Amos Rex järjestää vuosittain kolme näyttelyä. Näyttelyt avautuvat alkuvuodesta, kesän kynnyksellä ja syksyllä.

Museon näyttelyohjelmisto koostuu uusimmasta, usein uutta teknologiaa hyväkseen käyttävästä nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisia kulttuureja esittelevistä näyttelyistä. Kotimaisten ja ulkomaisten taiteilijoiden teoksia esitellään sekä yksityisnäyttelyissä että teemallisissa ryhmänäyttelyissä.

Ohjelmiston suunnittelee museon johtajan johtama näyttelytiimi, joka valitsee esiteltävät taiteilijat kutsuperiaatteella. Näyttelyiden suunnittelutyö ulottuu usein kolmen-neljän vuoden päähän.

Amos Rexin näyttelytiimi seuraa kuvataiteen kenttää Suomessa ja ulkomailla. Se ottaa myös vastaan näyttelyehdotuksia, jotka voi lähettää osoitteeseen proposals@amosrex.fi (vain sähköpostitse!). Ehdotuksen tulee sisältää enintään 3000 merkin mittainen kirjallinen kuvaus projektista sekä korkeintaan 6 kuvaa (.jpeg, 300 dpi, max 1 MB). Videoteoksista pyydämme liittämään projektikuvaukseen linkin videotiedostoon.

Näyttelyohjelmistomme ei pohjaudu hakemusmenettelylle, emmekä anna meille lähetetyistä ehdotuksista palautetta, vaan otamme lähettäjään yhteyttä siinä tapauksessa, että olemme kiinnostuneita ehdotuksesta. Museolle lähetettyä aineistoa ei palauteta lähettäjälle.