Amos Rex öppnas igen 1.6

Generation 2020 på nätet

Du behöver inte sluta njuta av konst även om museet är stängt! Du har chansen att uppleva konst hemifrån på Amos Rex webbsidor och kanaler i sociala medier. Vi samlade alla innehåll på samma sida:

 

 

Utställningar

Ge­ne­ra­tion 2020
12.2–23.8.2020

Generation 2020 ger en fascinerande inblick i en framväxande generations tankar och konst. Utställningen på Amos Rex presenterar verk av mer än åttio konstnärer i åldern 15–23. Mångfalden i den unga konsten syns i utställningen vars verk har valts i en öppen utlysning bland över 1600 verkförslag. Utställningens 150+ verk tar oss till teman som kroppslighet och sexuell identitet, klimatförändring, teknologi och framtid, välmående, fantasi, hantverks- och bildkonsttraditioner samt kollektiva och personliga minnen.
 

 

Viktig information

Amos Rex öppnas igen 1.6

Amos Rex öppnas måndagen 1.6 i enlighet med regeringens föreskrifter. Museibesökarnas och personalens trygghet garanteras genom begränsning av mängden besökare, föreskrifter för säkerhetsavstånd och hygien samt med hjälp av andra specialarrangemang.

Publikutrymmena och visningen av utställningsverken har omformats så att museibesöket är tryggt för gästerna. Verk som tidigare kunde vidröras av gästerna ställs nu ut på ett annat sätt och en del av verken kan ses bara på museets nätsidor. Generation 2020 visas ända till söndagen 23 augusti.

Medan museet höll stängt i mars och i april hittade folk Amos Rex kostnadsfria digitala upplevelser sammanlagt 160 000 gånger. Innehållet som finns på museets nätsidor och i olika kanaler på sociala medier fortsätter att vara utmärkta sätt att orientera sig inför museibesöket eller stifta bekantskap med utställningen för de grupper som uppmanats att hålla sig hemma.