Julia Masalin: Juhlat. Generation 2020.

Förskole- & nybörjarundervisning & 8-år och under

Förskole- & nybörjarundervisning & 8-år och under

Ous konstrunda

Språk: svenska, finska, engelska

Välkommen på barnens egen konstrunda! Denna guidning är särskilt lämplig för alla under 8 år (tillsammans med någon som kan läsa). Ni kan också följa turen genom att lyssna!

Ous konstrunda

Åk 3–9 & andra stadiet

Åk 3–9 & andra stadiet

Guidningar på Instagram

Språk: svenska, finska, engelska, spanska, italienska, franska, tyska, ryska, japanska

Du kan se på guidade visningar av Generation 2020-utställningen på Amos Rex Instagram TV. Guidningarna är cirka 10–15 minuter långa, och det finns flera språkversioner: finska, svenska, engelska, franska, spanska, japanska och tyska. I kommentarfältet under videon kan tittarna kommentera verken och ställa frågor. Precis som på ett vanligt museibesök. Vi svarar regelbundet på frågorna.

Vi meddelar på våra kanaler när Instagram Live-sändningar äger rum. Dessa turer kan följas i realtid och du kan kommunicera direkt med guiden.

Se guidade turer: @amoskonst

 

Videoguidning

Språk: finska

I den här videon (endast tillgänglig på finska) tar två Amos Rex guider dig med på en virtuell visning i Generation 2020-utställningen, och studerar några verk i närbild. Visningens tema är mode, design, material och hantverk.

Se guidningen på finska

 

Gör en egen pointillistisk målning

Språk: svenska, finska, engelska

Då man tar avstånd till konst kan man se någonting nytt! Här finner ni enkla instruktioner till hur man gör en egen pointillistisk målning.

Instruktioner

Åk 7–9 & andra stadiet

Åk 7–9 & andra stadiet

 

Lärarens materialpaket

Språk: svenska, finska, engelska

Lärarmaterialet syftar till att stödja museibesök med skolgrupper, men innehåller uppgifter som kan anpassas för hemundervisning, till exempel tillsammans med videokonsthelheten Absurda tider.

Lärarens materialpaket

 

Konsttestarna

Språk: svenska, finska

Amos Rex är med i det riksomfattande projektet Konsttestarna. Konsttestarnas besök och konstverkstad har överförts helt till nätet. Endast grupper registrerade genom Konsttestarnas organisation kan delta i besöken och konstverkstaden, men allt material är tillgängligt och kan ses av vem som helst. Om du inte är med i Konsttestarna kan du fortfarande utnyttja materialen och anpassa innehållet enligt dina behov.

Se den guidade visningen

Materialpaketet