Bästa åt­ton­de­klas­sist!
Amos Rex 2021

Amos Rex Side Quest

Amos Rex Side Quest

Kan spelande vara en konstupplevelse? Kan man spela invid konst? Under konsttestarnas besök bekantar vi oss med spelkonst. Vi hoppar också på ett sidospår som utspelar sig i museet. Under museibesöket förvandlas Amos Rex till en spelplan där vi rör oss framåt genom att spela och undersöka. Vi slussas vidare i äventyret med hjälp av gåtor och utmaningar. Vi tittar på en video i konstverkstaden för att bekanta oss med hur konstnärer som sysslar med spelkonst arbetar. Vi tar också tillsammans reda på hur konst och spelande kan kombineras.

Nyckelord: roller, berättelser, att studera konst, ockupera museet

Att komma till museet och om besökets innehåll

Bästa lärare, vänligen se infopaketet med er grupp för mer detaljer instruktoioner om att hur komma till museet och om besöket:

Se infopaketet

 

Före besöket

Titta & fundera!

Före besöket

 

Jessica Piasecki (f. 1997) och Nooa Kekoni (f. 1995) är performance- och danskonstnärer. De är intresserade av spel, spelande och hur spelvärlden kan göras till en del av konsten. På videon svarar konstnärerna på frågor om bl.a. favoritkaraktärer i spel, imponerande konstupplevelser och hur det är att jobba som konstnär ensam och tillsammans.

Titta!

Titta Jessica Piaseckis och Nooa Kekonis videointervju. Den tar bara 10 min. Vi lovar att det är värt det!

Fundera!

Vilka tankar väcker videon hos dig? Vad berättar konstnärerna om sitt jobb? Hur förenas spelandet med de här konstnärernas arbete? Vad är din mest imponerande spelupplevelse? Och konstupplevelse? Fundera på, om spelande kan vara en konstupplevelse.

Se in­fo­pa­ke­tet innan er besöket

Bästa lärare, vänligen se infopaketet med er grupp för mer detaljer instruktoioner om att hur komma till museet och om besöket:

Se infopaketet

Besöket under co­ro­na­ti­der

Vi är glada, att konsttestarnas besök blir av, trots coronaläget. Vi vill ändå fästa speciell uppmärksamhet vid att göra besöket säkert för alla.

Eftersom elever från olika skolor vistas i museet samtidigt, är det ytterst viktigt att se till att grupperna inte blandas. Därför önskar vi, att eleverna rör sig i museilokalerna i en enhetlig grupp tillsammans med en övervakare. Det är tyvärr inte möjligt att röra sig självständigt i utställningssalarna. Vi förutsätter att alla som är över 12 år använder munskydd under vistelsen i museet.

Det är tyvärr inte möjligt att äta matsäck i museet på grund av restriktionerna.

Vänligen följ dessa instruktioner under ditt besök på Amos Rex:
• Använd en ansiktsmask i museets lokaler (över 12 år).
• Stanna hemma om du känner dig sjuk.
• Använd handdesinfektionsmedel när du kommer till museet.
• Tvätta händerna regelbundet och ordentligt.
• Hosta och nys i näsduk eller i armvecket.
• Håll ett 2m avstånd till andra besökare.

Läs mera om museibesöket under coronatiden.

Efter besöket

Varje Konsttestare gör en recension om besöket. Ni får instruktioner till hur recensionen görs från Konsttestarna-organisationen. Vi rekommenderar att fylla i recensionen så snabbt som möjligt efter besöket, då det fortfarande är färskt i minnet. Era åsikter är jätte viktiga för oss!

Ni kan läsa de andra elevernas recensioner på Konsttestarnas hemsida.

Målet med denna upplevelse är att vidga konsttestarnas uppfattning om konst och om konstmuseer och att uppmuntra dem till att lita på sina egna åsikter och det de själva gör
– alla kan uttrycka sin kreativitet!

Vi önskar att ni trivs på besök! <3

3