Pysäytyskuva Hans Op de Beeckin teoksesta Staging Silence (3). Kuva: Studio Hans Op de Beeck

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ja Amos Rex esittävät:

Hans Op de Beeckin Staging silence (3)

Keskiviikkona 21.9. Klo 17.00
Lasipalatsin Bio Rexissä
Liput nyt myynnissä!

Juhlistaaksemme Hans Op de Beeckin Hiljainen paraati -näyttelyn avautumista Amos Rexissä, Rakkautta ja Anarkiaa sekä Amos Rex yhdessä esittävät Op de Beeckin taide-elokuva Staging Silence (3) näytöksen Bio Rexissä keskiviikkona 21.9. Taiteilija pitää lyhyen alustuksen näytöksen alussa yhdessä Amos Rexin kuraattori Terhi Tuomen kanssa.

Lavastettu hiljaisuus (3) on viimeinen osa samalla periaatteella toteutettujen itsenäisten videotaideteosten sarjaa. Elokuvassa kaksi nimetöntä käsiparia rakentaa ja purkaa kuvitteellisia sisätiloja ja maisemia noin kolmen neliömetrin kokoisella mininäyttämöllä. Maisemat ja sisätilat ovat tulvillaan viittauksia kulttuurin ja alakulttuurin ilmiöihin sekä ajankohtaisiin ja historiallisiin teemoihin, jotka liittyvät ihmisten tapaan ”inhimillistää” arkkitehtonista ja luonnollista tilaa.

Teos vie katsojan visuaaliselle matkalle läpi kuvitteellisten paikkojen, jotka ovat autioituneita, arvoituksellisia ja usein melankolisia, mutta kuitenkin leikkisiä. Kameran linssin edessä nämä pieneen mittakaavaan tehdyt paikat rakennetaan ja puretaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Op de Beeckin elokuvaa säestää sen kuvista inspiraationsa saanut musiikki, jonka on säveltänyt ja esittänyt säveltäjä-muusikko Scanner (UK).

Tervetuloa! Liput näyttelyyn sekä näytökseen ovat nyt myynnissä.

Staging Silence (3)

2019
Belgia
44 minuuttia
Ohjaaja: Hans Op de Beeck
Musiikki: Robin Rimbaud – Scanner