Amos Rex samlingsutställning Så känns det, tillsvidare känns nu också queert.

Välkommen att upptäcka konstverken ur ett HBTQIA+ perspektiv, tillsammans med utställningens museilektor. Turen är av diskuterande natur; vi reflekterar kring vilka tolkningar, njutningar, glädjeämnen, smärtpunkter och andra känslor det kan (och får) uppstå vid konsten.

Guidningar hålls på finska, svenska och engelska. När du bokar, kolla vilket språk du kommer att få guidning på!

Så känns det, queert -guidningar hålls

onsdagen den 26 juni
kl. 15.00 på svenska
kl. 16.30 på finska

torsdagen den 27 juni
kl. 15.00 på finska
kl. 16.30 på engelska

Guidningen tar cirka en timme.

Biljetterna kostar 5 € för alla.
Köp dina biljetter på nätet i förväg! Platserna är begränsade.
Du kan köpa en biljett på museet före evenemanget, om det finns platser kvar på den guidade turen. Fråga personalen på museet för mer information!  

Du är varmt välkommen till oss precis som du är, året runt. Amos Rex är en samarbetspartner för Helsinki Pride och guidningarna är en del av Helsinki Prides program. 

Amos Rex är en av Helsinki Prides Community Partners

Amos Rex är med och bygger en värld där konst och trygga konstupplevelser tillhör alla, på riktigt. Vi vill att alla ska kunna besöka oss på egen hand utan att oroa sig över att synas och höras på museet – att fritt kunna glädjas, sörjas, vara känslig, uttråkad, bemöta, fly eller upptäcka något nytt genom konsten. För att göra tröskeln lägre arbetar vi ständigt med att främja jämställdhet. Som museum vill vi också stolt synas och höras i regnbågens alla färger och i år är Amos Rex en av Helsinki Prides Community Partners.