Näyttelytuotannon harjoittelija
(Generation 2023 -näyttely)

Amos Rex hakee Generation 2023 -näyttelyn työtiimiin 4 kk kestävään kokoaikaiseen (36,5 h/viikko) korkeakouluharjoitteluun tekijän ajanjaksolle 1.9.–31.12.2022. Työnantaja maksaa harjoittelun ajan 1500 €/kk palkkaa, loppu tuki tulee hakea omasta oppilaitoksesta.

Teet taide- tai kulttuurialaan liittyviä opintoja, ja olet kiinnostunut erityisesti taiteen ja kulttuurin tuomisesta lähemmäksi ihmisiä. Työharjoittelun keskeinen sisältö on Amos Rexin Generation 2023 -näyttelyn tekstien tuotanto ja tiedonhallinta. Kunnianhimoisesti toteutetun Generation 2023 -näyttelyn (29.3.–20.8.2023) tavoitteena on esitellä nuorten 15–23-vuotiaiden tekijöiden nousevaa taidetta laajalle yleisölle. Tehtävissä työskentelet osana Amos Rexin monialaista näyttelytiimiä, ja tutustut monipuolisesti näyttelytuotannon eri osa-alueisiin.

Tehtäviin kuuluu esimerkiksi näyttelyesitteen ideointia ja suunnittelua yhdessä näyttelyn projektitiimin kanssa, esitteen kuva- ja tekstitoimitus sovitussa aikataulussa, ja kommunikointi näyttelyn taiteilijoiden kanssa. Olethan varautunut työskentelemään myös etänä, mikäli pandemiatilanne niin vaatii.

Harjoittelu sopii sinulle jos:

  • Olet kiinnostunut museoalasta ja työskentelystä taiteilijoiden kanssa
  • Haluat oppia näyttelyiden tuotannoista isossa taidemuseossa
  • Sinulla on erinomaiset kirjalliset taidot ja hyvä kielikorva
  • Sinulla on valmiutta työskennellä Officen ohjelmien kanssa ja Photoshop on sinulle tuttu työkalu
  • Olet järjestelmällinen

Kerro hakemuksessasi, miksi juuri tämä harjoittelu olisi sinulle hyödyllinen ja mitä osaamista tuot tullessasi, sekä mitä toivoisit itse oppivasi. Arvostamme erityisesti ruotsin kielen taitoa.

Lähetä hakemus osoitteeseen itha.oneill@amosrex.fi viimeistään 31.3.2022.

Avoimet ha­ke­muk­set

Avoimet hakemukset näyttelytoimintaan:
Jan Förster, jan.forster@amosrex.fi

Avoimet hakemukset asiakaspalvelutehtäviin:
Maria Saarikoski, maria.saarikoski@amosrex.fi

Muut avoimet hakemukset:
museum@amosrex.fi