På Amos Rex har vi många roliga saker som ni kan göra och se tillsammans på sportlovsveckan! Vi har sammanställt de bästa tipsen för barn på den här sidan.

Generation 2020 är en konstutställning för barn och unga vuxna, där man kan uppleva målningar, dansföreställningar, skulpturer, videor och mycket däromkring! Besök sidan Barnens Amos Rex när du planerar ett museumbesök med barn. Sidan har all information du kan behöva för ert besök.

Sportlovsveckans uppgifter

Bekanta dig med utställningen med roliga aktiviteter!

Ni kan göra konstuppgifter tillsammans i utställningen Generation 2020. Ni får fördjupa er med unga konstnärernas utställning med hjälp av uppgifterna. Se alla uppgifter genom att trycka på knappen nedan eller fråga personalen om en liten uppgiftsbok innan du går in i utställningen.

 

 

Följ med på barnens rutt

Ta barnens rutt!

Ni kan se utställningen tillsammans genom att följa barnens rutt! Kan ni hitta alla konstverk markerade längs vägen? Ni kan följa kartan på en egen enhet eller få en pappersversion från museets personal.

OBS: Utställningen innehåller verk som är olämpliga för barn. De mest utmanande verken har markerats på utställningskartan (som ges till alla besökare vid ingången), och placerats i utställningens hörn. Våra diskussionsguider hjälper också gärna om du har några frågor!

Ta Ou med dig

Låna en Ou som du kan krama!

Det här är Ou. Ou tycker om barn, för många gånger förstår barnen hen bättre än vad vuxna gör. Ou har nämligen lite svårt att kontrollera sina känslor och har dessutom massor av energi.

Om det känns spännande, kan du i garderoben be att få låna en Ou som du kan krama. Ou bor på Amos Rex och är van vid lite speciellare konst. Tillsammans kan ni fundera över olika känslor vid konsten. Och om något känns för spännande kan du krama och smeka Ou (den tycker om det), men inte kasta den. Du kan också viska vad du tänker – ibland hjälper det mot spänningen att bara säga det högt!