Opettajille

Hei opettaja/ohjaaja! Tältä sivulta löydät Amos Rexin palvelut juuri sinun ryhmääsi varten: opastetut kierrokset, omatoimitehtävät vierailulle sekä taidepajakokonaisuudet. Lisätietoa saapumisesta museolle saat tältä sivulta.

Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua Amos Rexin kouluille tarkoitetulle postituslistalle, jonka kautta saat ensimmäisenä tietoa kouluille suunnatusta ohjelmasta ja opettajien infotilaisuuksista.* pakollinen kenttä


PS. Tavoitteenamme on kehittää Amos Rexistä loistava vierailukohde kouluryhmille, luoda elämyksiä oppilaille ja tukea opettajia työssään. Risuja ja ruusuja voi lähettää osoitteeseen: museum@amosrex.fi. Kiitos! <3

21.9.2022–26.2.2023
Hans Op de Beeck The quiet parade 2022 banner Amos Rex 2022 Mika Huisman

Hans Op de Beeck: Hiljainen paraati 21.9.2022–26.2.2023

Belgialainen taiteilija Hans Op de Beeck on tunnettu tilan haltuun ottavista installaatioista ja pysäytettyjä hetkiä kuvaavista veistoksista, mutta hän liikkuu monipuolisesti eri medioiden välillä. Nykyään hänen lähes kokonaan harmaan eri sävyistä koostuva tuotantonsa käsittää myös maalauksia, animaatioita, tekstejä, piirroksia, valokuvia, videoita, oopperaa, ja teatteria. Amos Rexiin luotu kokonaisuus Hiljainen paraati kutsuu katsojan pysähtymään arkisten hetkien ja elämän suurten kysymysten äärelle.

Hans Op de Beeck asuu ja työskentelee Brysselissä. Hänen teoksiaan on ollut laajasti esillä niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyissä ympäri maailman ja nyt ensi kertaa Suomessa.

Tutustu näyttelyyn

Museon säännöt

Museon säännöt ovat olemassa sekä taideteoksia että kävijöitä varten. Taidemuseoiden tehtävänä on esittää arvokkaita teoksia ihmisten iloksi tavalla, joka varmistaa niiden säilymisen myös tulevaisuutta varten!

 • Näyttelytiloihin ei saa viedä juomia tai reppuja, eikä isoja laukkuja.
  Jos teosten päälle läiskyy tippakin nestettä, ne voivat mennä pilalle. Isot laukut ja reput taas saattavat vahingossa osuessaan naarmuttaa teosta.
 • Kuvia saa mielellään ottaa, mutta ilman salamaa.
  Teokset ovat valoherkkiä, esimerkiksi piirustukset ja maalaukset haalistuvat valossa.
 • Teoksiin ei saa koskea, ellei toisin mainita.
  Ne saattavat vaurioitua ja likaantua, tai liikkua pois alkuperäiseltä paikaltaan.
 • Huomioittehan muut ryhmät vierailun aikana.
  Jos vierailette ilman opasta, annattehan opastetuille ryhmille etuajo-oikeutta näyttelytiloissa.
 • Opettaja on vastuussa ryhmästä koko vierailun ajan.

Muuta

 • Muutamassa säilytyslokerossa on pistorasia, jossa voi ladata kännykkää.
 • Museossa ei ikävä kyllä ole erillistä tilaa eväiden syöntiin. Jos sää suo, suosittelemme evästaukoa museon sisäpihan kummuilla! Museon vieressä on myös kahviloita.

Ryhmät

Huo­maat­han tämän

Hiljainen paraati -näyttely koostuu kapeista poluista, josta syystä näyttelyssä ei valitettavasti voi vierailla ryhmänä (koskee myös aikuisryhmiä).

Taidepajat ovat saatavilla kaikenikäisille koululaisille. Introt ovat saatavilla ainoastaan lukiolaisille/toisen asteen opiskelijoille, sillä niiden jälkeen osallistujat kiertävät näyttelyä itsenäisesti. Ala- ja yläkoulujen oppilaiden tulee vierailla näyttelyssä opettajan valvomana, mikä ei ole mahdollista Hans Op de Beeckin näyttelyn kapeilla poluilla.

Taidepaja

Erilaiset värit, sekä niiden puuttuminen tai muuten epätyypillinen käyttäytyminen, vaikuttavat ihmisen tunnetilaan ja kokemukseen ympäristöstä monin tavoin. Kierroksella tutkitaan näitä vaikutuksia taiteen äärellä, erilaisten tehtävien avulla. Taidepajan tehtävät sopivat kaikenlaisille osallistujille: lapsille ja aikuisille, taidetta vieroksuville sekä sitä rakastaville.

Taidepaja pidetään Studio Rex -taidepajatilassa ja Sigurd Frosterus -kokoelmasalissa. Lisäksi opas vie teidät lyhyelle kävelyretkelle Hiljainen paraati -näyttelyn puistomaisille poluille.

Kesto n. 1 h
Kielet suomi, ruotsi, englanti (tiedusteltaessa venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko max 15 oppilasta 
Hinta 60€ / ei varattavissa viikonloppuisin
Huom. Amos Rex on kiinni tiistaisin. Museo aukeaa aina klo 11.00.

 

Intro

Hiljainen paraati -näyttelyssä kuljetaan oppaan sijaan oman intuition johtamana. Intro on lyhyt opastus ennen näyttelyyn sisään astumista, jossa kerrotaan taustaa taiteilijasta ja hänen teoksistaan. Intro antaa eväitä näyttelyn kokemiseen, ja lopuksi opas lähettää osallistujat kiertämään näyttelyä itsenäisesti. Introa ei pidetä näyttelytiloissa, sillä näyttelyssä ei voi liikkua ryhmänä.

Introa tarjotaan ainoastaan lukiolaisille/toisen asteen opiskelijoille, koska intron jälkeen lähdetään kiertämään näyttelyssä itsenäisesti ilman opettajaa.

Kesto ca. 20 minuuttia
Kielet suomi, ruotsi, englanti (tiedusteltaessa venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko enintään 15 oppilasta / opas ja 1 aikuinen/15 oppilasta
Hinta 30 € (vain arkipäivinä)
Huom. Amos Rex on kiinni tiistaisin. Museo aukeaa aina klo 11.00.

 

Hans Op de Beeck, The Horseman, 2020. Kuva: Studio Hans Op de Beeck.

Ota yhteyttä opas­va­rauk­seen

Opasvarauksen tavoitat:
puh. 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
opasvaraus@amosrex.fi