Pysäytyskuva Hans Op de Beeckin teoksesta Staging Silence (3). Kuva: Studio Hans Op de Beeck

Kärlek & Anarki x Amos Rex presenterar:

Hans Op de Beecks Staging Silence (3)

Onsdagen den 21 september
kl. 17.00
På Bio Rex, Glaspalatset

För att fira öppningsdagen av Hans Op de Beecks utställning Den tysta paraden på Amos Rex, visar vi och Kärlek och Anarki filmfestival en specialvisning av Op de Beecks konstfilm Staging Silence (3) onsdagen den 21 september. Konstnären är på plats på Bio Rex och ger en kort introduktion i början av filmen med Amos Rex curator Terhi Tuomi.

Iscensatt tystnad (3) är den tredje och sista delen i en serie självständiga videoverk gjorda utifrån samma princip. I verken bygger två namnlösa par händer upp inbillade interiörer och river dem sedan på en cirka tre kvadratmeter stor miniscen. Händerna, ett slags dubbel Deus ex Machina*, bestämmer över livet och döden, tillväxten och blomstringen eller förfallet på de platser som de har skapat. Landskapen och interiörerna är överfulla av anspelningar på kulturella och subkulturella fenomen samt aktuella och historiska teman som hör ihop med människornas sätt att ”humanisera” det arkitektoniska och det naturliga rummet.

Op de Beecks film ackompanjeras av ett partitur inspirerat av bilderna, komponerat och framfört av kompositören-musikern Scanner (UK).

Staging Silence (3)

2019
Belgien
44 minuter
Regissör: Hans Op de Beeck
Musik av Robin Rimbaud – Scanner