Märk väl att det forntida Egypten omfattar en väldigt lång tidsperiod, många olika historiska tolkningar och miljontals intressanta detaljer. Våra guider är specieliserade på just den berättelse som utställningen på Amos Rex presenterar.

Psst… Lärare, titta hit istället!

Di­stans­guid­ning  

Upplev ett litet stycke av det forna Egypten genom din egen skärm – var du än befinner dig!

Under distansguidningen fördjupar vi oss med hjälp av berättelser, stämningar och bakgrundsinformation i utställningen Egyptens prakt. Vi besöker inte utställningen under guidningen, utan bekantar oss med den med hjälp av en bild- och videopresentation. Nu kan du studera föremålen på mycket närmare håll än det är möjligt i utställningen! Du kommer att få höra om bland annat det forna Egyptens gudar och faraoner, och vi kikar också in i en kattmumie och bakom utställningens kulisser. Distansguidningen är en härlig paus i vardagen, eftersom den innehåller både sinnesövningar och stimulerande uppgifter. Du kan ställa frågor under guidningen.

Längd c. 45 min.
Språk finska, svenska, engelska (ryska, estniska, franska, italienska, tyska, spanska, japanska)
Gruppstorlek och pris 1-35 pers.: 90 € / 35–70 pers.: 180 € / 70–100 pers.: 270 € (endast vardagar)
Mer information Distansguidningen genomförs via Zoom. Då du deltar med dator behöver du inte ladda ner Zoom, utan du kan öppna guidningen i din webbläsare. Om du använder en smart enhet för att delta ska du ladda ner Zoom applikationen i förväg. Det är förbjudet att spela in distansguidningen.