Maanala

2.4.–21.8.2022
Giovanni Battista Piranesi, Complex groups of interrelated ruined arches supporting beams and ropes, c. 1750, National Gallery of Denmark. Amos Rex
Giovanni Battista Piranesi, Complex groups of interrelated ruined arches supporting beams and ropes, c. 1750. National Gallery of Denmark.

Maanala voi olla arvoituksellinen, pelottava, houkutteleva, salaperäinen ja täynnä luonnonvaroja, joita me ihmiset tarvitsemme. Maan alla oleva maailma on keskeinen lukuisissa uskonnollisissa käsityksissä elämästä ja kuolemasta, ja se on tarjonnut kirjallisuudessa ja taiteessa runsaasti materiaalia myyttien, tarinoiden ja kuvien luomiseksi. Näyttely tuo esiin näitä teemoja ja kartoittamattomia maailmoja tutkitaan historiallisten- ja nykytaiteilijoiden teosten kautta.

Näyttelyssä on esillä yli sata teosta lähes kuudeltakymmeneltä taiteilijalta, jotka vievät meidät maankamarassa oleviin luoliin ja onteloihin, mytologisiin kuoleman valtakuntiin, kirjallisuuden kaninkoloihin ja jalkojemme alla olevan maan hyödyntämiseen.