Med Oasen vill Amos Rex ägare Föreningen Konstsamfundet som fyller 80 år ge människorna en grönskande träffpunkt mitt i staden och skapa tilltro till framtiden. Oasen är Konstsamfundets hälsning till hela Helsingfors stad och alla dess människor.

Oasen består av åttio trästommar fyllda med över trettio olika örter, ätliga blommor och grönsaker. I växttornen växter bl.a. violer, chilifrukter, tomater, jordgubbar, persilja, salvia, lavendel, mynta och unga äppelträd. När oasen monteras ner återvinns alla växter och allt byggnadsmaterial. Oasen är planerad av konstmuseet Amos Rex arkitekt Asmo Jaaksi.

Parallellt med Oasen fortsätter de unga konstnärernas utställning Generation 2020. Oasen pågår under tiden 1.8–6.9.

Guidningar

Boka en guidning i Oasen

En rundtur i stadsnaturen

Guidningen i Oasen tar er till växterna och naturen i en stadsmiljö. Nu blottar Glaspalatsets torg sitt gröna hjärta i Helsingfors centrum.

Under guidningen får du bekanta dig med gröninstallationen Oasen som breder ut sig över torget på ett multisensoriskt sätt, också genom doft- och smakupplevelser.

Många saknar grönska i sin vardag. Också Glaspalatset som i sin tid på 1930-talet hade en oas i formen av en vintertädgård. Vilka grönvisioner härskade då?

Turen kan skräddarsys enligt gruppens önskemål, t.ex. med betoning på arkitektur – eller konst, och den kan kombineras med ett utställningbesök om ni så vill. Se priser för inträde till utställningen.

Guidningar i Oasen erbjuds 1.8–6.9.2020. Rutten och betoningarna varierar enligt dagens situation.

 

Längd c. 45 min.
Språk finska, svenska, engelska
Gruppstorlek max. 15 personer/guide
Pris 90 € (lördagar 90€ och söndagar 150 €)

 
Erbjuds också som en 20 minuters introduktion 50€.