Maija Fox Maija Fox A Maple Wingnut; Greeting with chimneys and adjusting with the moment Generation 2023 Amos Rex

Bio Rexin terassilla lepää Maija Foxin veistos A Maple Wingnut; Greeting with chimneys and adjusting with the moment (2021). Foxin alumiiniveistos on saanut inspiraationsa vaahteran siemenestä, joka ajelehtii tuulen mukana etsien lepopaikkaa.

Vaahteran siemen hämärtää ja sulkee itseensä sisäisen, ulkoisen, mekaanisten prosessien ja tuulen synnyttämän liikkeen välisen kommunikaation. Katso Lasipalatsin kulmalla ylös ja saatat huomata teoksen kääntyvän, pyörien kevyesti tuulen puhaltaessa.

Teos sijaitsee Lasipalatsin kulmalla, Bio Rexin terassilla. Näet sen parhaiten Mannerheimintien kadun kulmalta.

 

Maija Fox

1998, Helsinki

Maija Fox on paikkasidonnaisen kuvanveiston parissa työskentelevä taiteilija. Hänen valmistamansa laitteet ilmentävät herkkiä heijastumia taiteilijan lähiympäristöstä, kuten siementen leijailua ja putoamista tai teknisten laitteiden toimivuutta nykymaailmassa.

Valmistusprosessi, materiaalit ja mittakaava Foxin teoksissa ovat ajan, paikan ja uteliaisuuden kantamia leikitteleviä vastauksia luonnon ja ihmisen luomien mekanismien välisten narratiivien havaitsemiseen tai yksityiskohtien näkemiseen ympärillämme olevien tilojen ja toiminnallisuuksien välillä.