Kalervo Palsa: Itseriittoisuus, 1978. Kuva: Stella Ojala / Amos Rex

Hyvät museovieraat

Mitä tapahtuu, kun taideteokset heräävät henkiin ja ottavat valtaansa museokävijöiden kehot? Hyvät museovieraat on ensimmäinen Amos Rexissä pelattava, museota varten kirjoitettu larppi, jossa roolihahmoina ovat Amos Rexin kokoelmanäyttelyn taideteokset.

Hyvät museovieraat -larpissa Amos Rexin näyttelyn taideteokset pääsevät valloittamaan museovieraiden kehot. Larpin aikana jokaisella osallistujalla on johonkin näyttelyn teokseen perustuva roolihahmo, ja osallistuja pääsee liikkumaan hahmonaan vapaasti museossa. Pääseekö osa teoksista pakenemaan näyttelystä ja jatkamaan elämäänsä ihmisinä museon ulkopuolella? Vai saavatko kävijät lopulta kehonsa takaisin? Tämä riippuu larpin aikana tehdyistä valinnoista.

Hyvät museovieraat -larppi kestää työpaja mukaan lukien alle viisi tuntia, ja se tapahtuu Amos Rexin Musta tuntuu, toistaiseksi -näyttelyssä. Larppi alkaa työpajalla, jossa vieraillaan näyttelyssä ja luodaan jokaiselle oma hahmo jonkin näyttelyn teoksen pohjalta. Samalla osallistujat perehdytään siihen, kuinka pelin aikana toimitaan, joten sinun ei tarvitse osata mitään etukäteen. Osallistujien ei tarvitse pukeutua millään tietyllä tavalla, vaan niin kuin on itselleen mukavaa ja sopivan lämmin (näyttelyssä voi tulla viileää). Ainut rekvisiitta on värikoodatut käsinauhat, jotka jaetaan museossa. Pelin aikana on tarjolla välipalaa.

Hyvät museovieraat on aikuisille suunnattu liveroolipeli. Se sopii sekä kokeneille larppaajille että ensikertalaisille. Riittää, että sinulla on avoin mieli sekä uteliaisuutta heittäytyä leikkimään ja tulla kokemaan uusia tapoja olla taiteen äärellä. Amos Rex on kiinni muilta vierailta koko larpin ajan. Tule yksin tai houkuttele kaveri mukaan!

Larpin on suunnitellut Kaisa Kangas, jolla on lähes kolmenkymmenen vuoden kokemus larppien tekemisestä. Kangas työskentelee larpin kentällä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Parhaillaan hän kirjoittaa SKR:n tuella tietokirjaa larpeista.

LARP eli larppi on lyhenne sanoista live action role play, joka tarkoittaa live-roolipelaamista. Larpissa osallistujat ottavat fiktiivisen hahmon haltuunsa, ja toimivat pelin aikana roolissaan yhdessä muiden pelaajien kanssa.

Lop­puun­myy­ty!

Hyvät museovieraat -larppi
Tiistaina 21.5.2024
Pelin aloitus klo 16.30
ja lopetus viimeistään klo 22.00
Ikäraja on 18 vuotta

Liput peliin museokortilla sekä kaikille opiskelijoille liput ovat 15 €, normaali lipunhinta on 30 €.

Valitse lipputyyppi sen mukaan, oletko ensikertalainen vai kokenut larppaaja. Sopiva tasapaino aloittelijoita ja konkareita tekee pelistä mahdollisimman miellyttävän kokemuksen.

Liput myydään kahdessa erässä. Toinen erä lippuja myynnissä nyt!