Amos Rex konstmuseum Helsinki Lasipalatsi 2023

Det är gratis inträde till Amos Rex måndagen den 13 maj kl. 11–20. Kom och upplev Amos Rex tre nya utställningar på samma gång! Gratisdagen erbjuds av vår huvudsamarbetspartner OP <3

OP Nylands representanter är på plats på museet under dagen – kom förbi och säg hej!

Under gratisdagen kan du se:

  • Så känns det, tillsvidare som är den första utställningen på Amos Rex som ger en bred presentation av museets samlingar genom en rad verk som talar till känslorna. Utställningen visar verk av mer än 70 konstnärer från 1960-talet fram till idag.
  • Josefina Nelimarkkas utställning The Cloud of Un/knowing (sv. O/vetandets moln) undersöker molnen och deras väsen som en del av vattnets kretslopp på jorden.
  • Kim Simonssons fyra stora Mossjättar, som tillfälligt har rotat sig på Glaspalatstorget och Bio Rexs terrass. Skulpturerna är konstnärens största verk hittills.
  • Upptäck den koloristiska konstsamlingen av arkitekt Sigurd Frosterus i Amos Rex permanenta samlingsutställning.

Under gratisdagen är Amos Rex öppet kl. 11–20. Observera att inträdet till museet stänger kl. 19.30.

Vänligen observera att två konstverk i Så känns det, tillsvidare -utställningen har begränsad kapacitet och är mycket populära. Keikens konstverk rymmer endast fyra personer och Hans Rosenströms Mikado endast en person åt gången, men lyckligtvis har vi över 100 andra konstverk i tre olika utställningar!

Välkommen, vi ses på museet!

Är du ägarkund i OP an­dels­ban­ken?

Andelsbankens ägarkunder får 20 procent rabatt på Amos Rex normalprissatta inträdesbiljetter under museets alla öppettider, köpta på plats och på nätet. Rabattkoden finns i OP-mobilen.