Hei ka­si­luok­ka­lai­nen!
Amos Rex 2021

Amos Rex Side Quest

Amos Rex Side Quest

Voiko pelaaminen olla taidekokemus? Entä voiko taiteen äärellä pelata? Taidetestaajien vierailulla tutustumme pelitaiteeseen, mutta hyppäämme myös mukaan museossa tapahtuvaan sivujuoneen.Kokemuksellisella museokierroksella Amos Rex muuttuu pelialustaksi, jossa seikkaillemme pelaten ja tutkien, arvoitusten ja haasteiden johdattelemana. Taidepajassa tutustumme videon avulla pelien kanssa työskentelevien taiteilijoiden työhön ja selvitetämme yhdessä, miten taide ja pelaaminen voivat yhdistyä.

Avainsanat: roolit, tarinat, taiteen katsominen, museon valtaus

Saapuminen, vierailun kulku ja sen sisältö

Hyvä opettaja, katsothan ryhmäsi kanssa tarkemmat ohjeet saapumisesta, vierailun kulusta ja sisällöstä infopaketista:

Katso infopaketti

 

 

Etkot

Katso & pohdi!

Etkot

 

Jessica Piasecki (s.1997) ja Nooa Kekoni (s.1995) ovat esitys- ja tanssitaiteilijoita, joita kiinnostaa pelit, pelaaminen ja miten pelimaailma voi tuoda osaksi taidetta. Videolla taiteilijat vastaavat kysymyksiin mm. lempi pelihahmosta, vaikuttavimmasta taidekokemuksesta ja siitä millaista on työskennellä taiteilijana yksin ja yhdessä.

Katso!

Katso Jessica Piaseckin ja Nooa Kekonin videohaastattelu, se kestää vain noin 10 min ja lupaamme että se on sen arvoista!

Pohdi!

Mitä ajatuksia video sinussa herättää? Mitä taiteilijat kertovat työstään? Miten pelaaminen yhdistyy näiden taiteilijoiden työhön? Mikä on sinun vaikuttavin pelikokemus? Entä taidekokemus? Pohdi voiko pelaaminen olla taidekokemus.

Katso in­fo­pa­ket­ti ennen vie­rai­lua­si

Hyvä opettaja, katsothan ryhmäsi kanssa tarkemmat ohjeet saapumisesta, vierailun kulusta ja sisällöstä infopaketista:

Katso infopaketti

 

Vierailu koronan aikana

Olemme iloisia, että voimme toteuttaa taidetestaajien vierailut koronasta huolimatta. Haluamme kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota seikkoihin, joilla voimme varmistaa kaikille turvallisen museovierailun.

Koska museossa saattaa olla samaan aikaan oppilaita useasta eri koulusta, on tärkeää, että koululaisryhmät eivät sekoitu keskenään. Sen takia oppilaiden tulee liikkua näyttelytiloissa yhtenäisenä ryhmänä, valvojan seurassa. Näyttelytiloissa ei valitettavasti saa liikkua itsenäisesti. Edellytämme myös kasvomaskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta museon tiloissa.

Eväitä ei valitettavasti ole mahdollista syödä museossa tällä hetkellä, rajoituksista johtuen.

Huomioithan nämä ohjeet vierailullasi Amos Rexissä:
• Käytä kasvomaskia museon tiloissa (yli 12-vuotiaat).
• Jos tunnet olosi kipeäksi, pysy kotona.
• Laita käsidesiä heti astuessasi museon tiloihin.
• Pese kätesi saippualla usein ja huolellisesti.
• Yski tai aivasta nenäliinaan tai hihasi yläosaan.
• Muista 2 metrin turvavälit muihin kävijöihin.

Lue lisää vierailusta museossa koronan aikana.

Vierailun jälkeen

Saatte Taidetestaajilta ohjeet palautteen antamista varten. Kiitos jos otatte tälle aikaa! Haluaisimme kuulla nuorten mielipiteen ja kehittää tulevien ryhmien vierailuja arvioinnin avulla. Kehotamme tekemään arvioinnin mahdollisimman pian vierailun jälkeen, näin se ei pääse unohtumaan ja kokemus on vielä tuoreena mielessä. Palautteenne on meille todella arvokasta! Pääsette lukemaan Taidetestaajien -sivuilla nuorten arviointeja Amos Rex Side Quest -elämyksestä.

Elämyksen tavoitteena on laajentaa taidetestaajien käsitystä taiteesta ja taidemuseoista, sekä rohkaista luottamaan omiin mielipiteisiin ja tekemiseen – kuka tahansa voi ilmaista luovuuttaan!

Toivomme antoisia hetkiä Taidetestaajat-kokemuksen parissa <3