Opettajille

 

Hei opettaja/ohjaaja! Tältä sivulta löydät Amos Rexin palvelut juuri sinun ryhmääsi varten: opastetut kierrokset, omatoimitehtävät vierailulle sekä taidepajakokonaisuudet. Lisätietoa saapumisesta museolle saat tältä sivulta.

Järjestämme opettajille suunnattuja infotilaisuuksia 1–3 kertaa vuodessa. Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua Amos Rexin kouluille tarkoitetulle postituslistalle.
* pakollinen kenttä


Tervetuloa Amos Rexiin!

PS. Tavoitteenamme on kehittää Amos Rexistä loistava vierailukohde kouluryhmille, luoda elämyksiä oppilaille ja tukea opettajia työssään. Risuja ja ruusuja voi lähettää osoitteeseen: museum@amosrex.fi. Kiitos! <3

Blick 12.5.–22.8.2021

20210/05 AMOS REX, Raija Malka & Kaija Saariaho, Helsinki

Blick 12.5.–22.8.2021

Blick on kuvataiteilija Raija Malkan ja säveltäjä Kaija Saariahon yhteinen näyttely ja kokonaistaideteos, joka on yhtä aikaa maalauksellinen, tilallinen ja musiikillinen. Blickissä katsoja astuu suoraan taideteokseen, joka houkuttelee viipymään ja johon vierailija voi osallistua. Näyttelyn nimi Blick (katse) viittaa kuvataiteilija Wassily Kandinskyn 1912 julkaistuun runoon, joka sisältyy Kaija Saariahon näyttelyssä kuultavaan musiikkiin.

Blickin lähtökohta on Kaija Saariahon vuonna 1988 valmistunut teos Stilleben, jota on täydennetty ja muokattu näyttelyä varten. Soittimien ja laulun lisäksi teos koostuu eri kielillä luetuista teksteistä sekä ihmisten väliseen kommunikointiin ja matkantekoon liittyvistä kulkuvälineiden, asemien ja puhelinvastaajien äänistä. Haikean teoksen teemoja ovat välimatkat ja nostalginen kaipaus.

Blickissä Raija Malka on ottanut käyttöönsä eri aiheita 40 vuoden tuotannostaan ja luonut niistä rakentaen kokonaisuuden, ison tilateoksen. Viidestä osasta – Utopie, Warten, Menschen, Blick ja Kiosk – rakentuvan teoksen tärkein elementti on väri. Rakenteissaan hän käyttää puhtaan yksivärisiä ja tasaisia väripintoja, joissa ei ole kiinnekohtaa katseelle, vaan ovat pikemmin valoa.

Stu­dio­näyt­te­ly: Between us 12.5.–5.9.2021

Between us Studio Rex Amos Rex Sergio Urbina 2021

Stu­dio­näyt­te­ly: Between us 12.5.–5.9.2021

Amos Rex antoi Karoliina Hellbergille, Tero Kuituselle ja Raimo Saariselle vapaat kädet luoda uutta taidetta varsinaisen näyttelysalin ulkopuolelle. Between us -studionäyttelyssä on kuusi installaatiota, jotka on luotu varta vasten Amos Rexiin ja Bio Rexiin. Teokset vievät meidät aiheiden, kuten kiireisen kulutuskulttuurin, ihmisen jälkeisen luonnon valtaaman maailman sekä rinnakkaistodellisuuksien äärelle.

Between usin teokset keskustelevat ympäröivän arkkitehtuurin kanssa ja muistavat museon tilojen historiaa ja tarinoita. Museon ja Lasipalatsin ajalliset kerrostumat sekä tunnelmanvaihdokset ovat innoittaneet Hellbergiä, Kuitusta ja Saarista luomaan teoksia, jotka ottavat tilan omakseen, kasvavat siitä ja sen ympärille. Teokset sijaitsevat maan alla museon Studio Rex -tilassa ja 1930-luvun funktionaalisessa Bio Rexissä.

Näyttelyn nimi Between us (Meidän kesken) viittaa taiteilijan ja teoksen sekä katsojan ja teoksen väliseen kohtaamiseen.

”Teimme omat itsenäiset kokonaisuutemme näyttelyyn, mutta prosessiin on olennaisesti kuulunut vuorovaikutus keskenämme sekä teoksista keskustelu – silläkin tapaa Between us on hyvin kuvaava nimi näyttelylle. Kun näimme tulevan näyttelymme tilat ensimmäistä kertaa, tiesimme kaikki vaistonvaraisesti, minne tilassa sijoittaisimme teoksemme ja niiden välinen harmonia syntyi kuin itsestään,” Karoliina Hellberg, Tero Kuitunen ja Raimo Saarinen kertovat.

Ryhmävierailut

Ryhmien omatoimivierailut eivät ole toistaiseksi mahdollisia, koronavirustilanteesta johtuen.
Tutustu etäopastuksiin täällä!