Keitaan myötä 80 vuotta täyttävä Amos Rexin omistaja Konstsamfundet haluaa tuoda ihmisille vehreän kohtaamispaikan keskelle kaupunkia ja luoda uskoa tulevaisuuteen. Keidas on Konstsamfundetin tervehdys koko Helsingin kaupungille ja kaikille sen ihmisille.

Keidas koostuu kahdeksastakymmenestä puisesta kehikosta, jotka on täytetty yli kolmellakymmenellä eri yrtillä, syötävällä kukalla ja vihanneksella. Kasvitorneissa kasvaa mm. orvokkeja, chilejä, tomaatteja, mansikoita, persiljaa, salviaa, laventelia, minttua ja nuoria omenapuita. Keitaan päättyessä kaikki kasvit ja rakennusmateriaalit käytetään hyödyksi. Keitaan on suunnitellut taidemuseo Amos Rexin arkkitehti Asmo Jaaksi.

Samanaikaisesti Keitaan kanssa jatkuu nuorten taiteilijoiden Generation 2020 -näyttely. Keidas on esillä 1.8.–6.9.2020.

Opastus

Varaa Keidas-opastus

Kierros kaupunkiluonnossa

Keidas-opastuksella lähdetään kierrokselle kasvien ja luonnon lomaan kaupunkitilaan. Helsingin ytimeen ei kenties tule ensimmäisenä mieleen hakeutua kasvien pariin, mutta Lasipalatsin aukio paljastaa nyt vihreän sydämensä.

Museon aukiolle levittäytyvä Keidas-viherinstallaatio tulee opastuksen aikana tutuksi moniaistisesti, myös haistellen ja maistellen. Moni kaipaa vehreyttä arjen keskelle. Myös 1930-luvun Lasipalatsissa oli keidas, talvipuutarhan muodossa. Millaisia vihervisioita tuolloin oli vallalla?

Kierros on sovitettavissa ryhmän toiveiden mukaan, esimerkiksi arkkitehtuuri- tai taidepainotteiseksi, ja se voidaan halutessanne yhdistää näyttelykäyntiin. Sisäänpääsyt näyttelyyn.

Keidas-opastuksia on tarjolla 1.8.–6.9.2020. Kierroksen reitti ja kohteet vaihtelevat päivän tilanteen mukaan.

Kesto n. 45 min
Kielet suomi, ruotsi, englanti
Ryhmäkoko Enintään 15 henkilöä / opas
Hinta 90 € (lauantaisin 90 € ja pyhänä 150 €)

 

Saatavilla myös lyhyempänä 20 minuutin introna 50€.