Pohditko jotain lippuihin, museovierailuun tai näyttelyihin liittyen? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Liput

Lippuja Amos Rexiin myydään sekä netissä että paikan päällä.

Suosittelemme lämpimästi hankkimaan liput ennakkoon netistä. Myös museokorttilaisten ja alle 18-vuotiaiden kannattaa hankkia liput etukäteen verkosta. Kun hankit lippusi netistä, saavu museoon Kampin puolelta, Lasipalatsin aukion esteettömän sisäänkäynnin kautta. Nettiliput tarkistetaan tällä sisäänkäynnillä.

Lippuja myydään myös museolla Mannerheimintien pääsisäänkäynnin lippukassalla.

Lue lisää

Tarvitsevat, vaikkakin kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät meille ilmaiseksi.

Jos seurueenne saapuu Amos Rexiin nettilipuilla, myös kaikille alle 18-vuotiaille tulee hankkia lippu lippukaupastamme. Valitse lipputyyppi lapset ja nuoret (0–17 v.) 0,00 €.

Osta liput

Kyllä, Museokortti käy!

Museokortin voi myös ostaa tai uusia paikan päällä, eli museokortin ei tarvitse olla voimassa, kun tulet vierailulle.

Huomaathan, ettei museokortilla pääse jonojen ohi, jos niitä on. Museokortti ei ole ennakkolippu.

Museokortin ei tarvitse olla voimassa. Museokortin voi uusia tai hankkia museolla Amos Rex Shopissa tai museon lippukassalla samalla, kun tulet vierailulle.

Voit hankkia kerralla maksimissaan 6 nettilippua per tilaus.

Lippukaupasta katsomasi ajankohta voi olla täynnä. Toiselta kellonajalta tai päivältä voi löytyä vielä tilaa! Lippuja voi varata samalle päivälle lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli lippuja on jäljellä.

Lippuja voi ostaa aina myös paikan päältä.

Amos Rex on kiinni tiistaisin. Katso aukioloaikamme sekä poikkeukset niihin: Amos Rexin aukioloajat

Nettiliput valitaan tietylle saapumisajalle. Nettilippu on lunastettavissa 20 minuutin sisällä siihen merkitystä kellonajasta. Esimerkiksi klo 11.20 lipun voit lunastaa klo 11.20–11.40 välillä.

Nettilipun kanssa saavutaan museoon Kampin suunnalta Lasipalatsinaukion puoleisesta ovesta. Sisällä aulassa on nettilippujen oma tarkistuspiste.

Huom. Päivän viimeinen tunti on poikkeus, sillä museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 40 minuuttia ennen museon sulkeutumista.

Kiva, ettet tule vierailulle sairaana! Sairastapauksessa hyvitämme ostoksen tai siirrämme lippujen saapumisaikaa. Lähetä meille viesti osoitteeseen museum@amosrex.fi ennen lippuusi merkittyä saapumisajankohtaa.

Kyllä, meillä on ilmaispäiviä! Pääyhteistyökumppanimme OP Ryhmä tarjoaa kaksi ilmaispäivää vuosittain. Lisäksi Amos Rexiin on ilmainen sisäänpääsy kesäisin Helsinki-päivänä 12.6., ja Taiteiden yönä illalla.

Voit. Lippuja myydään paikan päällä Mannerheimintien puoleisen sisäänkäynnin lippukassalla.

Museovierailu ja näyttely

Viivy niin kauan kuin viihdyt! Näyttelyssä vierailemisen kestoa ei ole rajoitettu.

Huomaathan:

Päivän viimeinen tunti on poikkeus: vieraiden on poistuttava, kun museo menee kiinni. Päivän viimeisen tunnin lippu tulee lunastaa viimeistään 40 minuuttia ennen museon sulkeutumista (arkisin klo 19.20, la–su klo 16.20 mennessä).

Kyllä ja ei! Juuri nyt museoon ei ole erityisemmin jonoa, ja jos hankit lipun netistä, pääset aina helposti sisään. Sisällä näyttelyssä puolestaan voi joutua jonottamaan näyttelyn kahdessa osallistavassa teoksessa.

Taiteilijakollektiivi Keikenin teokseen Spirit Systems of Soft Knowing ༊*·˚. mahtuu neljä kävijää samanaikaisesti. Hans Rosenströmin teoksen Mikado voi kokea yksi kävijä kerrallaan. Onneksi esillä on reilu 100 muuta teosta 75 taiteilijalta sekä Josefina Nelimarkan soolonäyttely The Cloud of Un/knowing.

Mikäli tulet museoon juuri Keikenin teoksen vuoksi, suosittelemme tarkistamaan päivän tilanteen henkilökunnalta saapuessasi. Erityisesti päivän viimeisten tuntien aikana, aiemmin sisään saapuneet ovat jo jonossa teokseen, joten teos saattaa olla täynnä siltä päivältä. Lisäksi huomioithan, että teos suljetaan aina 15 minuuttia ennen museon sulkemisaikaa. Jos esimerkiksi teokseen on tunnin jono arkena, viimeiset kävijät otetaan jonoon klo 18.45.

Viikonloppuisin on yleensä enemmän kävijöitä kuin arkena, ja lauantai on viikon suosituin vierailupäivä. Rauhallisimmat vierailuajat ovat arkena alkuiltapäivästä.

Arvioimme, että päivän aikana teokseen pääsee noin 260 kävijää arkisin ja 180 viikonloppuisin, mikä on selkeästi vähemmän kuin päivittäinen kävijämäärämme. Kesällä on yleensä hieman rauhallisempaa.

Näyttelymme eivät ole suunniteltuja suoraan lapsille, mutta kiinnitämme huomiota siihen että lapsetkin viihtyvät. Näyttelymme ovat erilaisia, tutustu juuri nyt esillä olevasta näyttelystä lasten sivuilla:

Amos Rex lapsille

Tarkemmat sisältöhuomaukset voit lukea täältä: Vierailun tueksi näyttelyn sisältöhuomautukset

Näyttelyissämme on usein kutsuvalta näyttäviä teoksia. Huomioithan, että teoksiin ei saa koskea, ellei erikseen mainita. Liikuthan lasten kanssa käsi kädessä.

Studio Rex -taidepajatilassa voi ottaa rennommin, sillä siellä materiaalien koskettaminen on sallittua.

Museolla ja näyttelyssä valokuvaaminen on sallittua ilman salamaa. Huomioithan muut kävijät – monia häiritsee puhelimen näytön kirkas valo. Säädä siis kännykkäsi näyttö himmeälle ja jos otat videokuvaa, muista laittaa salamavalo silloinkin pois päältä.

Huomioithan näyttelyssä ympäröivän tilan ja muut kävijät sekä museon henkilökunnan ottaessasi kuvia.

Tarvitset erillisen kuvausluvan, jos mukanasi on kuvauskalustoa kuten kamerajalusta, valoja tai selfiekeppi.

Kuvauslupia varten otathan yhteyttä Amos Rexin viestintään: Viestinnän yhteystiedot

Näyttelytilojen lattia on rakennettu yksittäisistä puupalikoista. Nastakengät naarmuttavat herkkää puulattiaamme, joten jätäthän nastakengät maksuttomiin lokeroihin tai vartioimattomaan naulakkoon.

Nastakengät tulee riisua ennen näyttelytilaan menoa. Suosittelemme tuomaan mukanasi omat sisätossusi, mutta saat tarvittaessa meiltä lainaksi siniset suojatossut vierailun ajaksi.

Suosittelemme, että jätät lastenvaunut vierailun ajaksi säilytykseen lokeroalueen takaseinustalle. Alueella on pieni lastenvaunun kuvake seinässä. Huomaa, että hätäpoistumistien eteen ei voi jättää vaunuja. Jos sinulla on kantoreppu, pyydämme kantamaan pientä lasta etupuolella näyttelyssä.

Vaunut saa myös ottaa mukana näyttelykäynnille, mutta tyhjentäkää vaunut suurimmista kantamuksista. Museolla on tarjolla myös lainattavat rattaat. Kysy niitä henkilökunnaltamme, he auttavat mielellään.

Näyttelyyn ei saa viedä suuria laukkuja ja siellä ei saa kantaa reppua selässä teosten turvallisuuden vuoksi. Vaikka olisimme kuinka varovaisia, ison laukun kanssa voi huomaamatta osua johonkin. Kun reput ja laukut jätetään maksuttomiin lokeroihin, voimme ennaltaehkäistä näyttelyn arvokkaita esineitä vaarantavia tilanteita.

Pieniä reppuja ei myöskään saa kantaa selässä näyttelyssä, vaan ne on otettava eteen tai käteen kannettavaksi. Voit kantaa lasta kantorepussa näyttelyssä, mutta kanna kantoreppua kehosi etupuolella, ei selässä.

Lue lisää: Museon säännöt

Näyttelyssä ei saa syödä tai juoda teosten turvallisuuden vuoksi. Nesteet, ruoka-aineet ja jopa sormenpäistä irtoava rasva ovat vaaraksi arvokkaille esineille.
Lue lisää: Museon säännöt

Näyttelyssä saa imettää. Löydät rauhallisen tilan Sigurd Frosterus -kokoelmasalista ja suosittelemme imettämään siellä, tai taidepajatila Studio Rexissä. Lisäksi lastenhoitohuone löytyy tarvittaessa ala-aulasta lokeroiden vierestä.

Pienen vauvan ruokailu tuttipullon kanssa on mahdollista Studio Rex -taidepajatilassa. Kysythän lisää henkilökunnalta, he auttavat mielellään.

Näyttelyiden tiedot ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Moni henkilökunnastamme puhuu myös muitakin kieliä – näet kunkin henkilökuntakyltistä, millä kaikilla kielillä heidän kanssaan voi asioida.

Erilaiset porukat ja ryhmät voivat halutessaan varata opastuksen näyttelyyn myös ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Amos Rexin esteetön sisäänkäynti sijaitsee Lasipalatsin aukiolla; pääovet ovat painavat eivätkä ne ole automaattisia. Näyttelytiloihin voi kulkea esteettömällä hissillä. Ovet näyttelytiloissa ovat automaattisia eikä sisätiloissa ole portaita tai kynnyksiä. Esteettömät WC:t sijaitsevat näyttelykerroksessa -1.

Amos Rex on vammaiskorttikohde. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Museon laajemmat saavutettavuustiedot löydät täältä: Saavutettavuus ja esteettömyys.

Katso myös:
Autismiystävälliset ohjeet museovierailun tueksi
Vierailun tueksi: näyttelykohtaiset tiedot

Tarkemmat sisältöhuomautukset ja tiedot näyttelyn teoksista löydät kokoamaltamme sisältöhuomautusten sivulta: Vierailun tueksi sisältöhuomautukset.

Olemme koonneet autismiystävälliset ohjeet auttamaan vierailun suunnittelua ja ennakointia. Kuvaus on kaikille, jotka kaipaavat yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi siitä, miten museoon tullaan, keitä siellä kohtaa ja mitä siellä on. Löydät sivuilta myös kuvia tiloistamme. Lue lisää: Autismiystävälliset ohjeet museovierailulle.

Opastukset ja ryhmät

Tarjoamme ryhmille opastuksia, taidepajoja tai lyhyempiä intro-opastuksia.

Voit varata opastuksen tai taidepajan joko täyttämällä tiedustelulomakkeen sivuillamme tai ottamalla yhteyttä Amos Rexin opasvaraukseen mailitse tai soittamalla.

 

Avoimet yleisöopastukset, joihin voit hankkia yksittäisiä lippuja, löydät täältä: Tapahtumat Amos Rexissä

Kyllä. Kun suunnittelette omatoimiryhmän vierailua Amos Rexiin, varaa vierailu tällä sivulla. Mikäli museossa on ruuhkaa, ennakkoon varatuilla ryhmillä on etuoikeus vierailla.

Voitte myös tiedustella vierailuaikaa museon opasvarauksesta:
Opasvaraus
puh. 09 6844 4633, avoinna ma, ke ja to klo 13–16
booking@amosrex.fi

Lisätietoja koulu- ja päiväkotiryhmien vierailuista: Kouluille ja päiväkodeille

Ei saa. Vain Amos Rexin omat oppaat saavat opastaa ryhmiä museossa.

Lisätietoa ryhmien vierailusta: Amos Rex ryhmille

 

Tarjoamme tällä hetkellä opastuksia paikan päällä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, sekä tiedusteltaessa ranskaksi, saksaksi, italiaksi, espanjaksi ja japaniksi.

Lue lisää opastuksista: Opastukset ryhmille

Opasvaraus 09 6844 4633
Avoinna ma, ke ja to klo 13–16
booking@amosrex.fi

Asiakaspalvelu

Ota meihin yhteyttä!

09 6844 460
Asiakaspalvelun puhelin on avoinna arkisin klo 13–14
museum@amosrex.fi