Pro­jek­tin­ve­tä­jä näyt­te­lyi­hin 

Amos Rex hakee määräaikaiseen tehtävään ajalle 14.8.2024–1.6.2025 näyttelyihin projektinvetäjää.

Amos Rex on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suosituimmista museoista, joka houkuttelee kävijöitä niin kotimaasta kuin ulkomailta. Innostavat näyttelyt, tapahtumat ja palvelut ovat luoneet Amos Rexistä ilmiön, jota haluamme jatkuvasti kehittää. Katseemme on kohti tulevaisuutta ja haluamme Amos Rexistä entistä vetovoimaisemman kohteen.

Etsimme osaksi motivoitunutta ja monikielistä työyhteisöämme kokenutta näyttelyiden projektinvetäjää Näyttelyt- ja kokoelmat -yksiköömme johtamaan syksyllä 2025 avautuvan kansainvälisen nykytaidenäyttelyn projektityöskentelyä. Työ on moniammatillista yhteistyötä Amos Rexin henkilökunnan ja taiteilijan kanssa. Tehtävä edellyttää aikaisempaa kokemusta laajoista kansainvälisistä taideprojekteista ja/tai näyttelytuotannoista sekä projektinvetämisestä.

Tehtävänäsi on:

  • kansainvälisen nykytaidenäyttelyn projektinvetäminen
  • suunnitella ja aikatauluttaa näyttelyprojektia ja varmistaa sen edistyminen alusta loppuun
  • vastata projektin taloudesta, laatia näyttelybudjetti yhdessä johtavan kuraattorin kanssa, tehdä projektin keskeisiä tarjouspyyntöjä, seurata budjetin toteutumista ja raportoida siitä johtavalle kuraattorille

Mitä toivomme sinulta:

  • oma-aloitteista työotetta
  • hyviä viestintä- sekä yhteistyötaitoja
  • nykytaiteen toimintakentän tuntemusta kotimaassa ja kansainvälisesti
  • hyvää suomen ja englannin kielen taitoa. Ruotsin kielen taito lasketaan eduksi

Kelpoisuusvaatimukset:

  • ainakin 4 vuoden kokemusta projektinjohdosta, esimerkiksi projektipäällikkönä, koordinaattorina tai tiiminvetäjänä
  • kokemusta kulttuurialasta
  • soveltuva korkeakoulututkinto

Tarjoamme sinulle monipuolisia työtehtäviä kansainvälisessä toimintaympäristössä, mahdollisuuden päästä tekemään näyttelyitä osana haasteita pelkäämätöntä tiimiämme, sekä avoimen ja innostavan työyhteisön. Tehtävän palkkahaitari on 3400–3600 €/kk.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antavat johtava kuraattori Itha O’Neill, puh. 050 576 2237 27.6. klo 13–14, 2.7. klo 13–14 sekä 9.7. klo 10–11.

Hae tehtävää viimeistään 23.7.2024 klo 12, lähettämällä hakemuksesi ja CV:si sähköpostilla itha.oneill@amosrex.fi.

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Historiallisen Lasipalatsin yhteydessä Helsingissä sijaitsevat maanalaiset näyttelytilat kaareutuvat kummuiksi aukion yläpuolelle kaupunkitilaan. Museomme järjestää vuosittain 2–3 näyttelyä, tapahtumia sekä muuta ohjelmaa tarjoten ainutlaatuisia ja oivaltavia elämyksiä. Amos Rex operoi myös Amos Andersons Hemiä Helsingissä sekä Söderlångvikin museota Kemiönsaaressa.

Museomme työllistää 115 työntekijää ja sen omistaa Föreningen Konstsamfundet. Teemme jatkuvasti tekoja kestävämmän museotoiminnan eteen, ja työyhteisömme monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus on meille tärkeää. Toivomme hakijoiksi eritaustaisia henkilöitä, kuten eri-ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja eri kieli-, kulttuuri- tai vähemmistöryhmiin kuuluvia.

Työ­har­joit­te­lut

Ilmoitamme työharjoittelumahdollisuuksista Amos Rexissä tällä sivulla. Työharjoittelujen kesto vaihtelee 1–4 kuukauteen, ja ne ovat aina palkallisia. Juuri nyt meillä ei ole avoimia paikkoja työharjoittelijoille.

Työ­elä­mään­tu­tus­tu­mis­jak­sot

TET-harjoittelijapaikkoja Amos Rexissä on tarjolla yksi syyskaudelle sekä yksi kevätkaudelle. Vuoden 2024 kevät on nyt täytetty.

Amos Rexiin voi hakea enintään viikon kestävään työelämääntutustumisjaksoon. Mitä aikaisemmin olet yhteydessä TET-harjoittelusta (vähintään kuukausi tai enemmän etukäteen), sen paremmat ovat mahdollisuutemme tarjota harjoittelupaikkaa. Emme voi ottaa TET-harjoittelijoita näyttelyvaihtojen aikana, jolloin museo on kiinni.