Egyptiläisessä haudassa

Muinaisessa Egyptissä hauta palveli kahta tarkoitusta. Se tarjosi edesmenneelle turvallisen viimeisen leposijan ja tämän lisäksi omaisille paikan, jossa rituaalien avulla varmistettiin vainajalle hyvä kuolemanjälkeinen elämä. Näin ollen itse tilakin oli jaettu kahteen osaan: maanpäälliseen kappeliin sekä suljettuun maanalaiseen kammioon, johon saat nyt harvinaislaatuisen tilaisuuden kurkistaa.

AR-tekniikan eli lisätyn todellisuuden avulla luotu hauta pohjautuu suurimmilta osin muinaisessa Nekhenin kaupungissa Ylä-Egyptissä, nykyisen El Kabin alueella sijainneeseen Paherin hautaan. Hauta rakennettiin 18. dynastian aikana, farao Thutmosis III:n valtakaudella.

Virtuaalinen hauta on nähtävissä ilmaisen Arilyn-sovelluksen kautta skannaamalla alla olevan kuvan. Kokemus ei vaadi museokäyntiä, vaan se on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille koettavaksi milloin tahansa. Virtuaalinen hauta on toteutettu yhdessä Danske Bankin kanssa.

Toimi näin:

  1. Lataa maksuton Arilyn-sovellus älylaitteellesi: Google Play tai App Store
  2. Osoita älylaitteesi sovelluksella alla olevaa kuvaa (esim. tietokoneen näytöltä), seuraa ohjeita ja lisätty todellisuus avautuu.
  3. Astu sisään hautaan ja tutki ympäristöäsi puhelimen avulla.