitä ja toimia Suomessa.
  • Voit ehdottaa näyttelyyn 1-3 teosta, teossarjaa tai teossuunnitelmaa.
   Jos teos on keskeneräinen tai haet teosidealla, pitää hakemukseen liittää vapaamuotoisesti kirjoitettu työsuunnitelma, josta selviää teoksen alustava aikataulu ja budjetti.
  • Jokaiseen teosehdotukseen tulee liittää vähintään yksi kuva. Kuva voi olla myös kuvakaappaus, luonnos tai muu havainnollistava kuva, ja niitä voi olla useampia (1-5 kuvaa/teosehdotus, tiedostokoko enintään 20 Mt). Liikkuvista kuvista linkki on suositeltava.
  • Haku tapahtuu sähköisesti ArtCurator-alustalla. Rekisteröidy linkistä ja aloita hakemuksen tekeminen. Tarkemmat ohjeet löydät linkin kautta.
  • Hakuaika päättyi 15.11.2021 klo 23:00.