Opettajille

 

Hei opettaja/ohjaaja! Tältä sivulta löydät Amos Rexin palvelut juuri sinun ryhmääsi varten: opastetut kierrokset, omatoimitehtävät vierailulle sekä taidepajakokonaisuudet. Lisätietoa saapumisesta museolle saat tältä sivulta.

Järjestämme opettajille suunnattuja infotilaisuuksia 1–3 kertaa vuodessa. Alla olevalla lomakkeella voit ilmoittautua Amos Rexin kouluille tarkoitetulle postituslistalle.
* pakollinen kenttä


Tervetuloa Amos Rexiin!

PS. Tavoitteenamme on kehittää Amos Rexistä loistava vierailukohde kouluryhmille, luoda elämyksiä oppilaille ja tukea opettajia työssään. Risuja ja ruusuja voi lähettää osoitteeseen: museum@amosrex.fi. Kiitos! <3

Egyptin loisto

Egyptin loisto -näyttely vie aikamatkalle tuhansien vuosien taa, muinaisen Egyptin ihmeelliseen maailmaan.

Näyttely on jaettu kymmeneen osioon, joiden kautta voitte ryhmänne kanssa tutustua muinaisegyptiläiseen arkeen ja juhlaan, jumaliin ja niiden palvontaan, elämään ja kuolemanjälkeiseen elämään.

Näyttelyn esineet ovat Museo Egiziosta, Italiasta. Kaikki esineet ovat aitoja, ne ovat olleet käytössä muinaisegyptiläisissä kodeissa ja pyhissä rituaaleissa. Näyttelyssä on myös esillä oikeita eläin- ja ihmismuumioita, eli vainajia. Käythän ryhmäsi kanssa tästä keskustelua ennakkoon, jotta hauraita esineitä ja muumioita kohdellaan vierailun aikana kunnioittavasti.

Muumiot ja kuolemaa käsittelevät näyttelyalueet ovat merkattu karttaan, ne voi halutessaan myös ohittaa. Keskusteluoppaamme auttavat mielellään paikan päällä!

Haluatko vierailla museossa isomman oppilasryhmän kanssa? Museon aukioloaikoina ryhmäkoko on rajoitettu 10 henkilöön, mutta tarjoamme koululaisryhmille mahdollisuuden vierailla näyttelyssä ennen museon aukeamista, keskiviikko- ja torstaiaamuisin klo 9–11. HUOM! Aikoja on rajoitetusti tarjolla, ota yhteyttä Amos Rexin opasvaraukseen, jos haluat lisätietoja.

Kaverikirja

Voit vaeltaa näyttelyssä apunasi museomme keskusteluoppaat sekä pieni museokaverikirja nimeltä Muinaiset egyptiläiset ystäväni, jonka hahmot kertovat näyttelystä sekä lapsille että aikuisille. Kaverikirja kuuluu pääsylipun hintaan, voit ottaa sen mukaasi tai jättää meille kierrätykseen.

Virtuaalinen hautakammio

Egyptin loisto -näyttelyssä voit vierailla AR-tekniikalla toteutetussa virtuaalisessa hautakammiossa. Pääset tutustumaan egyptiläiseen hautaan myös missä ja milloin tahansa näyttelyn ulkopuolella ilmaisen Arilyn-sovelluksen avulla. Lisätyn todellisuuden tekniikalla luotu hauta pohjautuu muinaisessa Nekhenin kaupungissa Ylä-Egyptissä, nykyisen El Kabin alueella, sijainneeseen Paherin hautaan.

Lue lisää näyttelystä

Opastukset

Opastettu kierros

Tervetuloa aikamatkalle Egyptin loisto -näyttelyyn! Oppaan johdolla ryhmä pääsee tutustumaan jumalien ja faraoiden lisäksi hieman erikoisiinkin muinaisiin hahmoihin. Tutkimme yhdessä, millaista muinaisegyptiläisten arki oli? Entä mitä uskomuksia kuului kuolemanjälkeiseen elämään? Milloin tämä kaikki kiehtova tapahtui, ja kuinka pitkästä ajanjaksosta on oikein kyse?

Kierros sopii erinomaisesti kaiken ikäisille. Opas avaa näyttelyä tarinallisuuden kautta, ja tekee tästä muinaisesta kulttuurista helposti lähestyttävän.

Kesto n. 45 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti (venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko 10 hlö / opas, suuremmat ryhmät mahdollisia ke ja to aamuisin
Hinta 50 € (vain arkisin)

 

Varaa

Intro

Muinainen Egypti on täynnä jumalia, mystisiä esineitä ja monimuotoisia uskomuksia. Intro-opastuksen kesto on noin 20 minuuttia, jonka aikana opas antaa eväitä Egyptin loisto -näyttelyssä vierailuun pähkinänkuoressa. Miten lähteä liikkeelle, mihin voi kiinnittää huomiota, mihin kannattaa varata aikaa? Intron jälkeen ryhmä voi vapaasti kiertää näyttelyä, ja hyödyntää paikalla olevia keskusteluoppaita.

Kesto n. 20 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti (venäjä, ranska, saksa, espanja, japani)
Ryhmäkoko 10 hlö / opas, suuremmat ryhmät mahdollisia ke ja to aamuisin
Hinta 30 € (vain arkisin)

 

Varaa

Taidepajat

Muinaisen Egyptin uskon mukaan, taivaalla asuu tähtipeitteinen ja suojelevainen jumalatar Nut. Iltaisin Nut nielaisee auringon, ja aamuisin synnyttää sen uudestaan. Näin päivä vaihtuu yöhön, ja yö taas päivään.

Egyptin loisto -näyttelyn taidepajassa haetaan inspiraatiota muinaisegyptiläisistä tarinoista, hahmoista ja uskomuksista, ja luodaan oma nykyaikainen suojelusamuletti. Amuletin voi kantaa museosta mukaan omaan kotiisi tai antaa sen jollekin tärkeälle henkilölle. Taidepajaohjaaja kannustaa osallistujia tutkimaan ja pohtimaan muinaisia jumalia ja demoneja, elämänkatsomusta ja myyttejä. Mikä tuntuu täysin vieraalta? Entä missä löytyykin jotain tuttua ja samaistuttavaa? Mitä voi itse ammentaa muinaisten egyptiläisten ajattelutavoista?

Taidepaja sopii kaikenikäisille, sisältö räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaan. Paja koostuu taidepajatyöskentelystä sekä opastetusta kierroksesta näyttelyssä.

Tervetuloa mukaan maagiselle matkalle!

Kesto n. 90 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko 10 hlö / opas, suuremmat ryhmät mahdollisia ke ja to aamuisin
Hinta 70 € (vain arkisin)

 

Varaa vierailu

Omatoimivierailu

Pyydämme kaikkia ryhmiä varaamaan vierailunsa etukäteen. Se onnistuu helposti meidän verkkolomakkeen kautta, tai soittamalla opasvaraukseen. Opasvarauspuhelin on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 13–16, puh. 09 6844 4633.

Koululaiset ja heidän opettajansa/ohjaajansa, toisen asteen kouluihin saakka, pääsevät aina ilmaiseksi museoon.

Jos sinulla on voimassaoleva ryhmävaraus, olet tervetullut suunnittelemaan vierailua ilmaiseksi. Silloin saat lipun alakerran ryhmäpisteen kassalta, kertomalla joko vierailun ajankohdan tai varausnumeron.

Varaa omatoimivierailu

Tehtäväpankki

paikan päällä

Egyptin loisto -näyttelyvihko on ystäväkirja, jossa kymmenen hahmoa kertoo kukin omasta näyttelyosiostaan. Löydättekö kaikki hahmot näyttelyssä? Entä muut esineet, jotka mainitaan vihkossa?

Ystävähahmot kannustavat myös pieniin tehtäviin paikan päällä. Voitte kulkea näyttelyssä heidän reittiään ja tehdä ystävien vinkkaamia tehtäviä. Vierailun päätteeksi voitte täyttää oma kaverisivun vihkon lopussa.

Näyttelyvihkoja saa ilmaiseksi paikan päällä.

ennen vierailua ja paikan päällä

Mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen muinaisesta Egyptistä? Kirjoittakaa ylös mahdollisimman monta asia, ja keskustelkaa siitä, mitä mielikuvia teillä heräsi ja mitä kaikkea tiedätte jo entuudestaan.

Tässä muutamia kysymyksiä pohdittavaksi: Miten pyramideja rakennettiin? Miksi ihmisiä muumioitiin? Entä eläimiä? Miten hieroglyfejä luettiin? Mitkä tai ketkä olivat jumalia? Kuinka kauan sitten muinainen Egypti oli? Mitä olivat faraot? Älkää käyttäkö Googlea, vaan keksikää omia teorioita hatusta, jos ette tiedä.

Ottakaa laatimanne lista mukaan näyttelyyn. Verratkaa listaamianne asioita näyttelyn esineisiin, ja etsikää niistä tietoa paikan päältä. Voitte myös hyödyntää keskusteluoppaita.

P.S. Tässä tehtävässä pääasiassa ei ole kuinka monta asiaa keksitte tai saitte oikein, vaan tiedon etsiminen ja mielikuvitus. Kun tulee muinaisen Egyptin tutkimiseen, nämä ovat siihen parhaat työkalut.

ennen vierailua / vierailun jälkeen

Alkulämmittelynä tai näyttelyn inspiroimana, kirjoittakaa oma teksti käyttäen pelkästään nykyaikaisia hieroglyfeja: emojeja. Lukekaa toistenne tekstejä. Onko se mahdollista? Miten kirjoittaisitte oman nimenne hymiöillä? Ovatko emojit tulevaisuuden kieli?

Lisätehtävä: piirtäkää omat hieroglyfit. Tyyli täysin vapaa! Opettakaa niitä luokkakavereillenne.