Egyptin loisto – Viimeiset suuret dynastiat

Suuri muinaisen Egyptin näyttely vie sinut aikamatkalle tuhansien vuosien taa faraoiden Egyptiin. Näyttely on samanaikaisesti kahdessa paikassa: Helsingin Amos Rexissä sekä Tallinnan Kumu-taidemuseossa. Harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italiassa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on suurin muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelma Egyptin ulkopuolella.

Amos Rexissä pääset tutkimaan entisaikojen egyptiläisten vuodenkiertoa, maailmankuvaa, uskontoa ja valtiorakennetta sekä ihmisten käyttämiä tavallisia arkiesineitä. Näyttelyssä on esillä muun muassa ikiaikaisia sandaaleja, vanhoja verokuitteja ja kuolleiden kirjoja. Jokaisella näyttelyn esineellä on oma ainutlaatuinen tarinansa. Arkeologisten kaivausten paljastama rikas kulttuuri näkyy arjessamme yhä: esimerkiksi 365 päivän kalenteri, jossa vuosi jaetaan 12 kuukauteen, oli käytössä jo muinaisessa Egyptissä. Ei siis ole ihme, että Egyptin loisto ei himmene, vaikka vuosituhannet kuluvat.

Sisältövaroitukset: näyttelyssä käsitellään kuolemaa.

Vaikka näyttely on päättynyt, järjestetään etäopastuksia 10.5. asti. Lisätietoja.

Lue näyttelystä arabiaksi:

Virtuaaliset elämykset

Opas­tuk­sia Ins­tagra­mis­sa

Katso Egyptin loisto -näyttelyn miniopastuksia Amos Rexin IGTV-kanavalla. Pääset tutustumaan muinaisten egyptiläisten arkeen ja elämään vaihtuvien teemojen kautta. Opastuksia tulossa eri kielillä!

Egyp­ti­läi­siä ystäviä

Voit vaeltaa näyttelyssä apunasi museomme keskusteluoppaat sekä pieni museokaverikirja nimeltä Muinaiset egyptiläiset ystäväni, jonka hahmot kertovat näyttelystä sekä lapsille että aikuisille. Kaverikirja kuuluu pääsylipun hintaan, voit ottaa sen mukaasi tai jättää meille kierrätykseen.

Studio Rex

Museon taidepajatila Studio Rexiin on noussut pyramidi! Se on aivan pikkuruinen verrattuna maailman suurimpaan pyramidiin, Khufun pyramidiin, jonka pohjapinta-ala vastaa yli seitsemää jalkapallokenttää. Miten lähiympäristösi muuttuisi, jos suuri pyramidi rakentuisi sinun naapuriisi?

Pyramidin seinämän toisella puolella voit osallistua taianomaiseen taidepajaan! Lue lisää ja varaa taidepaja omalle ryhmällesi. Viikonloppuisin Studio Rex on avoinna näyttelyvieraille, ja silloin pyramidiin pääsee sisälle myös ilman varattua taidepajaa.

Lid of the sarcophagus of Ibi, 664-610 BC. © Museo Egizio