Tervetuloa Amos Rexiin! Tämä sivu on lapsille ja niille, jotka tulevat museoon lapsen kanssa, voitte lukea tämän sivun vaikka yhdessä ennen vierailua.

Kaikki museon ajankohtaiset teokset ovat sisällöltään sopivia myös pienimmille kävijöille.

Tämä on Ou. Ou tykkää lapsista, sillä he usein ymmärtävät sitä paremmin kuin aikuiset. Oulla on nimittäin välillä hieman vaikeaa hallita tunteitaan, ja on aikamoinen energiapommi. Jos siis bongaattee Oun jostain, tiedätte että lähellä on lapsille tarkoitettua asiaa.

Saapuminen

Museon pääsisäänkäynti on Lasipalatsissa, Mannerheimintien puolella. Esteetön sisäänkäynti löytyy Lasipalatsinaukiolta.

Kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään, pääsylipputarran saatte kassalta. Kassoja löytyy sekä museon pääsisäänkäynniltä että museokaupasta, joka sijaitsee lähempänä esteetöntä ovea ja hissejä.

Narikan takana lukittavien säilytyslokeroiden päädyssä on säilytystilaa muutamalle lastenvaunulle. Lastenvaunuja saa pitää mukana näyttelyissä. Narikasta voi myös tarvittaessa lainata lastenrattaita.
Narikan vierestä löytyy lastenhoitopiste.
Museossa voi imettää missä vain. Mikäli Studio Rex -taidepaja on vapaa, sitä saa myös käyttää eväiden syöntiin ja taukotilana. Henkilökunta auttaa mielellään paikan päällä!
Narikasta voi lainata lasten kuulosuojaimia.

Museon pääsääntöisenä tehtävänä on huolehtia taideteoksista, jotta ne säilyvät ehjinä ikuisuuden ajan. Museon säännöt ovat myös olemassa, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava museovierailu!

Tärkeät seikat muistaa koko vierailun ajan:

  • Teoksiin ei saa koskea, ei edes pikkaisen hipaista, ellei asiasta erikseen mainita. Tämä siksi, että ne saattavat mennä rikki, likaantua tai syöpyä. Tiesittekö, että sormenpäiden luonnollinen rasva voi syövyttää vaikka kovaan pronssiseen veistokseen jäljen, jota ei saa mitenkään puhdistettua? Vaikka paljaalla silmällä mitään ei aluksi huomaakaan.
  • Teoksiin kuuluu pitää hyvä etäisyys, vaikka kuinka tekisi mieli mennä lähelle tarkastelemaan. Esimerkiksi kompastuminen tai jopa aivastus voi olla taideteokselle paha juttu! Etäisyyden pitäminen on hyvä, jotta ei sattuisi vahinkoja.
  • Museossa kuljetaan rauhallisesti. Saa olla innoissaan, mutta pitää malttaa olla juoksematta. Tämä siitä syystä, että juostessa saattaa kaatua herkemmin ja näin vahingoittaa korvaamattomia kulttuuriaarteita.
  • Museossa ei suinkaan tarvitse olla hiljaa! Keskustelkaa taiteesta, debatoikaa, vaihtakaa mielipiteitä! Mutta pyydämme huomioimaan muut vierailijat, jotta kaikilla olisi mukava museokäynti.
  • Museossa saa tuntea. Jos naurattaa saa nauraa, ja jos itkettää niin sekin on ok!

Ja vielä viimeisenä:

Henkilökunnan ohjeita pitää seurata. He ovat tosi kivoja tyyppejä, eikä heitä tarvitse lainkaan jännittää. Henkilökunnalta voi kysyä kaiken näköistä, he tuntevat museon kuin omat taskunsa! Paikan päällä on myös keskusteluoppaita, jotka ovat paikalla juuri sitä varten, että heidän kanssaan voi keskustella – taiteesta tai jostain ihan muusta.

teamLab

30.8.2018–6.1.2019

Amos Rexin ensimmäisestä näyttelystä vastaa tokiolainen 500 hengen taiteilijaryhmä nimeltään teamLab. Kollektiiviin kuuluu visuaalisten taiteilijoiden lisäksi muun muassa koodaajia, muusikoita ja matemaatikoita.

Näyttely saattaa ensin tuntua hieman jännittävältä, mutta kun digitaaliseen maailmaan uppoutuu, voi alkaa huomaamaan yksityiskohtia… taide elää!

Jotkut teokset reagoivat siihen, miten vierailija itse liikkuu tilassa. Kuten esimerkiksi teoksessa Crows are Chased and the Chasing Crows are Destined to be Chased as well, Transcending Space. Onko tämä muuten pisin taideteoksen nimi, johon olette törmänneet? Kokeilkaa lukea ääneen, jos uskallatte!

Graffiti Nature -teoksessa voit itse vaikuttaa suoraan siihen, miltä taide näyttää. Teoksessa on piirustushuoneita, joissa voi värittää erilaisia hahmoja. Hahmot skannataan ja ne siirtyvät siten teokseen, jossa ne heräävät henkiin. Paikalla on henkilökuntaa auttamassa skannereiden kanssa.

Museosta voi lainata esitteen, josta löytyy tarkemmat teoskuvaukset.

Huom! teamLab -näyttelyssä on osittain pimeää ja se sisältää paljon liikkuvaa kuvaa ja outoja ääniä. Näyttely saattaa olla siksi hiukan pelottava pienimmille lapsille, muutoin sisällöltään se sopii kaiken ikäisille.

Lue lisää teamLab -näyttelystä

Kokoelmasali

30.08.2018 – 6.1.2018

Sigurd Frosterus -kokoelmasalissa on rauhallisempi tunnelma, mutta ei sentään tylsempi.
Esillä on paljon värikkäitä maalauksia, joista moni on tehty pointillistisella tyylillä. Pointillismi tarkoittaa sitä, että teos on maalattu kokonaan pilkuilla!

Maalausten äärellä on hauska pohtia, ovatko värit oikeita – onko maailma oikeasti sen värinen? Näyttely sisältää teoksia, jotka ovat tyyliltään enemmän tunnepohjaisia kuin realistisia. Eli jokin maisema tai tilanne on taiteilijan mielestä tuntunut näiltä väreiltä enemmän kuin näyttänyt. Löydättekö yhdessä esimerkkejä tästä?

Frosters -salista voi lainata pienen esitteen, josta löytyy lisätietoa kokoelmasta ja sen teoksista.

Kokoelmanäyttely löytyy aina Frosterus -salista, joka sijaitsee taidepajan vieressä. Lisätietoja kokoelmanäyttelystä täällä.

Varattavat palvelut

Jos olette tulossa museoon isommalla porukalla ja haluaisitte tutustua näyttelyihin pintaa syvemmältä, suosittelemme varaamaan opastetun kierroksen tai taidepajan. Amos Rex tarjoaa myös huikeita lastenjuhlia!

Meidän oppaamme eivät malta odottaa, että pääsevät toivottamaan teidät tervetulleiksi Amos Rexiin!

Varaa tästä