Tervetuloa Amos Rexiin! Tämä sivu on lapsille ja niille, jotka tulevat museoon lapsen kanssa. Voitte lukea sivun vaikka yhdessä ennen vierailua!

Tämä on Ou. Ou tykkää lapsista, sillä he usein ymmärtävät sitä paremmin kuin aikuiset. Oulla on nimittäin välillä hieman vaikeaa hallita tunteitaan, ja se on aikamoinen energiapommi.

Saapuminen

Saapuminen

Museon pääsisäänkäynti on Lasipalatsissa, Mannerheimintien puolella. Esteetön sisäänkäynti löytyy Lasipalatsinaukiolta.

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään, pääsylipputarran saatte kassalta. Kassan löydätte museon pääsisäänkäynniltä. Lastenvaunujen kanssa voi ostaa lipun esteettömältä kassalta, eli museokaupasta.

Naulakon takana lukittavien säilytyslokeroiden päädyssä on säilytystilaa muutamille lastenvaunuille. Lastenvaunut saa ottaa mukaan näyttelytiloihin, mutta niistä tulee ottaa isot laukut ja muut suurikokoiset esineet sekä eväät ja juomat pois. Museossa on maksuton vartioitu naulakko sekä lukittavia kaappeja.
Itsepalvelulokeroiden vierestä löytyy lastenhoitohuone.
Museossa voi imettää missä vain.
Vaatesäilytyksestä voi lainata lasten kuulosuojaimia.

 

Museon pääsääntöisenä tehtävänä on huolehtia taideteoksista, jotta ne säilyvät ehjinä ikuisuuden ajan. Museon säännöt ovat myös olemassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava museovierailu!

Tärkeitä seikkoja muistaa koko vierailun ajan:

  • Teoksiin ei saa koskea, ei edes pikkaisen hipaista, ellei asiasta erikseen mainita. Tämä siksi, että ne saattavat mennä rikki, likaantua tai syöpyä. Tiesitkö, että sormenpäiden luonnollinen rasva voi syövyttää vaikka kovaan pronssiseen veistokseen jäljen, jota ei saa mitenkään puhdistettua vaikka paljaalla silmällä mitään ei aluksi huomaakaan?
  • Teoksiin kuuluu pitää hyvä etäisyys, vaikka kuinka tekisi mieli mennä lähelle tarkastelemaan. Esimerkiksi kompastuminen tai jopa aivastus voi olla taideteokselle paha juttu! Etäisyyden pitäminen on hyvä, jotta ei sattuisi vahinkoja.
  • Museossa kuljetaan rauhallisesti. Saa olla innoissaan, mutta pitää malttaa olla juoksematta. Tämä siitä syystä, että juostessa saattaa kaatua herkemmin ja näin vahingoittaa korvaamattomia kulttuuriaarteita.
  • Museossa ei suinkaan tarvitse olla hiljaa! Keskustelkaa taiteesta, debatoikaa, vaihtakaa mielipiteitä! Mutta pyydämme huomioimaan muut vierailijat, jotta kaikilla olisi mukava museokäynti.
  • Museossa saa tuntea. Jos naurattaa saa nauraa, ja jos itkettää niin sekin on ok!

Ja vielä viimeisenä:

Henkilökunnan ohjeita pitää seurata. He ovat tosi kivoja tyyppejä, eikä heitä tarvitse lainkaan jännittää. Henkilökunnalta voi kysyä kaiken näköistä, he tuntevat museon kuin omat taskunsa! Paikan päällä on myös keskusteluoppaita, jotka ovat paikalla juuri sitä varten, että heidän kanssaan voi keskustella – taiteesta tai jostain ihan muusta.

Näyttely

Generation 2023 Amos Rex

Generation 2023
29.3.–20.8.2023

Generation on triennaali (eikö olekin hassu sana). Se tarkoittaa näyttelyä, joka toistuu kolmen vuoden välein. Tämä on kolmas Generation-näyttely. Näyttelyyn oli avoin haku 15–23-vuotiaille, joista valittiin mukaan huimat 50 taiteilijaa ja työparia.

Näyttelyn taiteilijat etsivät teoksissaan uusia tapoja tarkastella tämän päivän suurimpia kysymyksiä. Moni haluaa saada meitä miettimään ihmisen ja luonnon välistä yhteiseloa, tai sukupuoli-identiteettiin ja ulkonäköön liittyviä ajatuksia. Nuoret taiteilijat pohtivat hauskoja aiheita, mutta myös synkkiä, kuten sairauksia ja surua. Taiteen kautta sekä taiteilija itse että katsoja voi löytää tapoja käsitellä ja tuntea ikävimpiäkin tunteita, turvallisessa tilassa, ja saada niistä lohtua. Hyvät ja huonot tunteet ovat kaikki helpompi jakaa, kun tekee sen jonkun kanssa!

Näyttelyyn kuuluu myös esitystaideteoksia, jotka kutsuvat meidät lempeästi ulos kuplistamme kokemaan taidetta, joka tapahtuu hetkessä. Tutustu Generation 2023 -esitystaiteeseen: Esitystaide.

Generation 2023

Ou on vallannut Studio Rexin!

Taidenäyttely voi herättää suuria ajatuksia ja tunteita, jotka vaativat sulatteluaikaa. Sulattelu voi tarkoittaa tunteiden ja ajatusten sanoittamista ääneen (mikä usein helpottaa oloa), mutta aina se ei onnistu – Ou ei osaa esimerkiksi puhua sanoilla.

Joskus pitää siis pysähtyä tunnustelemaan, mitä keho viestii. Jännittääkö hartioita tai kutkuttaako mahassa? Haluttaako mennä makaamaan, ja saada katsella maailmaa uudesta näkökulmasta? Tekisikö mieli silittää, tai ehkä rutistaa jotain? Ehkä tarvitset vain hetken aikaa itsellesi.

Ou kutsuu sinut Studio Rexiin, museon taidepajatilaan tunnustelemaan ja sulattelemaan Generation 2023 näyttelyvierailun jälkeistä olotilaa. Me kaikki voimme tarvita siihen joskus vähän apua.

Oun kierros

Oun matkassa pääsee erilaisille taidekierroksille.