Tervetuloa Amos Rexiin! Tämä sivu on lapsille ja niille, jotka tulevat museoon lapsen kanssa. Voitte lukea sivun vaikka yhdessä ennen vierailua!

Tämä on Ou. Ou tykkää lapsista, sillä he usein ymmärtävät sitä paremmin kuin aikuiset. Oulla on nimittäin välillä hieman vaikeaa hallita tunteitaan, ja se on aikamoinen energiapommi.

Saapuminen

Tervetuloa meille!

Voit ostaa lippuja paikan päällä. Lippukassa on Mannerheimintien pääsisäänkäynnin aulassa. Tämänhetkiseen näyttelyyn mahtuu kerralla vain rajattu määrä ihmisiä ja museoon on usein jonoa. Pukeudu siis lämpimästi ja varaudu jonottamaan.

Arkipäivisin jonoa on vähiten, viikonloppuisin jonotusaika on noin 1–1,5h. Sisään pääsee jonosta 10-20 henkilöä noin 10 min välein, kun näyttelyyn vapautuu tilaa. Erityisesti viikonloppuisin on jonoa, mutta kannattaa silti tulla paikalle.

Saapuminen

Jos olette hankkineet nettiliput, voitte saapua museolle suoraan Kampin puolelta, Lasipalatsin aukion esteettömältä sisäänkäynniltä. Nettiliput tarkistetaan siellä ja vaihdetaan päivän sisäänpääsytarroiksi. Myös vauvat ja lapset tarvitsevat oman nettilippunsa.

Museon pääsisäänkäynnillä Mannerheimintiellä jonotetaan ostamaan lippuja paikanpäältä. Jos teillä ei ole nettilippuja, saapukaa museolle pääsisäänkäynnin lippukassan kautta.

Koska näyttelyssä kuljetaan kapeita, mutkittelevia polkuja pitkin, suosittelemme, että jätät lastenvaunut vierailun ajaksi säilytykseen. Museolla naulakon takana lukittavien säilytyslokeroiden päädyssä on säilytystilaa muutamille lastenvaunuille. Jos otat vaunut näyttelyyn, niistä tulee ottaa kaikki eväät ja juomat sekä isot laukut ja muut suurikokoiset esineet pois. Museossa on maksuttomia, lukittavia kaappeja.
Lokeroiden vierestä löytyy lastenhoitohuone.
Museossa saa imettää missä vain. Suosittelemme kuitenkin imettämistä Frosterus-salin tai Studio Rexin penkeillä, sillä näyttelyssä voi olla täyttä ja hälyisää.
Vaatesäilytyksestä voi lainata lasten kuulosuojaimia.

Museon pääsääntöisenä tehtävänä on huolehtia taideteoksista, jotta ne säilyvät ehjinä ikuisuuden ajan. Museon säännöt ovat myös olemassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava museovierailu!

Tärkeitä seikkoja muistaa koko vierailun ajan:

  • Teoksiin ei saa koskea, ei edes pikkaisen hipaista, ellei asiasta erikseen mainita. Tämä siksi, että ne saattavat mennä rikki, likaantua tai syöpyä. Tiesitkö, että sormenpäiden luonnollinen rasva voi syövyttää vaikka kovaan pronssiseen veistokseen jäljen, jota ei saa mitenkään puhdistettua vaikka paljaalla silmällä mitään ei aluksi huomaakaan?
  • Teoksiin kuuluu pitää hyvä etäisyys, vaikka kuinka tekisi mieli mennä lähelle tarkastelemaan. Esimerkiksi kompastuminen tai jopa aivastus voi olla taideteokselle paha juttu! Etäisyyden pitäminen on hyvä, jotta ei sattuisi vahinkoja.
  • Museossa kuljetaan rauhallisesti. Saa olla innoissaan, mutta pitää malttaa olla juoksematta. Tämä siitä syystä, että juostessa saattaa kaatua herkemmin ja näin vahingoittaa korvaamattomia kulttuuriaarteita.
  • Hans Op de Beeckin Hiljainen paraati -näyttelyssä saa kulkea vain puistomaisen näyttelyn poluilla. Pysyttehän poluilla – näyttelyn tekonurmelle tai kivien päälle astuminen ei ole sallittua. Kuljettehan pienten lasten kanssa käsi kädessä.
  • Hiljainen paraati -näyttelyssä on neljä sohvaa, joilla saa istua. Sohvat on merkitty erikseen ja niiden sijainnit on merkattu myös näyttelyesitteen karttaan.
  • Museossa ei suinkaan tarvitse olla hiljaa! Keskustelkaa taiteesta, debatoikaa, vaihtakaa mielipiteitä! Mutta pyydämme huomioimaan muut vierailijat, jotta kaikilla olisi mukava museokäynti.
  • Museossa saa tuntea. Jos naurattaa saa nauraa, ja jos itkettää niin sekin on ok!

Ja vielä viimeisenä:

Henkilökunnan ohjeita pitää seurata. He ovat tosi kivoja tyyppejä, eikä heitä tarvitse lainkaan jännittää. Henkilökunnalta voi kysyä kaiken näköistä, he tuntevat museon kuin omat taskunsa! Paikan päällä on myös keskusteluoppaita, jotka ovat paikalla juuri sitä varten, että heidän kanssaan voi keskustella – taiteesta tai jostain ihan muusta.

Näyttely

21.9.2022–26.2.2023
Hans Op de Beeck, The Horseman, 2020. Kuva: Studio Hans Op de Beeck.

Hans Op de Beeck: Hiljainen paraati
21.9.2022–26.2.2023

Hans Op de Beeck on belgialainen taiteilija, joka on tunnettu isoista installaatioista ja veistoksista, jotka kuvaavat ajassa pysähtyneitä hetkiä ja tilanteita. Nykyään hänen teoksensa ovat melkein aina harmaan eri sävyisiä, mutta taiteilija tekee myös maalauksia, animaatioita, tekstejä, piirroksia, valokuvia, videoita, oopperaa, ja teatteria. Monipuolista! Amos Rexiin taiteilija on luonut näyttelyn nimeltä Hiljainen paraati, joka kutsuu sinut pysähtymään hetkeen, vähän kuten veistokset, ja pohtimaan elämän suuria (ja miksi ei pieniäkin) kysymyksiä.

Hans Op de Beeck asuu ja työskentelee Brysselissä. Hänen teoksiaan on ollut laajasti esillä ympäri maailman ja nyt ensi kertaa Suomessa.

Lue lisää

Kokeilkaa seuraavia tehtäviä näyttelyssä:

Näyttelyn teokset ovat kuin hetkiä ja hahmoja, jotka ovat pysähtyneet ajassa. Mutta mitä jos hahmot heräisivät henkiin, mitä ne silloin tekisivät? Juhlivat, juttelevat, vai yrittävätkö ne kenties karata museosta? Mitä ne sanovat toisilleen, ja mitä luulet, että ne sanoisivat sinulle?

Anna teosten johdatella sinua. Voit keksiä niille omaa tarinaa samalla kun etenet näyttelyssä.

Pysähdy hetkeksi jonkun teoksen äärelle, ja sulje silmät. Näyttelyssä on äänimaisema, mutta mitä muuta voit kuulla? Puheensorinaa, kenkien kopinaa, tai kenties hiljaisuutta? Hengitä muutama kerta rauhallisesti, ja kuuntele ympäristöä. Kun avaat silmät, keskitä katseesi ensimmäiseen asiaan, jonka näet. Mikä se on?

Museossa asuva Ou on ihastunut näyttelyn eläimiin. Niitähän on monta erilaista lajia! Kuinka monta sinä löydät? Voit lopuksi kertoa vastauksesi museon oppaalle. Hän saattaa vastineeksi jakaa, kuinka monta Ou on löytänyt.

Huo­maat­han tämän 👀

Hiljainen paraati -näyttelyssä kuljetaan teosten välissä polkuja pitkin. On tärkeää, että poluilla pysyy koko vierailun ajan. Teoksiin ei saa koskea, mutta niitä voi ihailla muilla tavoin.

Näyttelyssä on muutama tyhjä sohva, joille saa istua. Sohvat on merkattu erikseen näyttelyn karttaan.

Studio Rex

Studio Rex on museon taidepajatila, jossa voit pysähtyä tarkastelemaan, tunnustelemaan ja tekemään – oli oma suhteesi taiteen luomiseen mikä tahansa.

Hiljainen paraati -näyttelyssä kohtaat lähes monokromaattisen, eli yksivärisen maailman. Mitä jos oma arkesi muuttuisikin vain yhden sävyn väriseksi, tai jos värit eivät käyttäytyisikään niin kuin olemme tottuneet?

Studio Rexissä pääset tutkimaan, miten monokromaattisuus voi rajoittaa taiteen katsomista, mutta myös sitä, voiko se luoda uudenlaisia mahdollisuuksia.

Piipahda tilassa näyttelykäynnin yhteydessä!

Oun kierros

Oun matkassa pääsee erilaisille taidekierroksille.