Kim Simonssonin Sammaljätit vierailevat Lasipalatsin aukiolla kesän yli. Kuva: Mika Huisman / Amos Rex
Kim Simonssonin Sammaljätit vierailevat Lasipalatsin aukiolla kesän yli. Kuva: Mika Huisman / Amos Rex

Tule juhlimaan Helsinkiä kaupungin ytimeen! Amos Rex tarjoaa päivän kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn museoon. 

 

Helsinki-päivänä voit nähdä: 

  • Amos Rexin ensimmäisen, hyvin laajan kokoelmanäyttelyn. Musta tuntuu, toistaiseksi -näyttely esittelee yli 100 kokoelmateosta 76 taiteilijalta ja se menee taiteen kautta tunteiden äärelle.
  • Josefina Nelimarkan uusista teoksista koostuvan The Cloud of Un/knowing -näyttelyn, joka tutkii pilviä ja niiden olemusta osana maapallon veden kiertokulkua. Näyttelyssä nähdään hetkessä muuntuvia teoksia ja ilmastodatalla ohjattua teknologiaa.
  • Kuulla taiteilija Josefina Nelimarkan ja kuraattori Anastasia Isakovan keskustelua näyttelyn aiheista klo 16.30 sekä vanhempi yliopistolehtori Taina Ruuskasen (Helsingin yliopiston Ilmakehätieteen keskus INAR) puheenvuoroa pilvien elämästä klo 17.30. Paikkoja rajoitettu määrä. 
  • Kim Simonssonin neljä suurta sammaljättiä, jotka ovat juurtuneet tilapäisesti Lasipalatsin aukiolle ja Bio Rexin terassille. Veistokset ovat taiteilijan tähän mennessä suurikokoisimpia teoksia.
  • Sekä arkkitehti Sigurd Frosteruksen taidekokoelman pysyvän, koloristia taidetta esittelevän näyttelyn.

Näyttelysalissa on kaksi teosta, joihin saattaa olla jonoa näyttelyn sisällä: taiteilijakollektiivi Keikenin Spirit Systems of Soft Knowing ༊*·˚ teokseen mahtuu neljä kävijää kerralla, ja Hans Rosenströmin Mikadon voi kokea yksi kävijä kerrallaan. Meillä on näiden kahden lisäksi onneksi esillä yhteensä reilusti yli 100 muuta taideteosta kolmessa eri näyttelyssä. 

Ilmaisten nettilippujen varaus aukeaa 29.5. mutta sisään pääsee tietenkin myös ilman lippuvarausta. Kiva, kun et varaa vierailuaikaa vain varmuudeksi, sillä sisään pääsee helposti muutenkin! 

Ilmaispäivänä 12.6. Amos Rex on avoinna klo 11–20. Sisäänpääsy sulkeutuu klo 19.30 ja vierailla voi klo 20 saakka. 

Tervetuloa, nähdään museolla! 

Varaa liput