teamLab

30.8.2018 – 6.1.2019

teamLab

teamLab (perustettu 2001) on Tokiossa toimiva, noin 500 jäsenestä muodostuva monialainen taiteilijaryhmä. Taiteilijoista, koodareista, tietokoneanimaattoreista, matemaatikoista, arkkitehdeistä, graafisista suunnittelijoista sekä kirjailijoista koostuvan ryhmän yhteisenä tavoitteena on ”uudelleenmääritellä todellisuus”.

teamLab tunnetaan immersiivisistä digitaalisista installaatioistaan, joihin katsoja astuu sisään. Taiteilijaryhmä pyrkiikin näin tutkimaan informaatioajan inhimillistä käyttäytymistä. teamLab vaalii vuorovaikutusta ja yhdessä luomista, haastaen samalla tavanomaisia käsityksiä taiteesta ja tekijyydestä. Ponnistaen esimodernista japanilaisesta taiteesta, teamLabin digitaaliset työt yhdistävät lännen ja idän tilakäsityksiä. Katsojille avautuu uusi yhteinen tila, jossa heidän on mahdollista antautua universaalien teemojen, kuten luovuuden, leikin, tutkimuksen, kauneuden, elämän ja liikkeen kokemuksille.

Näyttely soveltuu mainiosti myös lapsille!

teamLabin näyttely on teknisesti poikkeuksellisen haastava. Näyttelyn mahdollistaa yhteistyö maailman suurimman projektorivalmistaja Epsonin kanssa.

HUOM! teamLab -näyttelyssä on paljon liikkuvia kuvia, valotehosteita ja ääniä, joten se saattaa olla haastava esimerkiksi erityisherkille, epileptikoille ja migreenistä kärsiville.

Opastukset

Amos Rex -opastus

Tervetuloa tutustumaan astetta syvemmin upouuteen Amos Rexiin! Kierroksella opas johdattaa ryhmää taloon ja sen ajankohtaisiin sisältöihin. Opastukseen kuuluu teamLab -näyttely, Sigurd Frosterus -kokoelmanäyttely sekä tiivistetysti museon historiaa ja arkkitehtuuria. Opas kannustaa tutkivaan lähestymistapaan ja keskustelemaan nähdystä ja koetusta. Opastus on varattavissa kaiken ikäisille.

Kesto n. 45 min
Kielet Suomi, Ruotsi, Englanti (Venäjä, Ranska, Saksa, Espanja, Japani)
Ryhmäkoko Enintään 25 henkilöä / opas
Hinta 90 € (pyhänä 150 €)

 

Varaa

Amos Rex intro

Amos Rex intro tarjoaa ryhmälle startin, lyhyen esittelyn museoon ja näyttelyihin. Intro antaa eväitä itsenäiseen kiertelyyn ja tutkiskeluun. Ilmoittakaa varauksen yhteydessä, mikäli teitä kiinnostaa jokin tietty aihe tai osuus museosta. Intro on varattavissa kaiken ikäisille.

Kesto noin 20 min.
Kielet Suomi, Ruotsi, Englanti (Venäjä, Ranska, Saksa, Espanja, Japani)
Ryhmäkoko Enintään 25 henkilöä / opas
Hinta 50 € (vain arkisin)

 

Varaa

Ylei­sö­opas­tuk­set

Kuukausittain vaihtelevat teemaattiset yleisöopastukset joka lauantai 8.9.2018 alkaen.

Teemat:
Syyskuu Amos Rexin syntymä

Kesto noin 20 min.
Päivä Joka lauantai
Kielet Suomeksi klo 13.00
Ruotsiksi klo 13.30
Englanniksi klo 14.00
Ryhmäkoko Ensimmäiset 25 henkilöä mahtuu mukaan. Lähtö museon ala-aulasta.
Hinta sisältyy pääsylipun hintaan

 

Varaa