Tervetuloa Amos Rexiin! Tämä sivu on lapsille ja niille, jotka tulevat museoon lapsen kanssa. Voitte lukea sivun vaikka yhdessä ennen vierailua!

Tämä on Ou. Ou tykkää lapsista, sillä he usein ymmärtävät sitä paremmin kuin aikuiset. Oun on nimittäin välillä hieman vaikea hallita tunteitaan, ja se on aikamoinen energiapommi.

Saapuminen

Saapuminen

Museon pääsisäänkäynti on Lasipalatsissa, Mannerheimintien puolella. Esteetön sisäänkäynti löytyy Lasipalatsinaukiolta.

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään, pääsylipputarran saatte kassalta. Kassan löydätte museon pääsisäänkäynniltä. Lastenvaunujen kanssa voi ostaa lipun esteettömältä kassalta, eli museokaupasta.

Naulakon takana lukittavien säilytyslokeroiden päädyssä on säilytystilaa muutamille lastenvaunuille. Lastenvaunut saa ottaa mukaan näyttelytiloihin, mutta niistä tulee ottaa isot laukut ja muut suurikokoiset esineet sekä eväät ja juomat pois. Museossa on maksuton vartioitu naulakko sekä lukittavia kaappeja.
Itsepalvelulokeroiden vierestä löytyy lastenhoitohuone.
Museossa voi imettää missä vain.
Ala-aulan narikan tiskiltä voi lainata lasten kuulosuojaimia.

 

Museon pääsääntöisenä tehtävänä on huolehtia taideteoksista, jotta ne säilyvät ehjinä ikuisuuden ajan. Museon säännöt ovat myös olemassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava museovierailu!

Tärkeitä seikkoja muistaa koko vierailun ajan:

  • Teoksiin ei saa koskea, ei edes pikkaisen hipaista, ellei asiasta erikseen mainita. Tämä siksi, että ne saattavat mennä rikki, likaantua tai syöpyä. Tiesitkö, että sormenpäiden luonnollinen rasva voi syövyttää vaikka kovaan pronssiseen veistokseen jäljen, jota ei saa mitenkään puhdistettua vaikka paljaalla silmällä mitään ei aluksi huomaakaan?
  • Teoksiin kuuluu pitää hyvä etäisyys, vaikka kuinka tekisi mieli mennä lähelle tarkastelemaan. Esimerkiksi kompastuminen tai jopa aivastus voi olla taideteokselle paha juttu! Etäisyyden pitäminen on hyvä, jotta ei sattuisi vahinkoja.
  • Museossa kuljetaan rauhallisesti. Saa olla innoissaan, mutta pitää malttaa olla juoksematta. Tämä siitä syystä, että juostessa saattaa kaatua herkemmin ja näin vahingoittaa korvaamattomia kulttuuriaarteita.
  • Museossa ei suinkaan tarvitse olla hiljaa! Keskustelkaa taiteesta, debatoikaa, vaihtakaa mielipiteitä! Mutta pyydämme huomioimaan muut vierailijat, jotta kaikilla olisi mukava museokäynti.
  • Museossa saa tuntea. Jos naurattaa saa nauraa, ja jos itkettää niin sekin on ok!

Ja vielä viimeisenä:

Henkilökunnan ohjeita pitää seurata. He ovat tosi kivoja tyyppejä, eikä heitä tarvitse lainkaan jännittää. Henkilökunnalta voi kysyä kaiken näköistä, he tuntevat museon kuin omat taskunsa! Paikan päällä on myös keskusteluoppaita, jotka ovat paikalla juuri sitä varten, että heidän kanssaan voi keskustella – taiteesta tai jostain ihan muusta.

Tulossa

Kuva: Niclas Warius / Amos Rex

Musta tuntuu, toistaiseksi
27.3.–8.9.2024

Taide tuntuu meissä tavoilla, joita emme itsekään aina oikein ymmärrä tai osata sanoittaa. Musta tuntuu, toistaiseksi on taidenäyttely, jossa esitetään teoksia museon omasta kokoelmasta. Eri museot keräävät kokoelmia eri tavoin. Amos Rexin kokoelmat on kerätty paljolti teoksien herättämien tunteiden perusteella, ja kokoelmiin kuuluu yli 6000 teosta!

Millaista kokoelmaa sinä keräisit, tai keräätkö jo kenties jotain?

Musta tuntuu, toistaiseksi on sekä tämän näyttelyn, että yhden näyttelyssä olevan teoksen nimi. Löydätkö teoksen? Suosittelemme kiinnittämään teoksien nimiin huomiota, koska nimet ovat monesti kuin taideteoksia itsekin (kuten esimerkiksi Pohjoisen makkara-ajattelijan epäonnistunut fokusointi ja Paha pullakostaja). Laaja kokoelmanäyttely esittelee kokoelman teoksia yli 70 taiteilijalta 1960-luvulta nykyhetkeen saakka. Uusimpana teoksena nähdään taiteilijakollektiivi Keikenin teos Spirit Systems of Soft Knowing ༊*·˚, jota voi myös itse käyttää.

Näyttelyn kuraattorit, eli teoksia näyttelyyn valinneet henkilöt, ovat Katariina Timonen, Kai Kartio, Kaj Martin ja Krista Mamia.

Musta tuntuu, toistaiseksi

Sopiiko näyttely meille? Voit lukea ja arvioida täällä: Tarkempi kuvaus näyttelystä ja teoksista

Lähetä Oulle postia!

Onko sinulla omia havaintoja Ousta museolla? Vinkkinä, Oun löytää melko varmasti ainakin museon alakerran narikasta, jonne se on rakentanut pesän.

Kerro havainnoistasi meille!

Josefina Nelimarkka, The Cloud of Un/Knowing. Kuva: Niclas Warius / Amos Rex

Josefina Nelimarkka: The Cloud of Un/knowing
27.3.–8.9.2024

Kesällä 2024 museon taidepajatilassa on Josefina Nelimarkan (s. 1982) The Cloud of Un/knowing -näyttely, joka nostaa katseemme ylös korkealle. Näyttelyn nimi kääntyy suomeksi Pilvi/tuntematon. Taiteilija tutkii pilviä ja niiden olemusta osana maapallon veden kiertokulkua. Näyttelyssä nähdään hetkessä muuntuvia teoksia ja ilmastodatalla ohjattua teknologiaa – taideteokset reagoivat siihen, millainen sää ulkona on!

Kun poistut museosta, siirrä katse taivaalle. Kuvittele, että se on maalaus (voit tehdä sille sormillasi hetkelliset kehykset). Miten nimeäisit maalauksen?

Näyttelyn kuraattori on Anastasia Isakova.

Ou kort­ti­pe­li

Pelaa ja ota selvää taiteesta Oun kanssa

Miltä tuntuu? Pelaa ja ota selvää taiteesta.

Ou-korttipeli sopii kaikille, jotka haluavat puhua taiteesta ja siitä miltä se tuntuu – mutta kaipaavat pientä inspiraatiota! Pelaa peliä taidenäyttelyssä, tai oikeastaan missä vaan huvittaa. Peliä suositellaan 5+ vuotiaille.

Pstt! Musta tuntuu, toistaiseksi -näyttelyssä voi pelata Oun taidekorttipeliä. Kysy henkilökunnalta, jos et löydä niitä.

Osta Amos Rex Shopista