Amos Rex

Si­sään­käyn­nit

Esteetön sisäänkäynti Amos Rexiin löytyy Lasipalatsinaukion puolelta. Esteettömän sisäänkäynnin kaksoisovet aukeavat automaattisesti painamalla avausnappia.

Esteetöntä asiointia tarvitsevat voivat ostaa liput museokauppa Amos Rex Shopista tai vaihtaa siellä ennakkolippunsa päivän sisäänpääsytarraan, vaikka museolla olisi jonoa. Suosittelemme kuitenkin kaikille nettilipun ostamista ennakkoon.

Mannerheimintien ovet eivät ole esteettömät: Amos Rex pääsisäänkäynnin ovet ovat raskaat avata eivätkä ne aukea automaattisesti. Amos Rex Shopin ulko-ovi Mannerheimintiellä on kapea eikä ovi ole automaattinen. Ovilla on myös pieni, 25 mm korkea kynnys.

Amos Rex on vammaiskorttikohde. Katso lippuhinnat: Amos Rexin pääsyliput

Hissit ja portaat

Museon kaksi hissiä ovat museokaupan kassan vieressä aulassa. Ne ovat esteettömät: hissit ovat tilavat ja hissin napit ovat saavutettavalla korkeudella. Hississä on ovet kahteen suuntaan – esimerkiksi pyörätuolilla kulkevan ei tarvitse peruuttaa ulos.

Näyttelykerrokseen (-1) johtavat portaat ovat leveät, valkoiset ja melko pitkät. Seinustoilla on kaiteet.

Amos Rexin näyttelytiloissa (-1) ei ole portaita tai kynnyksiä.

Vaa­te­säi­ly­tys ja WC:t

Museon narikalle ja vaatesäilytykseen (kerroksessa -1) on esteetön kulku.

Narikan säilytyslokerot ovat ilmaiset. Ne toimivat omavalintaisella nelinumeroisella koodilla – kannattaa kirjoittaa oma ylös tai painaa se mieleen. Lokeron lukinta vaatii hieman sorminäppäryyttä. Narikan valaistus on muuta tilaa hämärämpi.

Näyttelykerroksessa (-1) on unisex WC-tilat kahdessa eri välikössä, lokeroita vastapäätä. Kummankin perällä on yksi tilavampi, esteetön WC-koppi. Lokeroiden vieressä on lisäksi yksi esteetön inva-WC/lastenhoitohuone.

Mannerheimintien katutasossa, Amos Rex Shopin ja lippukassan kerroksessa, ei ole WC-tiloja.

Museo­vie­rai­lu

Näyttelyn tiedot ovat saatavilla aina suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Amos Rexin näyttelytilat ovat esteettömät. Näyttelytilojen väliovet aukeavat automaattisesti liiketunnistimella eikä kynnyksiä ole. Näyttelytilojen valaistus vaihtelee näyttelyiden mukaan.

Amos Rexissä ei ole käytössä induktiosilmukkaa.

Kevyen pyörätuolin voi lainata vierailun ajaksi näyttelykerroksen asiakaspalvelupisteeltä. Pyörätuolia ei voi varata ennakkoon.

Museolla on kokoontaitettavia, mukana kannettavia, kevyitä jakkaroita. Näyttelyiden istumapaikkojen määrä vaihtelee. Sigurd Frosterus -kokoelman salissa on penkkejä. Katutason kerroksessa on useampia penkkejä ja istuimia.

Teosturvallisuuden takia näyttelytilaan ei saa viedä isoja laukkuja tai reppuja, ruokaa eikä juotavaa tai muita nesteitä. Näyttelysaliin ei saa tulla nastakengillä. Kysy tarvittaessa lisää henkilökunnalta.

Museokauppa Amos Rex Shop on esteetön. Esteetön sisäänkäynti Amos Rex Shopiin on esteettömän oven kautta.

Hen­ki­lö­kun­ta

Tunnistat museon henkilökunnan heidän vaaleanliiloista työtakeistaan.

Näyttelytiloissa on töissä keskusteluoppaita. Voit pyytää heiltä aina apua tai kysyä lisätietoja museosta, sen palveluista tai näyttelyistä.

Avustajat ja opas­koi­rat

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät sisään ilmaiseksi. Jos hankit liput ennakkoon netistä, valitse lippukaupassa lipputyyppi 0,00 €.

Opaskoirat saavat tulla museoon.

Li­sä­tie­to­ja

Tutustu myös näihin sivuihin

Haluatko tarkempia lisätietoja museovierailun kulusta tai katsoa tiloja ennakkoon?
Katso myös: Autismiystävälliset ohjeet museovierailulle

Vaihtuvat, näyttelyyn ja sen teoksiin liittyvät tiedot:
Vierailun ennakoinnin tueksi ja sisältöhuomautukset

Vieraile Amos Rexissä lasten kanssa:
Amos Rex lapsille

Ohjeet museovierailu koronan aikaan:
Museovierailu ja korona

Bio Rex

Bio Rex. Photo Tuomas Uusheimo, Amos Rex

Bio Rex

Amos Rexin yhteydessä sijaitseva Bio Rex ei ole täysin esteetön tai saavutettava.
Bio Rexissä ei ole induktiosilmukkaa.

Si­sään­käyn­ti, hissit ja portaat

Bio Rexin sisäänkäynti on sama kuin museon pääsisäänkäynti. Sisäänkäynti sijaitsee Mannerheimintien puolella. Ovet eivät avaudu automaattisesti ja ne ovat raskaat avata. Ovella on myös pieni, 2,5 cm korkea kynnys.

Esteetön sisäänkäynti Bio Rexiin löytyy Lasipalatsinaukion puolelta. Esteettömän sisäänkäynnin kaksoisovet aukeavat automaattisesti painamalla avausnappia.

Bio Rexiin, joka sijaitsee Lasipalatsin toisessa kerroksessa, johtaa loivat ja leveät mutta pitkät portaat. Käynti portaisiin on Amos Rexin pääsisäänkäynnin lippuaulasta. Portaikossa on kaiteet keskellä ja sivuilla.

Bio Rexiin pääsee esteettömällä hissillä museon aulasta, museokaupan vierestä. Hissin jälkeen vasemmalla on hankalasti aukeavat pariovet. Ovella on myös pieni, 2 cm korkea kynnys. Oviaukon leveys on noin 77 cm silloin kun yksi ovista on auki. Leveys, kun kaksi ovea on avattuna, on noin 158 cm.

Aulatilat, WC:t ja terassi

Bio Rexin aulassa on useita pehmeitä penkkejä sekä pystypöytiä. Osassa penkeistä on selkänojat.

Bio Rexin parvelle ja salin katsomon aitioihin johtaa ainoastaan kierreportaat.

Bio Rexin lämpiöiden WC:t eivät ole esteettömiä. Bio Rex -kerroksen esteetön WC on Lasipalatsin ravintolan puolella. Kulku elokuvateatterista tai lämpiöistä ei ole esteetön ja matkalla on ovia, jotka eivät aukea automaattisesti. Esteettömälle WC:lle ei ole välttämättä aina vapaata kulkua. Kun museo on auki, ovat näyttelysalikerroksen (-1) esteettömät WC:t myös Bio Rexin asiakkaiden käytössä.

Bio Rexin terassin ovella on 6,5 cm korkea kynnys. Terassin ovi ei ole automaattinen. Terassilla on myös kapea, kiinteä ramppi, joka ei kuitenkaan takaa esteettömyyttä täysin. Rampille johtaa terassin ovelta lähtevä terassikäytävä, joka on leveydeltään 96 cm. Ramppi on leveydeltään 89 cm ja pituudeltaan 220 cm.

Henry Mooren Moon Head -veistos on esillä Bio Rexissä. Seisoessa teos on katseen korkeudella ja istuessa hieman ylempänä. Kulku veistokselle käy Bio Rexin portaita pitkin tai esteettömien hissien kautta, joiden tarkemmat esteettömyystiedot on lueteltu edellä.

Bio Rex -sali

Bio Rexin salissa on nouseva, porrastettu katsomo. Katsomon sivuilla on loivat, leveä- ja matala-askelmaiset portaat. Portaissa on kaide. Katsomon tuolit ovat pehmustettuja. Niissä on käsinojat. Istuinosa on alas taitettava ns. elokuvasalin penkki.

Bio Rexin elokuvasalin lavalle on kulku Lasipalatsin aukion/Mauno Koiviston aukion puoleisista ovista. Ovet eivät ole automaattiset ja niissä on pienet 3,5 cm ja 3 cm korkeat kynnykset. Lavalle johtaa muutama porras, joiden päälle on mahdollista rakentaa ramppi. Rampin rakentamisesta on sovittava erikseen.

Salin esteettömät paikat sijaisevat katsomossa rivillä 9, jossa rivistön penkit saa irrotettua ja järjestettyä. Jos ilmoitat tapahtuman järjestäjälle etukäteen, saamme järjestettyä paikat valmiiksi ennen vierailuasi.

Saliin johtavalla ensimmäisellä ovella on pieni 3 cm korkea kynnys, mutta muuten kulku saliin on esteetön.

Palaute