Tervetuloa Amos Rexiin! Tämä sivu on lapsille ja niille, jotka tulevat museoon lapsen kanssa. Voitte lukea sivun vaikka yhdessä ennen vierailua!

Tämä on Ou. Ou tykkää lapsista, sillä he usein ymmärtävät sitä paremmin kuin aikuiset. Oulla on nimittäin välillä hieman vaikeaa hallita tunteitaan, ja se on aikamoinen energiapommi.

Bill Viola, Tristan’s Ascension (The Sound of a Mountain Under a Waterfall), 2005. Kuva: Kira Perov © Bill Viola Studio Amos Rex 2021
Bill Viola, Tristan’s Ascension (The Sound of a Mountain Under a Waterfall), 2005. Kuva: Kira Perov © Bill Viola Studio

Bill Viola: Inner Journey

22.9.2021–27.2.2022

Taiteilija Bill Violan teokset ovat erilaisia ja eri kokoisia videoita. Amos Rexin näyttelyssä nähdään todella suurikokoisia ja voimakasäänisiä videoprojisointeja sekä pienempiä ja hiljaisempia teoksia. Kirjoitimme ohjeita vierailun suunnittelun tueksi. Sivulla käymme näyttelyn teokset tarkasti läpi, jotta voitte suunnitella vierailunne lasten kanssa paremmin etukäteen:

Näyttely saattaa olla jännittävä perheen pienimmille. Huoneissa on hämärää, jotta videoteokset näkyisivät paremmin. Osassa huoneista on kovia ääniä. Muutamissa teoksissa esiintyy alastomia ihmisiä. Teoksissa käsitellään elämän suuria kysymyksiä, kuten syntymistä ja kuolemaa, joten on hyvä varautua etukäteen keskustelemaan näistä aiheista. Näyttelyssä ei ole kuitenkaan lapsille suoraan sopimatonta sisältöä, mutta osa teoksista voi olla tunnelmaltaan pelottavia. Studio Rexissä olevan The Night Journey -pelin ikäraja on 7 ja 4–6-vuotiaat voivat pelata sitä aikuisen seurassa.

Vinkki:
Mikäli pimeä jännittää, voi näyttelyssä kulkea käsikkäin. Museossa asuu myös Ou, joka piileskelee usein seinien sisällä. Sille voi aina kuiskia jotain, jos jännittää. Museon vaatesäilytyksestä voi myös lainata pehmo-Oun, jos haluatte kulkea näyttelyssä samalla Outa halaten. Ou on hyvin rauhallinen ja voi tukea perheen pienimpiä jännittävän näyttelyn aikana.

Lähes kaikissa teoksissa on myös ääntä. Aistiherkille on lainattavissa kuulosuojaimet museon vaatesäilytyksestä.

Näyttelytiloissa on keskusteluoppaita, jotka auttavat mielellään, jos on kysyttävää!

Näyttelyn sisältöhuomautukset:
hämärää, voimakasta ääntä, alastomuutta, intensiivinen tunnelma

Lasten oma kartta näyttelyyn

Lapsille on oma kartta näyttelyyn.

Tämän hetkinen näyttely saattaa olla hieman jännittävä osalle, joten karttaan on merkattu muutama vinkki ja tehtävä, jotta vierailu sujuisi mukavasti. Voit ottaa kartan tästä talteen tai kysyä sitä lainaan museon vaatesäilytyksestä.

Saapuminen

Saapuminen

Museon pääsisäänkäynti on Lasipalatsissa, Mannerheimintien puolella. Esteetön sisäänkäynti löytyy Lasipalatsinaukiolta.

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään, pääsylipputarran saatte kassalta. Kassan löydätte museon pääsisäänkäynniltä. Lastenvaunujen kanssa voi ostaa lipun esteettömältä kassalta, eli museokaupasta.

Naulakon takana lukittavien säilytyslokeroiden päädyssä on säilytystilaa muutamille lastenvaunuille. Lastenvaunut saa ottaa mukaan näyttelytiloihin, mutta niistä tulee ottaa isot laukut ja muut suurikokoiset esineet pois. Museossa on maksuton vartioitu naulakko sekä lukittavia kaappeja.
Itsepalvelulokeroiden vierestä löytyy lastenhoitohuone.
Museossa voi imettää missä vain paitsi näyttelytiloissa. Mikäli Studio Rex -taidepaja on vapaa, sitä saa myös käyttää eväiden syöntiin ja taukotilana. Henkilökunta auttaa mielellään paikan päällä!
Vaatesäilytyksestä voi lainata lasten kuulosuojaimia.

 

Museon pääsääntöisenä tehtävänä on huolehtia taideteoksista, jotta ne säilyvät ehjinä ikuisuuden ajan. Museon säännöt ovat myös olemassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava museovierailu!

Tärkeitä seikkoja muistaa koko vierailun ajan:

  • Teoksiin ei saa koskea, ei edes pikkaisen hipaista, ellei asiasta erikseen mainita. Tämä siksi, että ne saattavat mennä rikki, likaantua tai syöpyä. Tiesitkö, että sormenpäiden luonnollinen rasva voi syövyttää vaikka kovaan pronssiseen veistokseen jäljen, jota ei saa mitenkään puhdistettua vaikka paljaalla silmällä mitään ei aluksi huomaakaan?
  • Teoksiin kuuluu pitää hyvä etäisyys, vaikka kuinka tekisi mieli mennä lähelle tarkastelemaan. Esimerkiksi kompastuminen tai jopa aivastus voi olla taideteokselle paha juttu! Etäisyyden pitäminen on hyvä, jotta ei sattuisi vahinkoja.
  • Museossa kuljetaan rauhallisesti. Saa olla innoissaan, mutta pitää malttaa olla juoksematta. Tämä siitä syystä, että juostessa saattaa kaatua herkemmin ja näin vahingoittaa korvaamattomia kulttuuriaarteita.
  • Museossa ei suinkaan tarvitse olla hiljaa! Keskustelkaa taiteesta, debatoikaa, vaihtakaa mielipiteitä! Mutta pyydämme huomioimaan muut vierailijat, jotta kaikilla olisi mukava museokäynti.
  • Museossa saa tuntea. Jos naurattaa saa nauraa, ja jos itkettää niin sekin on ok!

Ja vielä viimeisenä:

Henkilökunnan ohjeita pitää seurata. He ovat tosi kivoja tyyppejä, eikä heitä tarvitse lainkaan jännittää. Henkilökunnalta voi kysyä kaiken näköistä, he tuntevat museon kuin omat taskunsa! Paikan päällä on myös keskusteluoppaita, jotka ovat paikalla juuri sitä varten, että heidän kanssaan voi keskustella – taiteesta tai jostain ihan muusta.

Oun kierros

Oun matkassa pääsee erilaisille taidekierroksille.