Museo­kau­pan myy­mä­lä­pääl­lik­kö

Uudistamme kokonaisvaltaisesti museokauppamme, ja haemme nyt näkemyksellistä myymäläpäällikköä rakentamaan ja johtamaan uutta myymäläämme.

Amos Rex on taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka, jonka ytimessä ovat kunniahimoiset, yllättävät ja elämäniloiset näyttelyt. Museokaupan myymäläpäällikkönä sinä vastaat siitä, että museokauppa jatkaa kävijän museokokemusta ja tuo aidosti lisäarvoa Amos Rexin kokonaisuuteen.

Ensimmäiset kuukaudet olet tiiviisti mukana uuden museokaupan ja sen tuotevalikoiman suunnittelussa, ja sen avauduttua otat vastuun museokaupan johtamisesta ja kehittämisestä. Varmistat, että tuotevalikoima, yleisilme ja kävijäkokemus vastaavat Amos Rexin arvoja, sekä rikastavat kävijän kokemusta. Osallistut myös aktiivisesti näyttelyiden suunnitteluprosesseihin sekä myymälän strategian rakentamiseen. Tulet vastaamaan päivittäisen toiminnan sujuvuudesta yhdessä myyntitiimin kanssa, tavoitteellisesta myyntityöstä, avainluvuista, tuotetilauksista, kampanjoista, sekä kassajärjestelmästä. Toimit esimiehenä myyntitiimille.

Olet taiteeseen ja museoihin intohimoisesti suhtautuva henkilö, ja sinulla on selkeä näkemys siitä, mitä museokauppa voi parhaimmillaan olla. Sinulla on kokemusta myymäläpäällikön tehtävistä. Eduksesi katsomme soveltuvan tutkinnon sekä ruotsin kielen taidon, mutta eniten arvostamme intohimoa ja innovatiivista, oma-aloitteista otetta työhön ja vankkaa osaamista ja näkemystä kaupan pyörittämisestä.

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä rakentamaan Amos Rexin museokauppaa alusta lähtien, monipuoliset ja vastuulliset työtehtävät taiteen parissa, sekä kannustavan ja kunnianhimoisen työyhteisön.

Lähetä hakemuksesi, CV:si sekä palkkatoiveesi 30.11.2019 mennessä osoitteeseen sara.jarvi@amosrex.fi. Esittele lisäksi hakemuksessasi ainakin yksi mielestäsi inspiroiva, Amos Rexin museokaupan referenssiksi soveltuva museokauppa tai muu myymälä. Myymälä voi olla Suomessa tai kansainvälinen. Esittele myös tuotesarja (3 – 5 tuotetta) joka sopisi mielestäsi Amos Rexin museokauppaan. Tuotteet voivat olla realistia tai kuvitteellisia. Suunnittele kokonaisuuden visuaalinen esillepano ja lyhyt mainosteksti.

Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Vakituinen työsuhde.

Amos Rex on taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikka, jonka ytimessä ovat kunnianhimoiset ja yllättävät näyttelyt. Haemme nyt näyttelytiimiimme määräaikaista näyttelyassistenttia.

Näyttelyassistenttina osallistut näyttelyidemme sisältöjen suunnitteluun ja tuottamiseen, vastaat tapauskohtaisesti sovituista tuotantoalueista kuten esimerkiksi näyttelyteksteistä, ja avustat museon näyttelypäällikköä ja kuraattoreita näyttelyihin liittyvissä erilaisissa tehtävissä.

Sinulla on hyvä nykytaiteen ja taidekentän tuntemus, kokemusta näyttelytoiminnan monista tehtävistä, erinomainen suomen kielen taito sekä halu kehittyä ja oppia uutta. Työotteesi on oma-aloitteinen ja ymmärrät yhteistyön arvon. Ylempi korkeakoulututkinto (pääaine taidehistoria), ruotsin kielen taito sekä muu kielitaito katsotaan eduksesi.

Tarjoamme sinulle monipuolisia työtehtäviä kansainvälisessä toimintaympäristössä, mahdollisuuden päästä tekemään näyttelyitä osana haasteita pelkäämätöntä tiimiämme, sekä avoimen ja innostavan työyhteisön.

Lähetä hakemuksesi, CV:si sekä palkkatoiveesi 15.12.2019 mennessä osoitteeseen teijamari.jyrkkio@amosrex.fi.

Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä. Työsuhde on määräaikainen; se alkaa 1.3.2020 ja päättyy 28.2.2021.

Näyt­te­ly­as­sis­tent­ti

Vies­tin­nän har­joit­te­li­ja
(Ge­ne­ra­tion 2020 -näyttely)

Amos Rex hakee markkinointi- ja viestintätiimiinsä 4 kk kestävään kokoaikaiseen korkeakouluharjoitteluun tekijää ajanjaksolle 27.1 – 29.5.2020. Työnantaja maksaa harjoittelun ajan 1500€/kk palkkaa, loppu tuki tulee hakea omasta oppilaitoksesta. Teet viestintään, markkinointiin tai taidealaan liittyviä opintoja, ja olet kiinnostunut erityisesti taiteen yleistajuisesta tuomisesta lähemmäksi ihmisiä.

Työharjoittelun keskeinen sisältö on Amos Rexin kevään päänäyttelyn Generation 2020 sosiaalisen median kanavien sisällöntuotanto. Generation 2020 esittelee 12.2. – 10.5.2020 yhteensä kahdeksankymmentä 15–23 –vuotiasta tekijää tai työryhmää. Kunnianhimoisesti toteutetun näyttelyn tavoitteena on esitellä nuorten tekijöiden nousevaa taidetta laajalle yleisölle.

Työskentelet osana Amos Rexin markkinoinnin ja viestinnän tiimiä. Teet yhteistyötä mm. näyttelyn projektiimin ja yleisötyön kanssa. Harjoittelussasi keskeistä on tuoda näyttelyn taiteilijoiden ääntä esille museon viestinnässä.

Tehtäviin kuuluu esimerkiksi sosiaalisen median julkaisujen ideointia ja suunnittelua yhdessä näyttelyn projektitiimin kanssa, julkaisujen toteuttaminen sovitussa aikataulussa, kommunikointia näyttelyn taiteilijoiden kanssa, sekä näyttelyyn liittyvien tapahtumien viestintää.

Harjoittelu sopii sinulle jos:

  • Olet kiinnostunut viestinnästä ja työskentelystä sosiaalisen median parissa, ja käytät sosiaalista mediaa luontevasti ja monipuolisesti
  • Haluat oppia viestinnän työstä taidemuseossa
  • Sinulla on hyvät kirjalliset taidot ja kielitaitoa

Kerro hakemuksessasi, miksi juuri tämä harjoittelu olisi sinulle hyödyllinen ja mitä osaamista tuot tullessasi, sekä mitä toivoisit itse oppivasi. Arvostamme monipuolista kielitaitoa.

Lähetä hakemus osoitteeseen iia.palovaara@amosrex.fi viimeistään 16.12.2019. Paikka voidaan täyttää jo aiemmin sopivan harjoittelijan löytyessä. Harjoittelijahaku on suunnattu ensisijaisesti Generation 2017- ja Generation 2020 -näyttelyiden taiteilijoille.

Avoimet hakemukset näyttelytoimintaan:
Teijamari Jyrkkiö, teijamari.jyrkkio@amosrex.fi

Avoimet hakemukset asiakaspalvelutehtäviin:
Elsa Hessle, elsa.hessle@amosrex.fi

Muut avoimet hakemukset:
museum@amosrex.fi