Opettajille

 

Hei opettaja/ohjaaja! Tältä sivulta löydät Amos Rexin palvelut juuri sinun ryhmääsi varten: opastetut kierrokset, omatoimitehtävät vierailulle sekä taidepajakokonaisuudet. Lisätietoa saapumisesta museolle saat tältä sivulta.

Järjestämme opettajille suunnattuja infotilaisuuksia 1–3 kertaa vuodessa. Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua Amos Rexin kouluille tarkoitetulle postituslistalle.
* pakollinen kenttä


Tervetuloa Amos Rexiin!

PS. Tavoitteenamme on kehittää Amos Rexistä loistava vierailukohde kouluryhmille, luoda elämyksiä oppilaille ja tukea opettajia työssään. Risuja ja ruusuja voi lähettää osoitteeseen: museum@amosrex.fi. Kiitos! <3

Egyptin loisto

Egyptin loisto -näyttely vie aikamatkalle tuhansien vuosien taa, muinaisen Egyptin ihmeelliseen maailmaan.

Näyttely on jaettu kymmeneen osioon, joiden kautta voitte ryhmänne kanssa tutustua muinaisegyptiläiseen arkeen ja juhlaan, jumaliin ja niiden palvontaan, elämään ja kuolemanjälkeiseen elämään.

Näyttelyn esineet ovat Museo Egiziosta, Italiasta. Kaikki esineet ovat aitoja, ne ovat olleet käytössä muinaisegyptiläisissä kodeissa ja pyhissä rituaaleissa. Näyttelyssä on myös esillä oikeita eläin- ja ihmismuumioita, eli vainajia. Käythän ryhmäsi kanssa tästä keskustelua ennakkoon, jotta hauraita esineitä ja muumioita kohdellaan vierailun aikana kunnioittavasti.

Muumiot ja kuolemaa käsittelevät näyttelyalueet ovat merkattu karttaan, ne voi halutessaan myös ohittaa. Keskusteluoppaamme auttavat mielellään paikan päällä!

Lue lisää näyttelystä

 

Kaverikirja

Voit vaeltaa näyttelyssä apunasi museomme keskusteluoppaat sekä pieni museokaverikirja nimeltä Muinaiset egyptiläiset ystäväni, jonka hahmot kertovat näyttelystä sekä lapsille että aikuisille. Kaverikirja kuuluu pääsylipun hintaan, voit ottaa sen mukaasi tai jättää meille kierrätykseen.

Virtuaalinen hautakammio

Egyptin loisto -näyttelyssä voit vierailla AR-tekniikalla toteutetussa virtuaalisessa hautakammiossa. Pääset tutustumaan egyptiläiseen hautaan myös missä ja milloin tahansa näyttelyn ulkopuolella ilmaisen Arilyn-sovelluksen avulla. Lisätyn todellisuuden tekniikalla luotu hauta pohjautuu muinaisessa Nekhenin kaupungissa Ylä-Egyptissä, nykyisen El Kabin alueella, sijainneeseen Paherin hautaan.

Opastukset

Etä­opas­tus

Koe ryhmäsi kanssa pieni pala muinaista Egyptiä – oman luokkahuoneen tietokoneelta! 

Etäopastuksella syvennytään tarinoiden, tunnelmien ja taustojen kautta Egyptin loisto -näyttelyyn. Opastus sisältää aisteja herättäviä mielikuvaharjoituksia ja virkistäviä tehtäviä. Näyttelyyn tutustutaan kuva- ja videoesityksen avulla. Opastuksella esineitä voi tarkastella lähempää, kun mikä museovierailulla on mahdollista! Pääset kuulemaan muun muassa muinaisen Egyptin jumalista ja faraoista, kurkkaamaan kissamuumion sisälle sekä näyttelyn kulisseihin! Opastuksen aikana voit kysyä kysymyksiä.

 

Kesto n. 45 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti (venäjä, viro, ranska, saksa, italia, espanja, japani)
Ryhmäkoko ja hinta 50€ / luokka
Lisätietoa Etäopastus toteutetaan Zoom-alustalla. Tietokoneella osallistuttaessa Zoomia ei tarvitse ladata vaan opastukseen voi liittyä selaimen kautta. Älypuhelimella tai tabletilla osallistumista varten kannattaa ladata ilmainen Zoom-sovellus valmiiksi laitteellesi. Etäopastusta ei saa taltioida.

 

 

Opastettu kierros

Tervetuloa aikamatkalle Egyptin loisto -näyttelyyn! Oppaan johdolla ryhmä pääsee tutustumaan jumalien ja faraoiden lisäksi hieman erikoisiinkin muinaisiin hahmoihin. Tutkimme yhdessä, millaista muinaisegyptiläisten arki oli? Entä mitä uskomuksia kuului kuolemanjälkeiseen elämään? Milloin tämä kaikki kiehtova tapahtui, ja kuinka pitkästä ajanjaksosta on oikein kyse?

Kierros sopii erinomaisesti kaiken ikäisille. Opas avaa näyttelyä tarinallisuuden kautta, ja tekee tästä muinaisesta kulttuurista helposti lähestyttävän.

Kesto n. 45 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti (venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko 10 hlö / opas
Hinta 50 € (vain arkisin)

 

Varaa tästä!

Taidepajat

Muinaisen Egyptin uskon mukaan, taivaalla asuu tähtipeitteinen ja suojelevainen jumalatar Nut. Iltaisin Nut nielaisee auringon, ja aamuisin synnyttää sen uudestaan. Näin päivä vaihtuu yöhön, ja yö taas päivään.

Egyptin loisto -näyttelyn taidepajassa haetaan inspiraatiota muinaisegyptiläisistä tarinoista, hahmoista ja uskomuksista, ja luodaan oma nykyaikainen suojelusamuletti. Amuletin voi kantaa museosta mukaan omaan kotiisi tai antaa sen jollekin tärkeälle henkilölle. Taidepajaohjaaja kannustaa osallistujia tutkimaan ja pohtimaan muinaisia jumalia ja demoneja, elämänkatsomusta ja myyttejä. Mikä tuntuu täysin vieraalta? Entä missä löytyykin jotain tuttua ja samaistuttavaa? Mitä voi itse ammentaa muinaisten egyptiläisten ajattelutavoista?

Taidepaja sopii kaikenikäisille, sisältö räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaan. Paja koostuu taidepajatyöskentelystä sekä opastetusta kierroksesta näyttelyssä.

Tervetuloa mukaan maagiselle matkalle!

Kesto n. 90 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko 10 hlö / opas
Hinta 70 € (vain arkisin)

 

Varaa tästä!

Omatoimivierailu

Ryhmien omatoimivierailut eivät ole toistaiseksi mahdollisia, koronavirustilanteesta johtuen.

Tehtäväpankki

paikan päällä

Egyptin loisto -näyttelyvihko on ystäväkirja, jossa kymmenen hahmoa kertoo kukin omasta näyttelyosiostaan. Löydättekö kaikki hahmot näyttelyssä? Entä muut esineet, jotka mainitaan vihkossa?

Ystävähahmot kannustavat myös pieniin tehtäviin paikan päällä. Voitte kulkea näyttelyssä heidän reittiään ja tehdä ystävien vinkkaamia tehtäviä. Vierailun päätteeksi voitte täyttää oma kaverisivun vihkon lopussa.

Näyttelyvihkoja saa ilmaiseksi paikan päällä.

ennen vierailua ja paikan päällä

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen muinaisesta Egyptistä? Kirjoittakaa ylös mahdollisimman monta asia, ja keskustelkaa siitä, mitä mielikuvia teillä heräsi ja mitä kaikkea tiedätte jo entuudestaan.

Tässä muutamia kysymyksiä pohdittavaksi: Miten pyramideja rakennettiin? Miksi ihmisiä muumioitiin? Entä eläimiä? Miten hieroglyfejä luettiin? Mitkä tai ketkä olivat jumalia? Kuinka kauan sitten muinainen Egypti oli? Mitä olivat faraot? Älkää käyttäkö Googlea, vaan keksikää omia teorioita hatusta, jos ette tiedä.

Ottakaa laatimanne lista mukaan näyttelyyn. Verratkaa listaamianne asioita näyttelyn esineisiin, ja etsikää niistä tietoa paikan päältä. Voitte myös hyödyntää keskusteluoppaita.

P.S. Tässä tehtävässä pääasiassa ei ole kuinka monta asiaa keksitte tai saitte oikein, vaan tiedon etsiminen ja mielikuvitus. Kun tulee muinaisen Egyptin tutkimiseen, nämä ovat siihen parhaat työkalut.

ennen vierailua / vierailun jälkeen

Alkulämmittelynä tai näyttelyn inspiroimana, kirjoittakaa oma teksti käyttäen pelkästään nykyaikaisia hieroglyfeja: emojeja. Lukekaa toistenne tekstejä. Onko se mahdollista? Miten kirjoittaisitte oman nimenne hymiöillä? Ovatko emojit tulevaisuuden kieli?

Lisätehtävä: piirtäkää omat hieroglyfit. Tyyli täysin vapaa! Opettakaa niitä luokkakavereillenne.