Söderlångviks konst- och personhistoriska museum är beläget i Dragsfjärd på sydvästra delen av Kimitoön. Huvudbyggnaden, som har restaurerats med stor pietet under två års tid och återfått sin glans från 1930-talet, har nu öppnat sina dörrar för allmänheten.

Inredningen i villan är övervägande klassisk, och möblerna är både antika och senare tillverkade stilmöbler. Från Söderlångviks fönster öppnar sig utsikten ut mot parken som Paul Olsson planerade vid slutet av 1930-talet och som nu omsorgsfullt har restaurerats.

Amos Anderson köpte Söderlångsvik gård 1927. Stockbyggnaden som fanns på platsen utvidgade han till en villa i italiensk stil på 1930-talet. Stället blev ett kärt sommarviste för honom, och det var också där han dog som 82-åring den 2 april 1961. Föreningen Konstsamfundet, som Amos Anderson grundade och som ärvde honom, äger idag ungefär 7 000 hektar mark, närmast skog och strandområden på Kimitoön och i Pargas.

I gårdens före detta ladugård fungerar Café Söderlångvik; det trivsamma caféet med sitt mångsidiga utbud är öppet för allmänheten. I caféet ordnas varje sommar en konstutställning som byts ut med ett års mellanrum. Det går också att köpa av gårdens egna produkter i caféet.

I Söderlångvik finns en av Finlands största äppelträdgårdar. Gården som är belägen i skärgårdsmiljö är också känd för sitt unika kulturlandskap och de skyddade, natursköna skogsområdena i Purunpää. Från Söderlångvik gård går tre utmärkta naturstigar som är av olika längd och av olika svårighetsgrad.