Tervetuloa Amos Rexiin! Tämä sivu on lapsille ja niille, jotka tulevat museoon lapsen kanssa. Voitte lukea sivun vaikka yhdessä ennen vierailua!

Tämä on Ou. Ou tykkää lapsista, sillä he usein ymmärtävät sitä paremmin kuin aikuiset. Oulla on nimittäin välillä hieman vaikeaa hallita tunteitaan, ja se on aikamoinen energiapommi. Tervetuloa Oun omalle taidekierrokselle!

 

 

Näyttelyt

 

Egyptin loisto

9.10.2020–21.3.2021

Egyptin loisto -näyttelyssä voit törmätä kalapalettiin, joka pröystäilee iällään, suojelusjumalaan, joka tykkää nakuilla, ja kissamuumioon, jonka mielestä eläimistä pitäisi tehdä nykyajan kuninkaita. Nämä ja monet muut hahmot esittäytyvät näyttelyn kaverikirjassa. Kaverikirja jaetaan kaikille ilmaiseksi näyttelyn sisäänkäynnillä ja sen saa myös pitää omanaan. Kaverikirjan lopussa on myös vierailijan oma täytettävä sivu!

Kaverikirja on matkaoppaasi, voit kulkea näyttelyssä sen avulla. Sen sivuilla näyttelyn ystävät esittäytyvät, kertovat muinaisesta egyptistä ja antavat pieniä tehtäviä. Lisäksi vihossa on näyttelyn kartta ja sanasto. Jokainen hahmo kertoo teille omasta osiostaan, eli eri teemoista, ja auttaa teitä kulkemaan näyttelyn läpi.

Näyttelyssä on esillä ihan oikeita muumioita ja pyhiä esineitä. Siistiä, vai mitä? Voit tutkia ja ihastella niitä, mutta pyydämme, että esineiden äärellä käyttäydytään todella kunnioittavasti. Ne ovat täysin ainutlaatuisia ja korvaamattomia. Lisäksi hauraita – onhan niillä ikää tuhansia vuosia!

HUOM: Näyttely sisältää eläin- ja ihmismuumioita, sekä osioita, jotka käsittelevät kuolemaa ja kuolemanjälkeistä elämää. On hyvä varautua etukäteen keskustelemaan aiheesta. Huoneissa itsessään on hieman hämärää, ja siten mahdollisesti jännittävää. Näyttelyssä ei ole kuitenkaan lapsille sopimatonta sisältöä, mutta muumion näkeminen saattaa olla pelottavaa. Nämä huoneet voi halutessaan ohittaa, ne on merkittynä näyttelykarttaan. Keskusteluoppaat auttavat myös mielellään, jos on kysyttävää!

Lue lisää näyttelystä

Saapuminen

 

Saapuminen

Museon pääsisäänkäynti on Lasipalatsissa, Mannerheimintien puolella. Esteetön sisäänkäynti löytyy Lasipalatsinaukiolta.

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään, pääsylipputarran saatte kassalta. Kassan löydätte museon pääsisäänkäynniltä. Lastenvaunujen kanssa voi ostaa lipun esteettömältä kassalta, eli museokaupasta.

Naulakon takana lukittavien säilytyslokeroiden päädyssä on säilytystilaa muutamille lastenvaunuille. Lastenvaunut saa ottaa mukaan näyttelytiloihin, mutta niistä tulee ottaa isot laukut ja muut suurikokoiset esineet pois. Museossa on maksuton vartioitu naulakko sekä lukittavia kaappeja.
Itsepalvelulokeroiden vierestä löytyy lastenhoitohuone.
Museossa voi imettää missä vain paitsi näyttelytiloissa. Mikäli Studio Rex -taidepaja on vapaa, sitä saa myös käyttää eväiden syöntiin ja taukotilana. Henkilökunta auttaa mielellään paikan päällä!
Vaatesäilytyksestä voi lainata lasten kuulosuojaimia.

 

Museon pääsääntöisenä tehtävänä on huolehtia taideteoksista, jotta ne säilyvät ehjinä ikuisuuden ajan. Museon säännöt ovat myös olemassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava museovierailu!

Tärkeitä seikkoja muistaa koko vierailun ajan:

  • Teoksiin ei saa koskea, ei edes pikkaisen hipaista, ellei asiasta erikseen mainita. Tämä siksi, että ne saattavat mennä rikki, likaantua tai syöpyä. Tiesitkö, että sormenpäiden luonnollinen rasva voi syövyttää vaikka kovaan pronssiseen veistokseen jäljen, jota ei saa mitenkään puhdistettua vaikka paljaalla silmällä mitään ei aluksi huomaakaan?
  • Teoksiin kuuluu pitää hyvä etäisyys, vaikka kuinka tekisi mieli mennä lähelle tarkastelemaan. Esimerkiksi kompastuminen tai jopa aivastus voi olla taideteokselle paha juttu! Etäisyyden pitäminen on hyvä, jotta ei sattuisi vahinkoja.
  • Museossa kuljetaan rauhallisesti. Saa olla innoissaan, mutta pitää malttaa olla juoksematta. Tämä siitä syystä, että juostessa saattaa kaatua herkemmin ja näin vahingoittaa korvaamattomia kulttuuriaarteita.
  • Museossa ei suinkaan tarvitse olla hiljaa! Keskustelkaa taiteesta, debatoikaa, vaihtakaa mielipiteitä! Mutta pyydämme huomioimaan muut vierailijat, jotta kaikilla olisi mukava museokäynti.
  • Museossa saa tuntea. Jos naurattaa saa nauraa, ja jos itkettää niin sekin on ok!

Ja vielä viimeisenä:

Henkilökunnan ohjeita pitää seurata. He ovat tosi kivoja tyyppejä, eikä heitä tarvitse lainkaan jännittää. Henkilökunnalta voi kysyä kaiken näköistä, he tuntevat museon kuin omat taskunsa! Paikan päällä on myös keskusteluoppaita, jotka ovat paikalla juuri sitä varten, että heidän kanssaan voi keskustella – taiteesta tai jostain ihan muusta.

Varattavat palvelut

Jos haluatte tutustua näyttelyyn pintaa syvemmältä, suosittelemme varaamaan opastetun kierroksen. Kierros sopii aikuisille ja lapsille, niin pienemmille (min. 1 hlö) kuin isoimmille (max 10 hlö) ryhmille.

Meidän oppaamme eivät malta odottaa, että pääsevät toivottamaan teidät tervetulleiksi Amos Rexiin!

Varaa tästä