Undrar du över något, t. ex. om förköpta biljetter, museibesöket eller utställningarna? På den här sidan har vi samlat svar till frågor som ofta ställs.

Biljetter

Biljetter till Amos Rex säljs både på nätet och på plats i museet.

Vi rekommenderar att du köper en biljett på nätet på förhand, också för personer som har ett Museikort och personer under 18 år lönar det sig att skaffa biljett på nätet på förhand. När du köper din biljett på nätet så kom in från Kampens sida, genom den hinderfria ingången vid Glaspalatstorget. Nätbiljetterna granskas vid den här ingången.

Biljetter säljs också vid huvudingångens biljettkassa som finns vid Mannerheimvägen. Det finns dock bara ett begränsat antal biljetter till salu på plats.

 

Priser och öppettider

Ja, det gör de, även om alla under 18 år kommer in gratis hos oss.

Om er grupp har köpt sina biljetter på nätet på förhand bör också alla som är under 18 år en biljett från vår biljettförsäljning. Välj biljettypen barn och unga (0–17 år) 0,00 €

 

Javisst, Museikortet duger. Man kan också köpa eller förnya sitt Museikort på plats. Museikortet behöver alltså inte vara i kraft när man reserverar sin museikortsbiljett.

 

Nej, kortet behöver inte vara i kraft. Det går att förnya eller skaffa sig ett Museikort i Amos Rex Shop eller i museets biljettkassa.

Sex (6) nätbiljetter är maximalt antal per beställning.

I biljettshopen kan den tidpunkt du söker vara slutsåld. Sök på ett annat klockslag eller en annan dag för att hitta en ledig besökstid. Det går att reservera biljetter till samma dag med kort varsel om det finns kvar biljetter.

Du kan också köpa biljetter på plats.

Amos Rex är stängt på tisdagar. Kontrollera våra öppethållningstider och undantagen från dem:
Amos Rex öppettider

Nätbiljetterna väljs utifrån en bestämd besökstid. Besökstider erbjuds med 20 minuters intervaller. Nätbiljetten kan lösas ut inom 20 minuters tidsrymd från det klockslag som står angivet. En biljett som det till exempel står 11.20 på kan lösas ut mellan kl. 11.20–11.40.

Man kommer med nätbiljetten till museet genom den ingång som ligger på Kampens sida vid Glaspalatstorget. Inne i aulan finns en särskild kontrollpunkt för granskningen av nätbiljetter. Biljettens QR-kod scannas och samtidigt får du klistermärket för den dagen. Om du har en nätbiljett för museikortsinnehavare avläses också Museikortet. Vid kontrollpunkten uppstår det i allmänhet en kö som sällan består av mer än ett fåtal sällskap.

OBS. Dagens sista timme är ett undantag för då stängs museet. Biljetter för dagens sista timme ska i allmänhet lösas ut 40 minuter innan museet stänger.

Kom inte till museet om du är sjuk. I fall av sjukdom gottgör vi inköpet eller flyttar biljetternas ankomsttid framåt. Skicka oss ett meddelande på adressen museum@amosrex.fi före den ankomsttid som står på din biljett.

Ja, det går bra. Biljetter säljs också på plats vid biljettkassan vid ingången på Mannerheimvägens sida.

Ja, det får man. Du får se våra tillfälliga utställningar samt den permanenta utställningen med verk från Sigurd Frosterus konstsamling.

Museibesök och utställningen

Man får stanna precis så länge man trivs! Längden på ens besök har inte begränsats.

Lägg märke till följande:

Dagens sista timme är ett undantag: gästerna måste avlägsna sig när museet stänger. Biljetterna för dagens sista timme måste lösas ut senast 40 minuter innan museet stänger.

Ja och nej! Just nu är det just ingen kö, och om du köper din biljett online kommer du alltid enkelt in. Inne i utställningen kan du dock behöva köa för de två verken endast några kan besöka samtidigt.

Konstnärskollektivet Keikens Spirit Systems of Soft Knowing ༊*·˚. – verk rymmer fyra besökare åt gången. Hans Rosenströms Mikado kan besökas av en åt gången. Lyckligtvis har vi över 100 andra verk av 75 konstnärer, samt Josefina Nelimarkkas soloutställning The Cloud of Un/knowing.

Om du kommer till museet specifikt för Keikens verk rekommenderar vi att du frågar personalen om situationen samma dag som du anländer. Särskilt under de sista timmarna på dagen kommer de som anlänt tidigare redan att köa för verket, så verket kan vara fullt för den dagen. Observera också att verket alltid stänger 15 minuter innan museets stängningstid. Om det t.ex. är en timmes kö på en vardag kommer de sista besökarna att tas emot kl. 18.45.

Helgerna brukar vara livligare än vardagarna, och lördagen är den mest populära dagen i veckan. De lugnaste besökstiderna är från tidig eftermiddag på vardagar.

Vi uppskattar att antalet besökare per dag är cirka 260 på vardagar och 180 på helger, vilket är långt under våra dagliga besökssiffror. Sommaren är vanligtvis lite lugnare.

Våra utställningar är inte direkt planerade för barn, men det är viktigt för oss att också barnen trivs. Alla våra utställningar är olika, ta reda på om utställningen som visas just nu på barnens hemsida:

Amos Rex för barn

Här hittar du mer detaljerade anmärkningar om innehållet: Anmärkningar om innehållet till stöd inför besöket

Våra utställningar innehåller ofta verk som lockar och pockar samt byggstrukturer som man inte får röra vid fast man skulle nå upp till dem. Grundregeln är att man inte får röra vid de utställda verken, om inte annat sägs på verkskylten. Om du besöker utställningen med barn ber vi er gå hand i hand.

I konstverkstaden Studio Rex kan du ta det lugnt, där får man röra vid så gott som allt.

I museet och på utställningen är fotografering tillåtet utan blixt. Du tar väl hänsyn till övriga besökare – många kan bli störda av telefonens klara ljus. Ställ alltså in skärmen på din telefon så den blir dunkel, och om du filmar en video så se också då till att blixtljuset är frånkopplat.

Kom ihåg att ta hänsyn till omgivningen på utställningen och de övriga besökarna då du tar bilder.

Att fotografera med fotoutrustning som fotostativ, fotobelysning eller selfiestick är förbjudet utan särskilt tillstånd.

För att få tillstånd att fotografera bör du kontakta Amos Rex kommunikation: Kommunikationens kontaktuppgifter

Utställningsgolvet är byggt av separata träklossar. Dubbskorna skrapar vårt ömtåliga trägolv, så lämna dubbskorna i de avgiftsfria förvaringsboxarna eller i självbetjäningsgarderoben.

Ta av dig dubbskorna innan du går in på utställningen. Vi rekommenderar att du tar med dig dina egna inneskor, men du får vid behov låna blåa skyddstofflor av oss under ditt besök.

Vi rekommenderar att du under ditt besök lämnar barnvagnen vid den bakre väggen i det utrymme där förvaringsboxarna finns. På väggen nära förvaringsboxarna finns en liten bild på en barnvagn. Observera att man inte får lämna vagnar framför nödutgången. Om du har en bärsele ber vi dig bära ditt lilla barn på magen under besöket.

Vid behov får man ta med sig vagnen på utställningen. Museet kan också erbjuda vagnar till låns. Fråga om dem av personalen, de hjälper gärna.

Man får inte ta med sig stora väskor på utställningen och man får inte bära en ryggsäck på ryggen för att det är tryggare så. Även om vi är hur försiktiga som helst är det lätt hänt att man törnar mot något om man bär på en stor väska. När ryggsäckarna och väskorna lämnas i de avgiftsfria förvaringsboxarna kan vi förebygga situationer som sätter de värdefulla verken i fara.

Man får inte heller bära små ryggsäckar på ryggen på utställningen, utan de ska bäras på magen eller i handen. Om du har en bärsele ber vi dig bära ditt lilla barn på magen under besöket.

Läs mera: Museets regler

För att garantera konstverkens säkerhet är det förbjudet att äta och dricka i utställningssalarna. Vätskor, mat och fett som lossnar från fingertopparna kan skada de värdefulla föremålen.

Läs museets regler

Man får amma på utställningen.

Du hittar lugna utrymmen i salen där Sigurd Frosterus konstsamling är belägen och vi rekommenderar dig att amma där, eller i konstverkstaden Studio Rex. Vid behov finns dessutom ett skötrum för barn i nedre aulan intill förvaringsboxarna.

Information om utställningarna är tillgänglig på finska, svenska och engelska. Många i personalen talar också andra språk – alla bär en skylt där språkkunskaperna uppges.

Grupper kan vid behov boka en guidade tur också på franska, tyska, italienska, spanska och japanska.

Amos Rex och Generation 2023 är tillgängligt.

Amos Rex hinderfria ingång ligger vid Glaspalatstorget; huvuddörrarna är tunga och de är inte automatiska. Man kan ta sig till utställningsutrymmena med hinderfria hissar. Dörrarna i utställningsutrymmena är automatiska och i utrymmena inomhus finns inga trappor eller trösklar. De hinderfria toaletterna finns på utställningsvåningsplanet –1.

Amos Rex är ett besöksmål för personer med funktionshinderkort. Personliga assistenter och ledsagare kommer in gratis.

Mer omfattande uppgifter om museets tillgänglighet hittar du här: Tillgänglighet och hinderfrihet.

Se även:
Autismvänliga anvisningar till stöd för museibesöket
Planering av besöket: utställningsspecifik information

Noggrannare anmärkningar om innehållet och uppgifter om utställningsverken hittar du på våra sidor om anmärkningar om innehållet: Anmärkningar om innehållet till stöd inför besöket

Vi har lagt upp autismvänlig information för att hjälpa folk att planera och förbereda sig inför besöket. Beskrivningen är till för alla som är i behov av noggrannare information om till exempel hur man tar sig till museet, vem man möter där och vad det finns där. Du hittar också foton av våra utrymmen på samma sida. Läs mera: Autismvänliga anvisningar till stöd för museibesöket.

Guidning och grupper

På utställningen Generation 2023 erbjuder Amos Rex guidade rundturer, konstverkstäder och intro-guidningar för grupper.

Du kan reservera en guidade rundtur eller en konstverkstad för ditt eget gäng eller din grupp antingen genom att fylla i informationsblanketten på vår hemsida eller genom att ta kontakt med Amos Rex guidereservering genom att mejla eller ringa.

 

Guidningarna som är öppna för alla hittar du här: Evenemang i Amos Rex

Svaret är ja. Om ni planerar ett självständigt besök hos Amos Rex, boka ett besök på denna sida. Om det är rusning till museet har förhandsbokade grupper förtur.

Ni kan också kontakta museets guidebokning angående besökstider:

Guidebokning

tel. 09 6844 4633, öppen må, on och to kl. 13–16

booking@amosrex.fi

Tilläggsinformation om gruppers besök: Introguidning och konstverkstad reserverad för grupper.

 

Nej, det får man inte. Bara Amos Rex egna guider får guida grupper i museet.

Tilläggsinformation om gruppers besök: Guidning och konstverkstad reserverad för grupper.

Vi erbjuder för tillfället guidningar på plats på finska, svenska och engelska. På begäran ordnar vi guidningar även på franska, tyska, italienska, spanska och japanska.

Läs mer om guidningar: Guidningar för grupper

Guidebokning tel. 09 6844 4633
Öppen må, on och to kl. 13–16
booking@amosrex.fi

Kundser­vice

Kundservice
Vardagar kl. 13–14
museum@amosrex.fi
09 6844 460