Tervetuloa Amos Rexiin! Tämä sivu on lapsille ja niille, jotka tulevat museoon lapsen kanssa. Voitte lukea sivun vaikka yhdessä ennen vierailua!

HUOM: Näyttely sisältää teoksia jotka ovat epäsopivia lapsille. Haastavammat teokset on merkattu näyttelykarttaan (joka annetaan kaikille kävijöille sisäänkäynnillä), ja sijoitettu näyttelyn nurkkiin. Keskusteluoppaat auttavat myös mielellään, jos on kysyttävää!

Tämä on Ou. Ou tykkää lapsista, sillä he usein ymmärtävät sitä paremmin kuin aikuiset. Oulla on nimittäin välillä hieman vaikeaa hallita tunteitaan, ja se on aikamoinen energiapommi. Tervetuloa Oun omalle taidekierrokselle!

 

 

Saapuminen

 

Saapuminen

Museon pääsisäänkäynti on Lasipalatsissa, Mannerheimintien puolella. Esteetön sisäänkäynti löytyy Lasipalatsinaukiolta.

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään, pääsylipputarran saatte kassalta. Kassan löydätte museon pääsisäänkäynniltä. Lastenvaunujen kanssa voi ostaa lipun esteettömältä kassalta, eli museokaupasta.

Naulakon takana lukittavien säilytyslokeroiden päädyssä on säilytystilaa muutamille lastenvaunuille. Lastenvaunut saa ottaa mukaan näyttelytiloihin, mutta niistä tulee ottaa isot laukut ja muut suurikokoiset esineet pois. Museossa on maksuton vartioitu naulakko sekä lukittavia kaappeja.
Itsepalvelulokeroiden vierestä löytyy lastenhoitohuone.
Museossa voi imettää missä vain paitsi näyttelytiloissa. Mikäli Studio Rex -taidepaja on vapaa, sitä saa myös käyttää eväiden syöntiin ja taukotilana. Henkilökunta auttaa mielellään paikan päällä!
Vaatesäilytyksestä voi lainata lasten kuulosuojaimia.

 

Museon pääsääntöisenä tehtävänä on huolehtia taideteoksista, jotta ne säilyvät ehjinä ikuisuuden ajan. Museon säännöt ovat myös olemassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava museovierailu!

Tärkeitä seikkoja muistaa koko vierailun ajan:

  • Teoksiin ei saa koskea, ei edes pikkaisen hipaista, ellei asiasta erikseen mainita. Tämä siksi, että ne saattavat mennä rikki, likaantua tai syöpyä. Tiesitkö, että sormenpäiden luonnollinen rasva voi syövyttää vaikka kovaan pronssiseen veistokseen jäljen, jota ei saa mitenkään puhdistettua vaikka paljaalla silmällä mitään ei aluksi huomaakaan?
  • Teoksiin kuuluu pitää hyvä etäisyys, vaikka kuinka tekisi mieli mennä lähelle tarkastelemaan. Esimerkiksi kompastuminen tai jopa aivastus voi olla taideteokselle paha juttu! Etäisyyden pitäminen on hyvä, jotta ei sattuisi vahinkoja.
  • Museossa kuljetaan rauhallisesti. Saa olla innoissaan, mutta pitää malttaa olla juoksematta. Tämä siitä syystä, että juostessa saattaa kaatua herkemmin ja näin vahingoittaa korvaamattomia kulttuuriaarteita.
  • Museossa ei suinkaan tarvitse olla hiljaa! Keskustelkaa taiteesta, debatoikaa, vaihtakaa mielipiteitä! Mutta pyydämme huomioimaan muut vierailijat, jotta kaikilla olisi mukava museokäynti.
  • Museossa saa tuntea. Jos naurattaa saa nauraa, ja jos itkettää niin sekin on ok!

Ja vielä viimeisenä:

Henkilökunnan ohjeita pitää seurata. He ovat tosi kivoja tyyppejä, eikä heitä tarvitse lainkaan jännittää. Henkilökunnalta voi kysyä kaiken näköistä, he tuntevat museon kuin omat taskunsa! Paikan päällä on myös keskusteluoppaita, jotka ovat paikalla juuri sitä varten, että heidän kanssaan voi keskustella – taiteesta tai jostain ihan muusta.

Näyttelyt

 

Generation 2020

11.10.2019 – 12.1.2020

Generation 2020 on nuorten ja nuorten aikuisten taidenäyttely, jossa voi kokea maalauksia, tanssiesityksiä, veistoksia, videoita, ja paljon siitä väliltä! Avoimen haun kautta näyttelyyn valitut taiteilijat ovat 15–23-vuotiaita, joilla ei välttämättä ole vielä koulutusta tai työkokemusta taiteen alalta. Generation on triennaali, eli näyttelysarja, joka toistuu kolmen vuoden välein. Ehkä sinäkin haet siihen joskus mukaan?

Näyttelyssä käsitellään paljon suuria tunteita. Surua, iloa, pelkoa, ällötystä ja ehkä jotain… vaikeasti selitettävää? Yksi taiteen tehtävistä on herättää tunteita, joten tässä näyttelyssä sitä on oiva mahdollisuus harjoitella! Museossa sekä itku että nauruhepuli ovat sallittuja.

Näyttely sisältää teoksia jotka ovat epäsopivia lapsille. Haastavammat teokset on merkattu näyttelykarttaan (joka annetaan kaikille kävijöille sisäänkäynnillä), ja sijoitettu näyttelyn nurkkiin. Keskusteluoppaat auttavat myös mielellään, jos on kysyttävää!

HUOM! Esittävän taiteen teoksissa on muutama, jotka eivät sovellu lapsille. Niiden aikataulut on luettavissa täällä. Lapsille epäsopivat esitykset on ajoitettu myöhemmin illalle.

Kokoelmasali

19.6.2018 – 6.1.2019

Sigurd Frosterus -kokoelmasalissa on rauhallinen tunnelma, mutta ei sentään tylsä.

Esillä on paljon värikkäitä maalauksia, joista moni on tehty pointillistisella tyylillä. Pointillismi tarkoittaa sitä, että teos on maalattu kokonaan pilkuilla!

Maalausten äärellä on hauska pohtia ovatko värit oikeita – onko maailma oikeasti sen värinen miltä se näyttää? Näyttelyssä on teoksia, jotka ovat tyyliltään enemmän tunnepohjaisia kuin esittäviä. Eli jokin maisema tai tilanne on taiteilijan mielestä tuntunut näiltä väreiltä enemmän kuin näyttänyt. Löydättekö yhdessä esimerkkejä tästä?

Frosterus -salista voi lainata pienen esitteen, josta löytyy lisätietoa kokoelmasta ja sen teoksista. Lue lisää kokoelmanäyttelystä. Voitte tehdä yhdessä tehtäviä näyttelyssä.

Tekemistä näyttelyssä

Tutustu näyttelyyn hauskojen tehtävien avulla!

Voit tehdä Generation 2020 -näyttelyyn suunniteltuja taidetehtäviä yhdessä näyttelykäynnillä. Tehtävien kautta pääset tutustumaan lähemmin nuorten taiteilijoiden suureen näyttelyyn. Voit katsoa kaikki tehtävät alla olevaa nappia painavalla tai pyytämällä henkilökunnaltamme pienen tehtävävihon ennen kun menet näyttelyyn.

 

Kulje lasten reitti!

Voitte kiertää näyttelyn yhdessä seuraamalla lasten reittiä! Löydättekö kaikki reitin varteen merkatut teokset? Karttaa voi seurata omalla laitteella, tai sen saa myös paperiversiona mukaan museon henkilökunnalta.

Varattavat palvelut

Jos haluatte tutustua näyttelyyn pintaa syvemmältä, suosittelemme varaamaan opastetun kierroksen. Kierros sopii aikuisille ja lapsille, niin pienemmille (min 1hlö) kuin isoimmille (max 25hlö) ryhmille.

Meidän oppaamme eivät malta odottaa, että pääsevät toivottamaan teidät tervetulleiksi Amos Rexiin!

Varaa tästä